Onze twee energieke boys (6 en 11 jaar) zijn helemaal op hun plek bij de sportstuif.
Ze zijn altijd enthousiast als ze geweest zijn. De spelletjes, activiteiten en verwenuitstapjes, het is allemaal even leuk.
Het ophalen met de bus bij school is ideaal en daar begint de gezelligheid dan alvast.
En als wij ouders aan het werk zijn, komen er regelmatig leuke foto's binnen over de app.
Een dikke aanrader!! Zelfs voor de grotere kinderen.

Lesley van de Ven Lesley van de Ven
5 /5
bij Google reviews

Hartelijk welkom op de website van Sportstuif Valkenswaard!

Sportstuif biedt Valkenswaard dé primeur op het gebied van sportieve naschoolse kinderopvang

Sportstuif komt naar Valkenswaard! De locatie van de nieuwe Sportieve Buitenschoolse Kinderopvang is bij Sportvereniging Valkenswaard aan de Pastoor Heerkensdreef 6. In maart 2020 openden we onze deuren.

Sportstuif is een organisatie die zich richt op het aanbieden van sportieve naschoolse kinderopvang. Het gaat om de opvang van kinderen die onderwijs genieten op een basisschool in Valkenswaard en omstreken. Hoewel er in de gemeente Valkenswaard al een aantal organisaties zijn die naschoolse kinderopvang verzorgen, is er nog geen enkele organisatie die zich specifiek richt op het aanbieden van sportactiviteiten. Het concept van sportieve naschoolse activiteiten is daarom vernieuwend.

In de maatschappelijke discussie blijkt dat de Nederlandse jeugd te weinig beweegt en sport. Juist voor basisschoolkinderen is de aanraking met voldoende sport van zeer groot belang! Bewezen is dat kinderen die op de basisschool voldoende sporten dit later ook zo door zullen zetten. Ze gaan zichzelf eerder zien als sporter en hebben sport hoger in het vaandel staan dan anderen die niet voldoende hebben gesport in hun basisschoolperiode. Door kinderopvang en sport samen te voegen in een sportieve naschoolse kinderopvang wordt de jeugd op een leuke manier in aanraking gebracht met sport en spel.

Samen een spelletje spelen, televisie kijken of slechts jezelf bezig houden zijn traditionele activiteiten in de huidige naschoolse kinderopvang en bieden kinderen vaak niet de kans om zich uit te leven na school. Bewegen, strijden voor een overwinning in een potje voetbal en met elkaar sportief bezig zijn, biedt kinderen deze mogelijkheid wel. Door deze vorm van kinderopvang is het kind op een professionele manier en in een veilige omgeving sportief bezig.

Een dag meekijken bij Sportstuif

Een dag meekijken bij Sportstuif

Sportstuif animatievideo

Sportstuif animatievideo

 

Ons team

Jennemieke Goorts
Jennemieke Goorts
Nijs van Bommel
Nijs van Bommel
Pim Verouden
Pim Verouden
Rachelle Scheepers pedagogisch coach
Rachelle Scheepers pedagogisch coach

Contact

Sportstuif Valkenswaard
Past. Heerkensdreef 6
5552 BG Valkenswaard

T 06-12114236
E info@sportstuif.nl