Super gezellige sportieve BSO waar kinderen onder begeleiding van enthousiaste medewerkers sporten en spelen!

Anne Anne
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Waterspellen, Billybird Park Hemelrijk en Obstacle Run! Week 24 - 2023

Wat hebben wij een fantastisch leuke week gehad. We speelden verschillende waterspellen, hebben ons goed vermaakt bij Billybird Park Hemelrijk en we zijn als afsluiter deze week bij Speeltuin Helmond-West geweest. Ook viel de nationale buitenspeeldag in deze week, hiervoor hadden wij een speciale woensdagmiddag activiteit bedacht, ben jij benieuwd wat deze was en wat we gedaan hebben? Lees dan snel verder in onze spiksplinternieuwe weekblog!

 

Maandag 12 juni
De dag begon met een heerlijk zonnetje. Toen alle Sportstuif juffen en meesters op de BSO aankwamen, begonnen we met de voorbereidingen voor vandaag, de boodschappen werden opgeruimd, de bekers werden klaargezet en de ranja werd alvast gemaakt. Hierna begonnen we met de kinderen van school te halen, dit deden we te voet en met de auto vandaag. Na het ophalen was het tijd voor fruit en ranja waarna we ons goed hebben ingesmeerd. Nadat iedereen goed ingesmeerd was gingen we aan de slag met de activiteiten. De activiteiten stonden vandaag in het teken van water, we speelde twee vormen van waterestafette. Bij het ene spel kreeg ieder één beker waarmee we aan elkaar water gingen doorgeven, bij het andere spel moesten we op onze ruggen liggen en gaven we natte sponzen aan elkaar door met onze voeten. Na de spellen gingen we eerst een beker water drinken waarna iedereen een koekje kreeg. Nadat we een klein rust momentje gehad hadden konden we weer gaan spelen, dit werd binnen en buiten gedaan.

         

 

Dinsdag 13 juni
Een speciale dag vandaag voor onze stagiaire Jip, hij had een evenement voor ons voorbereid, er kwam zelf een docent van zijn school bij ons kijken. Voordat de kinderen op de BSO aankwamen was Jip al begonnen met allerlei voorbereidingen en had alle spellen al goed klaar gezet. Hierna was het tijd om te gaan starten met het ophalen van de kinderen. De kinderen kwamen één voor één binnen en konden al snel aan tafel schuiven om wat fruit te eten en wat te drinken. Even snel insmeren en het evenement kon beginnen! Jip legde ons eerst uit wat de bedoeling was en maakte de groepjes bekend. Ieder groepje ging met een eigen begeleider verschillende spelletjes af, er waren sportieve spelletjes maar ook waterspelletjes. Zo speelden we verschillende soorten estafette, drie op een rij, schoten we penalty’s en mochten we sponzen tegen elkaar aan gooien bij sponzentrefbal. Het was een erg leuke middag met een goede afwisseling tussen sport en waterspellen. Na flink bezig te zijn geweest waren we wel toe een aan beker water en wat lekkers. Jip had een lekkere traktatie geregeld voor de kinderen, kunnen jullie raden wat dit was? Tip: kijk hieronder op de foto! Jip bedankt voor deze leuke dag en de originelen activiteiten, we hebben er erg van genoten.

          

 

Woensdag 14 juni
Team Sportstuif begon al vroeg in de ochtend met allerlei voorbereidingen. Vandaag was het een speciale dag, de nationale buitenspeeldag was aangebroken. Dit konden we niet zomaar aan ons voorbij laten gaan, wij organiseerden een Obstacle Run, de activiteit waar we al weken achter de schermen mee bezig waren.

We wilde zoveel mogelijk kinderen bij ons uitnodigen om lekker buiten te spelen, dat is toch het leukste om te doen! Rond kwart over twee stroomden de eerste deelnemers al binnen, de groep werd steeds groter en groter. Sportstuif Someren en Sportstuif Heeze sloten ook aan. Met deze gezellige grote groep konden we eindelijk rond half drie beginnen. Jelle en Roy liepen met alle kinderen een oefenrondje om te laten zien welke obstakels er waren en wat ze hierbij moesten doen. Onderweg kwamen ze autobanden tegen waar ze doorheen moesten, een spionnen web waar ze als echt spionnen doorheen moesten kruipen, een buikschuifbaan waarop ze lekker konden schuiven, picknicktafels om overheen te klimmen, een legernet om onderdoor te kruipen en een tafel met bekertjes drinken om voldoende vocht binnen te krijgen. Hierna konden de kinderen nog een ronde lopen, en nog een, er waren een paar die zelf 6 rondjes hadden afgelegd! Wauw wat ging dit goed, bij de afsluiting bedankten we de deelnemers en kregen ze een lekker ijsje om af te koelen. Wij vonden het super gaaf om te doen en willen graag iedereen bedanken die erbij was!

          

 

Donderdag 15 juni
Vandaag begonnen we al vroeg, De Wilhelminaschool had een studiedag. Dit vonden wij totaal niet erg, hierdoor konden we namelijk op een leuk uitje! Wij zijn helemaal naar Volkel gereden om daar het Billybird Park Hemelrijk te bezoeken. We hebben hier allerlei leuke dingen gedaan, we hebben flink gespeeld, geklommen en geklauterd. We zijn zelfs in een echte achtbaan geweest! Na de lunch was het de hoogste tijd om terug naar de BSO te gaan. Het middagprogramma begon toen we terug waren, we haalden de rest van de kinderen uit school en aten fruit waarna we naar buiten gingen voor de activiteiten. Vandaag was het weer lekker warm, toch hadden we vandaag een keertje geen waterspellen, we speelden wel twee andere spellen. De oudere kinderen speelden met Janne en Linde Fopbal, met niet één maar twee foppers in het midden, extra moeilijk dus. De jongere kinderen speelden met Jelle en Roy het spelletje Annemaria koekoek. Toen de activiteiten klaar waren mochten alle kinderen plaatsnemen op de tribune waar twee feestvarkentjes klaar stonden. Voor de jarige moest ook mooi gezongen worden, één van die jarige vandaag was meester Jelle, eigenlijk was hij dinsdag jarig maar hij vierde het vandaag gezellig met ons. Twee jarige betekend natuurlijk ook twee traktaties, één van die traktaties was een lekker ijsje die de kinderen meteen op mochten eten. De andere traktatie verdween in de tas en mochten ze mee naar huis nemen. Wij zijn wel benieuwd of er kindjes de traktatie gedeeld hebben met papa of mama.

         

 

Vrijdag 16 juni
we begonnen met het ophalen van de kinderen, dit deden we vandaag bij Mondomijn, Mondorijk en De Vendelier. Toen alle kinderen op de BSO waren aangekomen was het tijd voor de lunch, die vandaag net even wat anders was dan normaal, we aten tosti’s. Wat is er gesmikkeld van de tosti’s en wat rook het lekker! Na de lunch hebben we onszelf eerst goed ingesmeerd en zijn we vertrokken naar Speeltuin Helmond-West. Hier kwamen we ook Sportstuif Helmond de Braak en Sportstuif Beek en Donk tegen. We hebben fijn gespeeld, hoe meer kinderen hoe leuker het natuurlijk is. We hebben gesprongen op het springkussen, hebben geklommen in het klimtoestel en zijn hard van de glijbaan gegleden. Onze favoriet in de speeltuin was natuurlijk wel alle speeltoestellen met water, hierdoor konden we onszelf even goed afkoelen. Na fijn gespeel te hebben was het tijd om terug te gaan naar onze BSO, waar nu ook de kinderen van OBS Brandevoort waren en De Hilt, deze kinderen zijn op de vrijdagmiddag wat later uit dan de rest. We aten fruit waarna we weer konden beginnen met spelen, we speelden verstoppertje, hielden sprint wedstrijdjes tegen Roy en we hebben het kaartspelletje Ezelen gedaan. We waren zo fijn aan het spelen dat we bijna vergeten waren om een koekje te eten. We hebben nog even gespeeld en zo de week fijn en goed afgesloten, tot Maandag!

          

 



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches