Een super tof concept, spelenderwijs kinderen laten sporten.
Ik laat mijn kind er met een gerust hart heen gaan, en met de gedachte dat hij een top dag heeft!

Micky Lucassen Micky Lucassen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Trefbal, nummertikkertje en naar de speeltuin! Week 37-2023

Bij Sportstuif hebben we een jaarplanning vol met sport- en spelactiviteiten, passend bij de leeftijd en de interesses van de kinderen. Iedere dag bieden we diverse spellen aan voor onze beweeglijke kinderen. Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse opvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 37!

 

Maandag 11 september
Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sporstruif Venray SV. Net als alle andere schoolweken staan wij op maandag weer paraat op de schoolpleinen om de kinderen te ontvangen en mee te nemen naar onze buitenschoolse sportieve opvang. Op maandag is het altijd tijd om even bij te kletsen over het weekend, dit doen we tijdens het fruit eten. Na het fruit eten zijn wij met zijn alle naar buiten gegaan voor de activiteit van vandaag. De activiteit dit voor vandaag op de planning stond was vakken trefbal. Hierbij beginnen alle kinderen in het zelfde vak. Als je wordt afgegooid moet je één vak terug. Ben jij diegene die iemand anders afgooid dan mag je weer een vak vooruit. Het doel is dus om in het hoogste vak te komen en hier niet meer in af te gaan. Het is een spel met heel veel variatie en je komt telkens nieuwe tegenstanders tegen. Na de activiteit kregen de kinderen nog de tijd om lekker vrij te spelen. Er werd geknutseld, gevoetbald en vooral lekker veel gekletst.

 

Dinsdag 12 september
Weer een nieuwe dag bij Sportstuif. Alle kinderen waren weer opgehaald door de pedagogisch medewerkers en toen was het tijd voor iets lekkers. De kinderen kregen weer volle bakjes fruit op tafel en een goedgevulde beker met ranja. Toen alles lekker opgesmikkeld was zijn we met zijn alle naar het voetbalveld gelopen waar de activiteit van vandaag klaar stond. Vandaag gaan wij aan de slag met Acrogym. Bij Acrogym ga je in groepsjes aan de slag met verschillende mediakaarten die zijn klaargelegd. Op die kaarten staan allerlei verschillende oefeningen die je samen met je groepje kan doen, maar deze oefeningen zijn wel gebasseerd op acrobatiek. Je kunt bijvoorbeeld samen met je groepje een piramide maken. Met ondersteuning van onze pedagogische medewerkers Marlou en Demi kwamen de meest indrukwekkende oefeningen tevoorschijn. Wat een team work!

 

Woensdag 13 september
En toen was het alweer woensdag. Woensdag is altijd een rustige dag waardoor we vaak leuke uitstapjes kunnen maken. Omdat de kinderen op woensdag altijd eerder uit zijn eten we eerst altijd samen de boterhammen. Alle kinderen waren heerlijk de boterhammen op aan het eten en lekker aan het kletsen met elkaar. Toen de boterhammen op waren hebben de kinderen nog even lekker vrij gespeeld. Buiten werd er flink gevoetbald en binnen werden mooie armbandjes gemaakt met de LOOM bandjes. De kinderen kregen nog wat fruit en toen was het tijd om ergens heen te gaan. Vandaag stond op de planning om met zijn alle naar Speeltuin de Eekhoorn in Venray te gaan. Met de blauwe sportstuif auto's reden we er heen. Toen we eenmaal daar waren hebben de kinderen heerlijk gespeeld. Er werd fanatiek geklommen, hutten gebouwd en geschommeld. De kinderen lieten zichzelf helemaal gaan. Rond 16.45 zijn we weer teruggegaan naar onze eigen BSO en sloten we dag dag af met nog even lekker vrij spelen.

 

Donderdag 14 september
Het was weer prachtig weer en dat betekend veel blije gezichtjes die uit school komen! Na het ophalen van de kinderen zijn wij gezamelijk fruit gaan eten en ranja drinken. Daarna was het tijd voor de activiteit van de dag. Vandaag speelden wij met zijn alle in één groot vaak nummertikkertje. Voordat we konden  beginnen moesten alle kinderen op volgorde gaan staan van groot naar klein. Vervolgens kregen alle kinderen een nummer van groot naar klein. Het ging helemaal van nummer 1 tot en met nummer 28. Nadat de kinderen zijn/haar nummer hadden gekregen mochten ze zich gaan verdelen over het vak. Vervolgens riep pedagogsich medewerker Pim drie getallen. Deze getallen werden de tikker, na een tijdje de tikkers te zijn roep Pim weer drie nieuwe getallen. Nu veranderen zij in de tikkers. De kinderen vonden het superleuk aangezien iedereen aan de beurt kwam om te tikken!

   

Vrijdag 15 september
En toen was het alweer vrijdag, de laatste schooldag van de week is alweer aangebroken. De eerste kinderen waren opgehaald en samen met Sporstuif Venray MHCV hebben we de boterhammen opgegeten. Nadat de boterhammen op waren hebben de kinderen nog even lekker vrij kunnen spelen en toen was het tijd om de andere kinderen op te halen. Nadat iedereen opgehaald was stond de ranja en fruit al klaar en konden ze gelijk beginnen met eten. Na het eten stonden er weer twee activiteiten klaar. De kinderen konden kiezen uit nummertikkertje en trefbal. Bij nummertikkertje krijgt iedereen een nummer die ze goed moeten uithouden, want als jou nummer wordt geroepen verander jij in de tikker. Wordt daarna iemand anders zijn nummer geroepen, dan bij jij geen tikker meer en wordt het geroepen nummer hem. Bij trefbal gaat het erom dat je probeert iedereen van het andere team af te gooien. Lukt dat? Dan wint jou team die ronde. Na een aantal potjes gespeeld te hebben was het tijd om nog even lekker vrij te spelen. Wat een leuk einde van de week!

 



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches