Sportstuif Strijp is een leuke BSO op een unieke locatie. De vrouwelijke én mannelijke PM-ers organiseren steeds leuke extra activiteiten.

Joep Joep
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Steen papier schaar, blind volleybal en op ontdekkingstocht in week 15-2023

Maandag 10 april

Vandaag was het 2e paasdag en waren wij gesloten. Hopelijk heeft iedereen genoten van het lange weekend!  Wij wel in ieder geval!

Dinsdag 11 april

Na een heerlijk lang paasweekend mochten wij vandaag de kinderen weer ophalen. Vandaag was het tijd voor een steen, papier, schaar estafette.  Een lange rij hoepels hadden wij achter elkaar gelegd en aan het begin en aan het eind stond er een groep kinderen klaar. Van elk team springt er één iemand van hoepel naar hoepel tot ze elkaar tegenkomen. Dan is het moment daar om te kijken wie wint met de steen papier, schaar battle. Degene die wint mag doorspringen, de ander sluit weer achteraan bij z’n team en laat de eerstvolgende gaat dan springen. Soms ging het heel snel, maar niet altijd, want als je allebei elke keer hetzelfde kiest….dan duurt het een stuk langer.  Ook werd er blind volleybal gespeeld. Over het hek werd er een groot laken gehangen. Aan elke kant stond een  team ,de  bal moest over het hek worden gegooid, maar het andere team ziet dit natuurlijk niet aankomen. Dit zorgt ervoor dat er heel goed opgelet moet worden

Woensdag 12 april

In de ochtend hebben Niels en Dafne weer een leuke  les Peutergym gegeven. Dit was alweer de één na laatste keer. Binnenkort starten wij weer een nieuwe reeks. Voor meer informatie kijk op Samen bij Sportstuif.

In de middag zijn wij  tussen de buien door zijn we snel naar buiten gegaan. Het had zo hard geregend dat we bijna konden zwemmen op het veld! Helaas hadden we onze zwemkleren niet bij en was het net te koud, dus die houden wij tegoed voor de volgende keer. Op het stuk wat droog was hebben wij Makers en Krakers gespeeld. Dit spel doet het altijd goed en wat zijn de kinderen fanatiek! Eén team moet ervoor zorgen dat alle hoedjes omgedraaid worden en het andere team wil de hoedjes juist andersom hebben liggen.  Dit spel kan blijven duren, maar op een gegeven moment is het toch even tijd om de balans op te nemen. Liggen er meer hoedjes met de ene kant omhoog of juist met de andere kant.  Daarna hebben wij de rollen nog een keer omgedraaid. Als afsluiter hebben wij nog een spelletje Annemaria Koekoek gedaan.  

Donderdag 13 april

Vandaag gingen wij op pad. Vlakbij onze locatie ligt een kunstgrasveld en de kinderen bij Sportstuif houden echt van voetballen! Sommige kinderen bewegen zoveel bij ons dat het weleens gebeurd dat zij meer dan 16000 stappen zetten per dag!  Maar niet iedereen wil altijd voetballen en dat is helemaal prima. Er waren voldoende ballen meegenomen in onze bolderkar zodat wij met de overige kinderen eens konden kijken hoe goed ze de bal al kunnen overgooien en vangen. Eerst even stuiteren met de bal en daarna overgooien zonder dat de bal stuitert.  En wat is het toch heerlijk om  die lachende gezichtjes te zien als de bal dan gevangen wordt!

Vrijdag 14 april

En toen was de week alweer bijna voorbij. Niet alle scholen zijn altijd op hetzelfde moment uit. Soms gebeurd het dat de ene school al om 12:15 uit is en een andere school pas om 14:15. Vandaag waren er ook twee kinderen al om 12:15 uit.  Aangezien het lekker weer was hadden we besloten om te gaan picknicken in het Urban Sportpark. En wat is het daar vet! Een hindernisbaan, free run parcours, voetbalkooi en nog veel meer. We hebben geklommen, gesprongen en natuurlijk gevoetbald. De tijd vloog voorbij, binnenkort moeten wij maar weer eens terug! Daarna was het tijd om terug te gaan naar de Sportstuif, want we mochten nog meer kinderen gaan ophalen.

Nadat alle kinderen van school waren opgehaald was het tijd om lekker van het fruit te smullen. Het was weer heerlijk weer en dan spelen wij heerlijk buiten.  De activiteit die wij vandaag hebben gedaan is  Ratten en Raven,  de ene groep dat zijn de ratten en de andere groep de raven.  Er wordt een verhaal verteld en als er dan iets over ratten wordt verteld rent deze groep snel naar de pionnen. De andere groep probeert ze dan te tikken. In plaats van ratten hadden wij op een gegeven moment ook paarden en dinosaurussen, sprinkhanen en leeuwen. De verhalen begonnen in de jungle en eindigden in het moeras. We hebben weer genoten! Daarna werd er weer verder gespeeld, gechilld op de bank en werden er nog heel veel radslagen en koprollen gemaakt op het grasveld. Zelfs Fleur en Dafne gingen op de kop staan!  Zo zijn wij heerlijk het weekend ingerold! Tot volgende week 😊



Ons team

Maartje Andonyadis Vestigingsmanager
Maartje Andonyadis Vestigingsmanager
Dafne van der Linden
Dafne van der Linden
Niels der Kinderen
Niels der Kinderen
Jordy Huijsmans
Jordy Huijsmans
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches