Fijne BSO. Veel ruimte en genoeg te doen. Mijn dochter zit daar helemaal op haar plek!

Ramon Bellemakers Ramon Bellemakers
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

WMA Winterspelen, kerstmannen estafette en Weerwolven in week 51-2023

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif MHCV. De allerlaatste schoolweek van het jaar 2023, dus een week vol leuke activiteiten en uitstapjes! Ben je benieuwd naar deze activiteiten? Lees dan onze nieuwste blog!

Maandag 18 december
Er is weer een nieuwe week aangebroken, de allerlaatste schoolweek van 2023. Net als alle andere schoolweken staan wij op maandag weer paraat op de schoolpleinen om de kinderen te ontvangen en mee te nemen naar onze buitenschoolse sportieve opvang. Op maandag is het altijd tijd om even bij te kletsen over het weekend, dit doen we tijdens het fruit eten. Na het fruit eten zijn wij met zijn alle naar buiten gegaan voor de activiteit van vandaag. De activiteiten die voor vandaag op de planning stonden waren kerstboom tikkertje en kerstmannen estafette, als de kinderen werden getikt bij kerstboom tikkertje, dan moest je met de armen uit elkaar gaan staan en je kon bevrijd worden als er een kind (kerstbal) aan je ging hangen aan beide kanten. Ook bij de estafette werd er fanatiek gestreden. Na de activiteit mochten de kinderen nog vrij spelen en zo was de eerste dag van de week alweer voorbij.

  

Dinsdag 19 december
Wat was het een vies weertje dinsdag, dus moesten we helaas in de regen alle kinderen ophalen, zodra we bij Sportstuif waren konden we lekker opwarmen en kregen de kinderen ranja en fruit. Omdat de regen nog niet opgehouden was, moesten we een binnen activiteit spelen, deze keer was het tijd voor de bom en levend memorie. De kinderen mochten zelf kiezen welk spel ze wilde doen en wat waren deze 2 spellen geslaagd. Hierna verzamelde we bij de trap en namen we afscheid van 2 kindjes die weg gingen van Sportstuif, ze kregen een Sportstuif diploma en de kinderen kregen nog wat lekkers. Hierna zijn we nog even gaan spelen en zo was de dinsdag ook alweer voorbij.

  

Woensdag 20 december
De woensdag begon al vroeg, basisschool Focus/spectrum had een studiedag en we hadden hier maar 1 kindje van, dus zijn we samen met de kinderen van Sportstuif SV naar Boegafun gegaan en hebben lekker geklommen en gespeeld. In de middag hebben we samen  met alle kinderen de boterhammen opgegeten en lekker wat gedronken. De kinderen mochten nog even lekker vrij spelen, er werd gevoetbald, geknutseld en met de kralen gespeeld. Toen was het alweer tijd om de rest van de kinderen op te halen. Alle kinderen hebben lekker een stukje fruit gehad, gedronken en even de dag doorgesproken. Vandaag staat alweer een wma (woensdagmiddag activiteit) op de planning, Winterspelen. We hadden allemaal winterse spellen bedacht, zoals skiën, ijshockey, curling en een estafette met de Olympische vlag, we deelde de teams op en we begonnen met de winterspelen. Het verliep allemaal soepel en elk spel was leuk, uiteindelijk heeft iedereen gewonnen en kregen ze allemaal een zakje snoep. Hierna hebben we nog even buiten gespeeld en binnengespeeld en was de woensdag alweer voorbij, wat een geslaagde dag!

  

Donderdag 21 december
Deze dag begon met de kinderen halen van Basisschool De Montessori omdat zij een studiemiddag hadden, samen met Sportstuif SV hebben we geluncht en lekker gespeeld binnen. Hierna hebben we ook de andere kinderen opgehaald van de basisscholen en was het tijd voor een beker ranja en een bordje fruit. We vierde nog een verjaardag, zongen voor de jarige job en kregen een lekkere traktatie. Na deze verjaardag was het tijd voor een activiteit, helaas regende en waaide het erg had buiten dus was de activiteit binnen, boven speelde we Weerwolven en onder speelde we curling en vissen. De kinderen werden deze dag al erg vroeg opgehaald omdat vele kinderen kerst activiteit in de avond hadden, dus zo was de donderdag alweer snel voorbij.

 

Vrijdag 22 december
De laatste dag voor de kerstvakantie begon vroeg omdat Basisschool Montessori en Basisschool De Hommel studiedag hadden. De kinderen kwamen een voor een binnen en gingen meteen een knikkerbaan bouwen of armbandjes maken van loom bandjes. Rond 10.00 uur hebben we lekker een beker ranja gedronken en wat fruit gegeten en zo was het weer tijd voor een activiteit, deze keer had Loes allemaal spelletjes bedacht, zo deden we mastermind, de koekjes challenge, slagroom slaan en pittenzakjes gooien. Hierna hebben de kinderen weer iets voor zichzelf gedaan. Rond twaalf was het tijd om de andere kinderen van de scholen op te halen en samen met Sportstuif SV onze boterhammen te eten en even te kletsen over de dag en onze kerst plannen. De kinderen hebben nog even gespeeld en wij hebben de allerlaatste kinderen opgehaald zodat we lekker fruit konden eten en ranja gingen drinken. Hierna zijn we tussen de regenbuien buiten hoepeldans gaan doen met kerstmuziek, wat een feest! Helaas begon het weer te regenen dus gingen we snel naar binnen zodat de kinderen lekker iets voor zich zelf konden doen, we gingen ook met een groepje oudere kinderen naar boven om het spel Weerwolven te spelen en wat was dit spannend. Een voor een werden de kinderen weer opgehaald en zo was de vrijdag alweer voorbij.

Sportstuif MHCV wenst jullie fijne kerstdagen en tot volgende week in de kerstvakantie!

   



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches