De lessen worden altijd gegeven door leuke, enthousiaste mensen. Top organisatie!

Bart Bart
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Hartelijk welkom op de website van Sportstuif Asten!

         Sportstuif animatievideo

Sportstuif biedt Asten dé primeur op het gebied van sportieve naschoolse kinderopvang. 

Sportstuif is een organisatie die zich richt op het aanbieden van sportieve naschoolse kinderopvang. Het gaat om de kinderopvang van kinderen die onderwijs genieten op een basisschool in Asten en omstreken. Hoewel er in de gemeente Asten al een aantal organisaties zijn die naschoolse kinderopvang verzorgen, is er nog geen enkele organisatie die zich specifiek richt op het aanbieden van sportactiviteiten. Het concept van sportieve naschoolse activiteiten is daarom vernieuwend. De locatie van de Sportieve Buitenschoolse Kinderopvang is bij voetbalvereniging NWC in Asten. 

In de maatschappelijke discussie blijkt dat de Nederlandse jeugd te weinig beweegt en sport. Juist voor basisschoolkinderen is de aanraking met voldoende sport van zeer groot belang! Bewezen is dat kinderen die op de basisschool voldoende sporten dit later ook zo door zullen zetten. Ze gaan zichzelf eerder zien als sporter en hebben sport hoger in het vaandel staan dan anderen die niet voldoende hebben gesport in hun basisschoolperiode. Door kinderopvang en sport samen te voegen in sportieve naschoolse kinderopvang wordt de jeugd op een leuke manier in aanraking gebracht met sport en spel.

Samen een spelletje spelen, televisie kijken of slechts jezelf bezig houden zijn traditionele activiteiten in de huidige naschoolse kinderopvang en bieden kinderen vaak niet de kans om zich uit te leven na school. Bewegen, strijden voor een overwinning in een potje voetbal en met elkaar sportief bezig zijn biedt kinderen deze mogelijkheid wel. Door middel van deze vorm van kinderopvang is het kind op een professionele manier en in een veilige omgeving sportief bezig.

 

Ons team

Judy Verbaarschot
Judy Verbaarschot
Dennis Bouwmans
Dennis Bouwmans
Lex Adriaans
Lex Adriaans
Joris van Horne
Joris van Horne
Rachelle Scheepers           pedagogisch coach
Rachelle Scheepers pedagogisch coach

Contact

Sportstuif Asten
Beatrixlaan 42
5721 LZ Asten

T 06-16619546
E info@sportstuif.nl