Wij zijn echt super tevreden over sportstuif Venray. Belangrijker nog, onze kinderen hebben het hier echt enorm naar hun zin. Ze gaan twee keer in de week naar sportstuif en kijken er altijd naar uit. De vele activiteiten die ze met de kinderen ondernemen en het sport en spel concept is naar onze mening uniek, leuk en iedere keer weer een feest voor de kinderen. De flexibiliteit mbt de ruiluren, de communicatie en iedere dag dat de kinderen aanwezig zijn de leuke foto’s via whatsapp om ouders te laten zien wat ze die dag gedaan hebben is echt top! In vergelijking met een andere BSO waar de kinderen gezeten hebben hebben wij ze nog nooit met zoveel enthousiasme naar de BSO zien gaan. Dikke aanrader dus!

Shirley Rosario Shirley Rosario
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Makers en krakers, samenwerkingsspellen en winterspelen! Week 51-2023

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Venray SV. Het was weer een week vol met leuke activtiteiten en uitstapjes! Benieuwd naar waar wij overal geweest zijn? Lees dan snel verder!

Maandag 18 december
Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sporstruif Venray SV. Net als alle andere schoolweken staan wij op maandag weer paraat op de schoolpleinen om de kinderen te ontvangen en mee te nemen naar onze buitenschoolse sportieve opvang. Op maandag is het altijd tijd om even bij te kletsen over het weekend, dit doen we tijdens het fruit eten. Na het fruit eten trekken wij allemaal onze jas aan en gaan wij met zijn alle naar buiten voor de activiteit. De activiteit die vandaag op de planning stond was het spel makers en krakers. Tijdens het spel makers en de krakers heb je vier teams die met de klok mee rondrennen. Elk team heeft bij zijn startpunt pionnetjes liggen die ze allemaal moeten omdraaien. Op het moment dat ze dat gedaan hebben rennen ze zo snel mogelijk naar de startplek van de andere teams en draaien ze daar ook alle pionnetjes om. Als je met je hele groepje alles om had gedraaid en het complete rondje afhad moest je zo snel mogelijk gaan zitten. De kinderen vonden het geweldig en konden er geen genoeg van krijgen, na velen rondes gespeeld te hebben was het tijd om nog even lekker vrij te spelen en de dag af te sluiten met een heerlijk koekje.

 

Dinsdag 19 december
Weer een nieuwe dag bij Sportstuif. Alle kinderen waren weer opgehaald door de pedagogisch medewerkers en toen was het tijd voor iets lekkers. De kinderen kregen weer volle bakjes fruit op tafel en een goedgevulde beker met ranja. Toen alles lekker opgesmikkeld was hebben wij met zijn allen alle tafels en stoelen aan de kant geschoven om de activiteiten van vandaag te doen. We begonnen met het maken van onze eigen menselijke knoop. Alle kinderen hielden kris kras door elkaar de handen vast en moesten vervolgens proberen om uit de knoop te geraken zonder elkaars handen los te laten. Dat was lastig! Na meerdere knopen opgelost te hebben was het tijd voor het tweede spel van vandaag. Steen, papier, schaar estafette was het volgende spel op het programma. In twee groepen sprongen de kinderen via hoepels naar elkaar toe om vervolgens op het punt waar ze elkaar tegen kwamen steen, papier, schaar te spelen. De winnaar mocht werder en de verliezer sloot achter aan in de rij.

 

Woensdag 20 december
De woensdag begon al vroeg, basisschool Focus/spectrum had een studiedag en we hadden hier maar 1 kindje van, dus zijn we samen met de kinderen van Sportstuif MHCV naar Boegafun gegaan en hebben lekker geklommen en gespeeld. In de middag hebben we samen  met alle kinderen de boterhammen opgegeten en lekker wat gedronken. De kinderen mochten nog even lekker vrij spelen, er werd gevoetbald, geknutseld en met de kralen gespeeld. Toen was het alweer tijd om de rest van de kinderen op te halen. Alle kinderen hebben lekker een stukje fruit gehad, gedronken en even de dag doorgesproken. Vandaag staat alweer een wma (woensdagmiddag activiteit) op de planning, Winterspelen. We hadden allemaal winterse spellen bedacht, zoals skiën, ijshockey, curling en een estafette met de Olympische vlag, we deelde de teams op en we begonnen met de winterspelen. Het verliep allemaal soepel en elk spel was leuk, uiteindelijk heeft iedereen gewonnen en kregen ze allemaal een zakje snoep. Hierna hebben we nog even buiten gespeeld en binnengespeeld en was de woensdag alweer voorbij, wat een geslaagde dag!

    

Donderdag 21 december
Vandaag stond er weer iets superleuks op het programma. Nadat wij alle kinderen hebben opgehaald en naar onze sportieve buitenschoolse opvang hebben gebracht was het tijd om samen fruit te eten. Na het fruit eten hebben wij direct de jas aangedaan en zijn we naar buiten gegaan voor de activiteiten van vandaag. De activiteit werd vandaag gegeven door onze stagiaires Dennis en Joep, zij lopen tot het einde van het schooljaar bij ons stage. Op onze instagram en facebook stellen zij zich uitgebreider aan jullie voor. Joep en Dennis hadden wederom twee superleuke spellen bedacht. Bij Joep werd het spel Stoelendans gespeeld. Dit is voor alle kinderen een wel bekend spel en ze pakte het ook allemaal heel snel op. Bij Dennis speelden wij tik tak boem. Ook wel bekend als het ik hou van holland spel. De kinderen gaven een bom rond in een cirkel. De bom mocht pas doorgegeven worden als je een vraag goed had beantwoord. Na onbepaalde tijd ontplofte de bom. Degene die de bom op dat moment vast had kreeg een minpunt. Wat plezier hadden wij vandaag.

   

Vrijdag 22 december
Vandaag begonnen wij de dag met een studie dag van basisschool de Hommel en basisschool Montessori. Deze ochtend zijn wij met alle kinderen gaan spelen bij Boegafun in Venray. Dit is een binnnenspeeltuin waar de mogelijkheden tot spelen nooit op kunnen. De kinderen hebben zich lekker vermaakt met het spelen van verstoppertje, voetballen en klimmen en klauteren. Wat een ontzettend leuke ochtend. Rond twaalf was het tijd om de andere kinderen van de scholen op te halen en samen met Sportstuif MHCV onze boterhammen te eten en even te kletsen over de dag en onze kerst plannen. De kinderen hebben nog even gespeeld en wij hebben de allerlaatste kinderen opgehaald zodat we lekker fruit konden eten en ranja gingen drinken. Hierna zijn we tussen de regenbuien buiten hoepeldans gaan doen met kerstmuziek, wat een feest! Helaas begon het weer te regenen dus gingen we snel naar binnen zodat de kinderen lekker iets voor zich zelf konden doen, we gingen ook met een groepje oudere kinderen naar boven om het spel Weerwolven te spelen en wat was dit spannend. Een voor een werden de kinderen weer opgehaald en zo was de vrijdag alweer voorbij.

Sportstuif SV wenst jullie fijne kerstdagen en tot volgende week in de kerstvakantie!

 



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches