Onze Jongens gaan met veel plezier iedere week naar Sportstuif. De kinderen zijn altijd erg enthousiast. Er is veel mogelijk en veel flexibiliteit. Ontzettend lieve medewerkers ook! Er worden leuke activiteiten georganiseerd en ook veel leuke sportieve spellen gedaan, waarbij genoeg afwisseling is.

Bianca Lammers Bianca Lammers
5 /5
bij Google reviews

Openingsdatum Sportstuif Heeze bekend - Week 15-2023

Dinsdag

Vandaag stond het wekelijkse overleg met de regiomanager weer op het programma. In dit overleg zijn alle actuele belangrijke punten aan bod gekomen om de voorbereiding voor Sportstuif Heeze optimaal te laten verlopen. Daarnaast waren er weer een aantal nieuwe interesses binnengekomen. Hier worden wij natuurlijk helemaal blij van! Na een aantal administratieve taken zat de dinsdag na Pasen er weer op.

Woensdag

Vandaag hebben we contact opgenomen met alle aanmeldingen en interesses. Wij hebben goed nieuws gehad van de GGD en de gemeente. Wij mogen onze deuren namelijk gaan openen! Dat doen we vanaf 24 april 2023 met aansluitend drie Open Dagen, zodat jullie kennis kunnen maken met ons. Hierbij laten we zien van welke ruimtes we gebruik gaan maken en vertellen we meer over Sportstuif.  Een leuke activiteit voor de kinderen gaat tijdens deze dagen zeker niet ontbreken. De Open Dagen vinden plaats op 24 april 2023, 25 april 2023 en 26 april 2023. Je kunt je inschrijven voor een moment in de ochtend van 9.00 – 11.30 uur of in de middag van 14.00 – 16.30 uur. Via deze link kunnen jullie jezelf inschrijven.

 

Donderdag

En dan is het alweer donderdag. We zijn weer op bezoek geweest bij Sportstuif Someren. Donderdag is de drukste dag daar met ongeveer 40 kinderen. Maar ook vandaag zijn er daar weer twee ideale spellen voor bedacht om lekker bezig te blijven. In de pannakooi wordt het spel 'De wolf, het schaap en de herder’ gespeeld. Hoe wordt dit gespeeld? Er is een wolf, meerdere schapen en een (of meerdere) herder(s). De bedoeling is dat de wolf de schapen af gaat tikken. Als de schapen getikt zijn, kunnen zij alleen bevrijd worden door de herder. De herder moet over de schapen springen die bok staan. Als de herder is afgetikt, moet de herder buiten het vak proberen de wolf af te gooien. Als de herder raak heeft gegooid, mag hij weer mee doen.

Op het hoofdveld wordt er met de oudere groepen (groep 5 t/m 8) doelentrefbal gespeeld. Er wordt trefbal gespeeld in twee teams. Beide teams verdedigen één of meerdere doeltjes. Je kunt punten scoren door de trefbal in het doel van de tegenpartij te gooien. Natuurlijk gelden ook de standaard trefbal regels. Raak je iemand, is deze persoon af. Vangbal is ook af, etc. Een erg leuke variatie op het gewone trefbal zoals we dat allemaal wel kennen! 

 

Vrijdag

Deze vrijdag hebben we een bezoekje gebracht aan Sportstuif Deurne De Vlieger. Nadat alle kinderen zijn opgehaald van school was het tijd om samen te lunchen. Hierna zijn we lekker naar buiten gegaan en konden de kinderen zich uitleven op het grote schoolplein. Er werd gevoetbald, geschommeld, op het speeltoestel gespeeld en er werd verstoppertje gedaan. Hierna was het weer tijd voor een lekker bordje met verschillende stukjes fruit en een bekertje ranja. In de gymzaal stonden verschillende uitdagende minigolfbanen klaar. De kinderen gingen in tweetallen deze banen af (met een hockeystick en een tennisbal) en probeerden om in zo min mogelijk beurten de pion aan het einde van de baan te raken. Ze vonden het allemaal super leuk! Hierna konden de kinderen nog even lekker vrij spelen.

Hiermee sluiten we een drukke, maar leuke week weer af. Tot de volgende!

 



Ons team

Koen de Louw Vestigingsmanager
Koen de Louw Vestigingsmanager
Kim van Tulden
Kim van Tulden
Stan Verrijt
Stan Verrijt
Anouk Maens
Anouk Maens
Daan Peerlings
Daan Peerlings
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches