Joep Joep
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter
Actie

Gratis proefmiddagen   ✔ Steun je vereniging
   

Hartelijk welkom op de website van Sportstuif Oirschot!

  

Sportstuif biedt Oirschot, Spoordonk en de Beerzen dé primeur op het gebied van sportieve naschoolse kinderopvang

Sportstuif is een organisatie die zich richt op het aanbieden van sportieve naschoolse kinderopvang. Het gaat om de opvang van kinderen die onderwijs genieten op een basisschool in Oirschot, Spoordonk, de Beerzen en omstreken. Hoewel er in de gemeente Oirschot meerdere organisaties zijn die naschoolse kinderopvang verzorgen, is er buiten Sportstuif geen enkele organisatie die zich specifiek richt op het aanbieden van sportactiviteiten. Het concept van sportieve naschoolse activiteiten is daarom vernieuwend binnen de gemeente. De BSO is gevestigd op Sportpark Jumbo Moorland bij voetbalvereniging Oirschot Vooruit.

Uit de maatschappelijke discussie blijkt dat de Nederlandse jeugd te weinig sport en beweegt. Juist voor basisschoolkinderen is de aanraking met voldoende sport erg belangrijk. Bewezen is dat kinderen die op de basisschool voldoende sporten, dit later zullen blijven doen. Ze gaan zichzelf eerder zien als sporter en hebben sport hoger in het vaandel staan dan anderen die niet voldoende hebben gesport in hun basisschoolperiode. Door kinderopvang en sport samen te voegen in een sportieve naschoolse kinderopvang wordt de jeugd op een leuke manier in aanraking gebracht met sport en spel.

Samen een spelletje spelen, televisie kijken of slechts jezelf bezig houden zijn traditionele activiteiten in de huidige naschoolse kinderopvang en bieden kinderen vaak niet de kans om zich uit te leven na school. Bewegen, strijden voor een overwinning tijdens een potje voetbal en met elkaar sportief bezig zijn, biedt kinderen deze mogelijkheid wel. Door deze vorm van kinderopvang is het kind op een professionele manier en in een veilige omgeving sportief bezig. 

Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches