Our son goes to Sportstuif and we are. very happy to have chosen this. The BSO is situated in the DBS football campus and for a center that focuses on lot of sorts, this is a very good location with a lot of space.The staff here give a lot of attention to keep the kids involved and unlike some of the other BSOs, the emphasis is on playing a lot of outdoor games. When the weather does not permit, the kids play a lot of board games or table tennis indoor. The staff are very friendly and are always there to help. Right from the intake, we felt welcome at this center. Good job folks!

Shankar Shankar
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Hele speciale sinterklaasweek met tal van activiteiten, cadeaus en nieuwe locaties! Week 48-2023

Maandag 27 november
Er is weer een nieuwe week begonnen, maar dit keer niet zomaar een week, het is namelijk de week van Sinterklaas op de BSO. Alle kinderen mochten afgelopen weekend al voor het eerst hun schoentje zetten op school en tot hun verbazing was rommel piet langs geweest. Dit zorgde bij de jongsten voor veel verwarring, maar vooral veel lol en daarom een fantastisch begin van de week op de BSO. Sinterklaas was ook bij ons langs geweest en veel kinderen hadden bij aankomst al een aantal cadeautjes gevonden. Ook heeft de Sint een leuk gedichtje achter gelaten, maar niet zomaar eentje. In dit gedicht stond, naast wat informatie over de cadeaus, ook een wijze les voor alle kinderen. De wijze les luidde: "de grote en kleine boodschap op de WC doe je binnen de witte ring en nergens daarbuiten". Je kunt wel na gaan dat het horen van dit gedicht leidde tot veel gelach bij de kinderen. Ook zijn er nog veel activiteiten gedaan. De jongste kinderen hebben een "welkom Sint en Pieten hanger" geknutseld. De middelste groep heeft cadeau zaklopen gespeeld en de alleroudsten konden kiezen tussen een sinterklaas bingo of de sinterklaas loopquiz. 

 

Dinsdag 28 november
Ook vandaag was er weer enorm veel energie op de BSO, want veel kinderen die er maandag niet waren kwamen er vandaag achter dat Sinterklaas langs was geweest. Na het voorlezen van het gedicht en het openen van de cadeautjes werd er eerst nog even fruit gegeten met zijn allen in de eigen basisgroepen. Daarna was het, iets later dan normaal, tijd voor de activiteiten! De oudste kinderen konden hun energie kwijt tijdens een potje pepernoten voetbal waarbij elk doelpunt twee pepernoten voor het team opleverde. Vervolgens moesten deze pepernoten ingezet worden tijdens een potje pepernoten sjoelen. Het team dat tijdens het sjoelen de meeste punten scoorde won daarmee de activiteit van vandaag. Groep 2 heeft verschillende pieten minigames gespeeld, zoals pepernoten sjoelen, pieten pong en schoorsteen gooien. Onze jongste kinderen hebben gezellig met juffrouw Maureen en juf Yvonne een pietendans gedaan, waarbij er weer veel is gelachen. 

 

Woensdag 29 november
We zijn alweer halverwege de Sinterklaasweek en de week vliegt echt als een speer voorbij! Vandaag werden de kinderen door Sinterklaas getrakteerd op een lading nieuwe Donald Ducks, nieuwe LEGO en extra tennis- en pingpong ballen voor het buiten spelen, jippie! Dat de 'normale' BSO dag nog gekker kan dan hij al is deze week blijkt vandaag maar weer, want alle jongste kinderen konden vandaag hun eigen pieten vaardigheden testen tijdens de Pietenpret Meerhoven. Niet alleen onze BSO deed mee, maar ook kinderen uit Meerhoven die zichzelf hadden opgegeven konden meedoen tijdens de pietenpret. Er werden verschillende spellen gespeeld, zoals: van dak naar dak zwaaien, pakjes gooien, de hobbelige route, op de daken klimmen en nog heel veel meer. In totaal waren er ongeveer 50 kinderen die na hard werken een echt Pieten diploma in ontvangst mochten nemen uitgereikt door twee echte Pieten! Het was een hele leuke middag en we hopen dit volgend jaar zeker weer te organiseren voor de kinderen. In de tussentijd is er op de BSO met de oudere kinderen ook niet stil gezeten en zijn er heerlijke eigen pepernoten gebakken. Eenmaal afgebakken kregen alle kinderen een zakje zelfgemaakte pepernoten als vervanging van het koekje vandaag.

 

Donderdag 30 november
De week kon toch niet nog gekker? Jawel! Vanwege opnames van een Netflix film bij DBS konden wij vandaag niet op onze eigen BSO locatie terecht. Daarom gingen wij vandaag met zijn allen naar de nieuwe locatie DSC in noord Eindhoven van onze oude bekende juf Lisanne. Alle kinderen werden te voet opgehaald van de scholen en mochten vervolgens instappen in een grote touring bus. Voor sommige kinderen was dit de eerste keer in zo'n grote bus wat het vervoer van A naar B natuurlijk erg speciaal maakte. Onderweg werden er nog wat cadeautjes uitgepakt en ook het gedichtje van vandaag werd nog voorgelezen. Eenmaal aangekomen werd er wat gedronken en lekker fruit gegeten waarna we naar buiten gingen voor de Sinterklaas activiteiten! De jongste kinderen hebben een heuse pietenquiz gespeeld. De middelste groep kinderen hebben geconcentreerd, maar fanatiek, pakjes gestapeld. Wie kan de hoogste toren bouwen? De oudste kinderen hebben zich gewaagd aan pepernoten slagbal met hindernissen waarbij er tussen elke honk een leuke hindernis klaar lag die eerst afgelegd moest worden, voordat men vrij was bij de honk. Het was weer reuze gezellig vandaag en om 17:30 was het tijd om met dezelfde touring bus weer richting DBS te vertrekken. Op naar de allerlaatste dag van de week alweer.

 

Vrijdag 1 december
De laatste dag van deze knotsgekke Sinterklaas week is alweer aangebroken. Ook vandaag vonden er opnames plaats bij DBS voor de Netflix film en daarom waren wij vandaag te gast bij Sportstuif RKVVO. Voor de oudste kinderen kon er een vrije activiteit gekozen worden wat resulteerde in een lekker potje voetbal in de pannakooi. Onze tweede groep heeft een pakjes estafette gedaan waarbij twee teams zoveel mogelijk pakjes van punt A naar B moeten brengen. Wie dat als eerste voor elkaar wist te boksen won het spel. Ondertussen konden de jongste kinderen zich binnen van hun creatiefste kant laten zien tijdens het knutselen van een Ozosnel kroon. Er zijn prachtige creaties voorbij gekomen. Als kers op de taart werden wij allemaal aan het einde van de dag nog verrast door twee Pieten! Ze stormden de BSO binnen en vertelden de kinderen dat ze op zoek zijn naar Sinterklaas, want hij is kwijt. Alle kinderen hielpen mee met zoeken, maar tot spijt van iedereen was hij nog steeds niet gevonden... Als dat maar goed komt voordat het pakjesavond is... Wat een gigantisch drukke, maar vooral epische en fantastische week hebben we weer gehad met zijn allen. Fijn weekend!

 



Ons team

Bart Loomans
Bart Loomans Vestigingsmanager
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Maureen Herremans
Maureen Herremans
Stan van Litsenburg
Stan van Litsenburg
Linde van Grunsven
Linde van Grunsven
Brian van Seccelen
Brian van Seccelen
Iris de Roos
Iris de Roos
Mark van Hulst
Mark van Hulst
Puk van Bussel
Puk van Bussel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches