Een super leuke BSO, waarbij kinderen veel nieuwe sport en spel activiteiten aangeboden krijgen. Met de begeleiding van het enthousiaste team erbij maakt het een top BSO!

Dennis Dennis
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Hartelijk welkom op de website van Sportstuif Asten HCAS!

    

Sportstuif is een organisatie die zich richt op het aanbieden van sportieve naschoolse kinderopvang. Het gaat om de kinderopvang van kinderen die onderwijs genieten op een basisschool in Asten en omstreken. Hoewel er in de gemeente Asten al een aantal organisaties zijn die naschoolse kinderopvang verzorgen, is er nog geen enkele organisatie die zich specifiek richt op het aanbieden van sportactiviteiten. De locatie van de Sportieve Buitenschoolse Kinderopvang is bij hockeyvereniging HCAS in Asten. 

Uit de maatschappelijke discussie blijkt dat de Nederlandse jeugd te weinig beweegt en sport. Juist voor basisschoolkinderen is de aanraking met voldoende sport van zeer groot belang! Bewezen is dat kinderen die op de basisschool voldoende sporten dit later ook zo door zullen zetten. Ze gaan zichzelf eerder zien als sporter en hebben sport hoger in het vaandel staan dan anderen die niet voldoende hebben gesport in hun basisschoolperiode. Door kinderopvang en sport samen te voegen in sportieve naschoolse kinderopvang wordt de jeugd op een leuke manier in aanraking gebracht met sport en spel.

Samen een spelletje spelen, televisie kijken of slechts jezelf bezig houden zijn traditionele activiteiten in de huidige naschoolse kinderopvang en bieden kinderen vaak niet de kans om zich uit te leven na school. Bewegen, strijden voor een overwinning in een potje voetbal en met elkaar sportief bezig zijn biedt kinderen deze mogelijkheid wel. Door middel van deze vorm van kinderopvang is het kind op een professionele manier en in een veilige omgeving sportief bezig.

Ons team

Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Eline Benthem
Eline Benthem
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches