Een leuke BSO waarbij sport en spel activiteiten centraal staan. Erg enthousiaste medewerkers die ook zelf graag meedoen!

Dennis Bouwmans Dennis Bouwmans
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Boerengolf, Monkey Town, Ossenbeemd, Zoo, mini golf! Week 17 & 18 2023

De meivakantie is aangebroken! Dat beteken dat wij in deze blog vertellen over de activiteiten die wij hebben gedaan, hoe we de vakantie zijn doorgekomen en laten wij met foto's zien wat we precies bedoelen. Lees snel de blog voor een echt vakantiegevoel!

 

Week 17

Maandag 24 april

De meivakantie is begonnen. Vandaag is de eerste dag en de kinderen zullen een hele dag bij ons aanwezig zijn! Wat doen we allemaal op zo’n lange dag? Met een gevarieerd programma waarbij rekening is gehouden met afwisseling in actieve en minder actieve activiteiten zorgen we ervoor dat de kinderen een leuke dag beleven! Deze week stond natuurlijk in het teken van koningsdag! De ochtend zijn we rustig gestart. Er is veel ruimte om naar eigen invulling te spelen. Als activiteiten hebben we verspringen gedaan. Wie kan het verste springen? Iedereen kreeg zijn eigen kleur pylon en kon deze op de plek neerzetten waar hij/ zij terecht kwam na het springen.

In de middag hadden we een uitstapje gepland. Helaas was het in de ochtend slecht weer, maar in de middag bleef het droog. Het slechte weer van vanmorgen gaf een extra dimensie aan boerengolf bij Liever buiten in Deurne! Niet alleen was het een uitdaging om de bal in zo min mogelijk slagen in de holes te krijgen. De kinderen moeten er ook voor zorgen dat ze de plassen water in het bos ontwijken! Komt je bal in een waterplas heb je namelijk heel veel extra slagen nodig kwamen zij achter.

Na een geslaagde activiteiten, moe en voldaan, terug op de BSO. Nog even een drinkmoment en het een koekje erbij. Daarna hebben de kinderen nog lekker zelf gespeeld totdat de ouders hen kwamen ophalen.

 

Dinsdag 25 april

Een gezellige dag staat voor de boeg. Alle kinderen druppelen in de loop van de ochtend binnen en zij kunnen lekker vrij spelen. Als alle kinderen binnen zijn gaan we fruit eten en wat drinken. Een gevarieerd fruitaanbod hebben wij dagelijks voor de kinderen klaarstaan.

In de ochtend gingen we naar de skatebaan en het grasveld achter de BSO. De kinderen gingen op het klimrek en lieten hun moves zien op de skatebaan. Na het vrijspelen was het dan toch echt tijd voor de activiteiten. Om een beetje in de Nederlandse sferen te blijven gingen we een kaasdrager spel doen. In tweetallen hielden we 2 planken vast waar een kaas op lag, we gingen proberen om een parcours te lopen, zonder dat de kaas van de planken viel.

Aan de andere kant van het speelveld konden de kinderen in twee teams touwtrekken. Wie is er sterker? De teams werden steeds opnieuw gewisseld, zodat de kinderen weer voor een nieuwe uitdaging kwamen.

Van al deze actieve activiteiten hadden we erge honger gekregen en was het dus tijd voor een lekkere boterham! In de middag gingen we naar Sportstuif Deurne de Vlieger, waar een spellencircuit was uitgezet door een stagiaire.

Zo gingen we blikgooien, stond het stormbaan springkussen er en waren er XL spellen.

Een superleuke dag met heel veel leuke spellen!

  

 

Woensdag 26 april

De dag voor koningsdag, daarom extra feestelijk vandaag. De gehele dag zijn wij dus ook op pad geweest. Eerst wachten tot iedereen op de BSO-locatie aanwezig is. Met een hele dag weg hebben we dus ook lunchpakketjes nodig, die gingen we maken en pakte de tas in! De jassen gaan aan en de gevulde tas stapte we de auto in.

Onderweg naar… Sportstuif Asten! Hier speelde we samen Oudhollandse spellen, zoals spijker poepen, koekhappen, sjoelen, blikgooien én een skippyballen race.

Iedereen ging met het groepje alle spellen af en kon het echte Hollandse gevoel wel voelen met een gezellig achtergrondmuziekje. Tijdens de race met de skippyballen werd het nog spannend…! Want wie zou er gaan winnen? De kinderen of de leiding?!

Helaas voor de leiding, want de kinderen waren toch echt sneller! Na deze ochtend vol met spellen was het tijd om onze lekkere boterhammen op te eten. Deze geven ons weer veel energie om ook nog in de middag leuke dingen op de BSO te doen.
Een uitje stond namelijk op de planning. Samen met Sportstuif Asten gingen we naar Monkey Town in Mierlo. Klimmen, klauteren en van de glijbaan! We gingen het hele speeltoestel af! Ook nog een huis bouwen van de blokken die er waren en de middag was helemaal compleet!

Na een actieve dag kwamen we weer terug op de BSO en sluiten we de dag gezellig af met strijkkralen.
Een fijne koningsdag!

    

 

Donderdag 27 april

Koningsdag!

 

Vrijdag 28 april

Deze dagen hadden de kinderen geen opvang en kunnen we nagenieten van een leuke koningsdag!

 

Week 18

Maandag 1 mei

De tweede week van de meivakantie. Het weer was goed, de zon scheen fel. Een leuke dag om weer van start te gaan met de kinderen! In de ochtend zijn we bij de BSO gebleven. Hier hebben de kinderen een echte draak geknutseld! Met eigen creativiteit. Iedere draak zag er anders uit, had andere kleuren en was op zijn eigen manier uniek. Naast de knutselactiviteit hebben we veel buiten gespeeld. Het was al snel lekker weer dus we hebben verschillende spellen gespeeld op het schoolplein.

Na de boterhammen zijn we erop uitgegaan. Niet zo heel ver weg dit keer, maar net zo leuk hoor! Na een wandeling van ongeveer 10 minuten zijn we aangekomen bij de Ossenbeemd in Deurne. Een plek waar werkelijk al je zintuigen worden geprikkeld! Van het wandelen in de vlindertuin tot het lopen van een blotevoetenpad! Ook zijn we de grote bult opgerend om even uit te rusten en te genieten van uitzicht. Nadat we de Ossenbeemd goed verkend hebben is een drinkpauze wel op zijn plaats! Even drinken en een spelletje. Spons, water en vuur. De kinderen hebben een kaartje in de hand waarop één van deze drie symbolen staat. Het is de bedoeling om iemand te tikken en kijken wie van wie het kaartje wint. Vuur wint van de spons omdat het vuur de spons opbrandt. Water wint van het vuur omdat het water het vuur dooft. Als laatste wint de spons van het water omdat de spons het water in zich opzuigt.

Na een warme en geslaagde dag zijn we moe en voldaan. Eenmaal terug bij de BSO hebben we dan ook nog even rustig met de strijkkralen gespeeld en een boekje gelezen totdat de ouders de kinderen kwamen halen.

  

 

Dinsdag 2 mei

Een dag vol met verrassingen. In de ochtend gingen we naar buiten, waar we in de zandbak speelde, gingen tennissen en van de glijbaan af gingen! Sportstuif Geldrop kwam bij ons op bezoek. De lekkere boterhammen waren weer aanwezig, want er was vers brood gehaald! Na een lekkere boterham met kaas of een boterham met ham gingen we onze spullen pakken en stapte we de auto’s in. We gingen op uitstapje naar Veldhoven Zoo.

Toen we op het park aankwamen zagen we al gelijk een pauw loslopen. De veren zijn prachtig! We liepen verder en al gauw kwamen we bij vogels die in een grote volière rondvlogen. De vogels vonden ons zo gezellig, dat ze zelfs op onze armen kwamen zitten! Hoe gaaf is dat! Even snel op de foto met de vogel, smile! En wauw wat een gave foto!

Bij de zoo hebben ze ook nog een hele leuke binnenspeeltuin, waar we konden klimmen en klauteren en natuurlijk ook van de glijbaan af gingen. En buiten hebben ze nog een groot rood met witten stippen springkussen, met zijn alle, zelfs met de leiding, gingen we op het springkussen! Wie kon er het hoogste springen?

De dag vloog voorbij en we hebben weer een hele leuke vakantiedag gehad!

    

 

Woensdag 3 mei

Deze dagen hadden de kinderen geen opvang, donderdag 4 mei stonden we weer voor de kinderen klaar. Lees snel verder om te weten te komen hoe wij de laatste twee dagen van de vakantie hebben doorgebracht!

 

Donderdag 4 mei

De ochtend is rustig van start gegaan. In de speelzaal bij de BSO hebben we een hele grote hut gebouwd van een gekleurde parachute waarin we lekker konden relaxen en een kaartspelletje konden spelen! Na het fruit eten zijn we de deur uit gegaan. De kinderen hadden de behoefte om in het mooie weer lekker actief bezig te zijn. De speeltuin in het Zandbos leent zich hier als locatie natuurlijk perfect voor! De kinderen hebben tikkertje gespeeld, een hut gebouwd van takken en gebalanceerd over een grote boom die over een waterplas heen liep!

 

Na de boterhammen was uit tijd voor nog een uitstapje! Twee uitstapjes op een dag, wat een feest! Met de Sportstuif auto vertrokken we richting Someren, waar we samen met Sportstuif Heeze naar het Vennenhorst bij de Soete inval gingen. Eenmaal daar aangekomen liepen we naar de kiosk om ons klaar te maken voor een Mini Adventure Golf. Er waren wel 18 banen waar we heel goed konden mini golven, zo moesten we de bal over een brug slaan, door een hut en over een hoge schans. Na het minigolf, gingen we ook nog klimmen en klauteren in de speeltuin die daar ook te vinden is!

Van al dat spelen kregen we toch een dorst! Snel wat drinken en weer door met spelen. Nog even de speeltuin en daarna was het toch weer echt tijd om terug naar de BSO te gaan en daar een appel of een peer te gaan eten. Omdat het toch echt lekker weer was gingen we direct weer naar buiten.

De zandbak ging open waar een gaaf zandkasteel met sloot er omheen gebouwd werd. En wat is nu een sloot zonder water? Precies, helemaal niks dus de emmertjes water kwamen een voor een naar buiten.

Wat een leuke dag was dit! Samen maken we er een hele leuke tijd van!

  

 

Vrijdag 5 mei

Een rustige dag bij de BSO, want we hadden maar 2 kinderen. We zijn dus de hele dag bij Sportstuif Deurne de Vlieger op bezoek geweest, waar we met z’n alle een hele leuke dag hebben beleefd.

In de ochtend was het nog heerlijk weer en gingen we dus ook lekker naar buiten! Een potje voetballen, een kustwerk maken van stoepkrijt met tape, op het klimrek, het kon allemaal. Na de ochtend gevuld te hebben met verschillende spellen, was het tijd om samen boterhammen en groente te gaan eten.

De tafel wordt gedekt met borden, brood, kaas- en vleeswaren en niet te vergeten het drinken. Dat was smikkelen zeg!

In de middag zou het slechter weer gaan worden, daar willen wij natuurlijk op inspelen. De aantal kinderen paste net in de auto’s om op uitstapje te gaan.
Dit keer gingen we naar Street Jump. Lekker springen op de trampolines, klimmen en klauteren over de hindernisbanen, zorgen om over de wipe out baan te gaan én de gaafste moves te laten zien bij een vrije val.
Wat een afsluiter van een vakantie! We springen zo het weekend in!

Tot volgende week!

    



Ons team

Ben Momber
Ben Momber Vestigingsmanager
Brian Hofmans
Brian Hofmans
Romy Peters
Romy Peters
Phileine Ritter
Phileine Ritter
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches