Hele prettige buitenschoolse opvang. Mijn kinderen vinden het er heel fijn. Ze kunnen lekker buitenspelen en hebben er alle ruimte zowel om zich letterlijk fysiek uit te leven na een dag school als om te doen wat ze leuk vinden.

Goed contact met de pedagogisch medewerkers.

Erg leuk is dat ik tijdens mijn werk regelmatig een foto krijg via Whatsapp van wat de kinderen aan het doen zijn.

Saskia Saskia
5 /5
bij Google reviews
Actie

Gratis proefmiddagen 
 

Hartelijk welkom op de website van Sportstuif Gemert!

  

Sportstuif biedt Gemert dé primeur op het gebied van sportieve naschoolse kinderopvang

Sportstuif is een Buitenschoolse Sportieve Opvang die zich richt op het aanbieden van sport- en spelactiviteiten aan kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Het betreft hier de opvang van kinderen die onderwijs genieten op een basisschool in Gemert en omstreken. Hoewel er in de gemeente van Gemert al een aantal organisaties zijn die naschoolse kinderopvang verzorgen, zijn er nog maar enkele organisaties die zich specifiek richten op het aanbieden van sport- en spelactiviteiten. Het concept van een sportieve naschoolse opvang is daarom vernieuwend voor de gemeente.

Uit de maatschappelijke discussie blijkt dat de Nederlandse jeugd te weinig beweegt en sport. Juist voor basisschoolkinderen is de aanraking met voldoende sport van zeer groot belang! Bewezen is dat kinderen die op de basisschool voldoende sporten dit later ook zo door zullen zetten. Ze gaan zichzelf eerder zien als sporter en hebben sport hoger in het vaandel staan dan anderen die niet voldoende hebben gesport in hun basisschoolperiode. Door opvang en sport samen te voegen in een sportieve naschoolse kinderopvang wordt de jeugd op een leuke en speelse manier in aanraking gebracht met sport- en spel.

Samen een spelletje spelen, televisie kijken of slechts jezelf bezig houden zijn traditionele activiteiten in de huidige naschoolse kinderopvang en bieden kinderen vaak niet de kans om zich uit te leven na school. Bewegen, strijden voor een overwinning in een potje voetbal en met elkaar sportief bezig zijn, biedt kinderen deze mogelijkheid wel. Door deze vorm van opvang is het kind op een professionele manier en in een veilige omgeving sportief bezig.

Ons team

Marieke Verbakel Vestigingsmanager
Marieke Verbakel Vestigingsmanager
Lisa Boonaerts
Lisa Boonaerts
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches