Our son goes to Sportstuif and we are. very happy to have chosen this. The BSO is situated in the DBS football campus and for a center that focuses on lot of sorts, this is a very good location with a lot of space.The staff here give a lot of attention to keep the kids involved and unlike some of the other BSOs, the emphasis is on playing a lot of outdoor games. When the weather does not permit, the kids play a lot of board games or table tennis indoor. The staff are very friendly and are always there to help. Right from the intake, we felt welcome at this center. Good job folks!

Shankar Shankar
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Hartelijk welkom op de website van Sportstuif!

       

Sportstuif biedt Meerhoven dé primeur op het gebied van sportieve naschoolse kinderopvang

Sportstuif is een organisatie die zich richt op het aanbieden van sportieve naschoolse kinderopvang. Het gaat om de opvang van kinderen die onderwijs genieten op een basisschool in Meerhoven en omstreken. Hoewel er in de gemeente Eindhoven al een aantal organisaties zijn die naschoolse kinderopvang verzorgen, is er nog geen enkele organisatie die zich specifiek richt op het aanbieden van sportactiviteiten. De locatie van de opvang is bij VV DBS, ook wel Buurthuis Meerhoven genoemd. 

Uit de maatschappelijke discussie blijkt dat de Nederlandse jeugd te weinig beweegt en sport. Juist voor basisschoolkinderen is de aanraking met voldoende sport van zeer groot belang! Bewezen is dat kinderen die op de basisschool voldoende sporten dit later ook zo door zullen zetten. Ze gaan zichzelf eerder zien als sporter en hebben sport hoger in het vaandel staan dan anderen die niet voldoende hebben gesport in hun basisschoolperiode. Door opvang en sport samen te voegen in een sportieve naschoolse kinderopvang wordt de jeugd op een leuke manier in aanraking gebracht met sport en spel.

Samen een spelletje spelen, televisie kijken of slechts jezelf bezig houden zijn traditionele activiteiten in de huidige naschoolse kinderopvang en bieden kinderen vaak niet de kans om zich uit te leven na school. Bewegen, strijden voor een overwinning in een potje voetbal en met elkaar sportief bezig zijn, biedt kinderen deze mogelijkheid wel. Door deze vorm van kinderopvang is het kind op een professionele manier en in een veilige omgeving sportief bezig.

Ons team

Bart Loomans
Bart Loomans Vestigingsmanager
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Anouk Sprenkels
Anouk Sprenkels
Maureen Herremans
Maureen Herremans
Stan van Litsenburg
Stan van Litsenburg
Linde van Grunsven
Linde van Grunsven
Brian van Seccelen
Brian van Seccelen
Mark van Hulst
Mark van Hulst
Puk van Bussel
Puk van Bussel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches