Actie

    ✔ Gratis proefmiddagen         ✔ Verenigingsactie          ✔ Bring a Friend  

Hartelijk welkom op de website van Sportstuif Bladel

    

Sportstuif biedt Bladel dé primeur op het gebied van sportieve naschoolse kinderopvang

Sportstuif is een Buitenschoolse Sportieve Opvang die zich richt op het aanbieden van sport- en spelactiviteiten aan kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Het betreft de opvang van kinderen die onderwijs genieten op een basisschool in Bladel en omstreken. Hoewel er in de gemeente Bladel al een aantal organisaties zijn die naschoolse kinderopvang verzorgen, zijn er nog maar enkele organisaties die zich specifiek richten op het aanbieden van sportactiviteiten. Het concept van sportieve naschoolse activiteiten is daarom vernieuwend voor Bladel.

Uit de maatschappelijke discussie blijkt dat de Nederlandse jeugd te weinig beweegt en sport. Juist voor basisschoolkinderen is de aanraking met voldoende sport van zeer groot belang! Bewezen is dat kinderen die op de basisschool voldoende sporten dit later ook zo door zullen zetten. Ze gaan zichzelf eerder zien als sporter en hebben sport hoger in het vaandel staan dan anderen die niet voldoende hebben gesport in hun basisschoolperiode. Door opvang en sport samen te voegen in een sportieve naschoolse kinderopvang wordt de jeugd op een leuke manier in aanraking gebracht met sport en spel.

Samen een spelletje spelen, televisie kijken of slechts jezelf bezig houden zijn traditionele activiteiten in de huidige naschoolse kinderopvang en bieden kinderen vaak niet de kans om zich uit te leven na school. Bewegen, strijden voor een overwinning in een potje voetbal en met elkaar sportief bezig zijn, biedt kinderen deze mogelijkheid wel. Door deze vorm van opvang is het kind op een professionele manier en in een veilige omgeving sportief bezig.

Ons team

Kim Mulder
Kim Mulder Vestigingsmanager
Pedagogisch Coaches
Pedagogisch Coaches