Super leuke opvang! De kinderen krijgen fruit en zijn dagelijks in beweging. Daarnaast een heel leuk team die de ontwikkeling van de kids stimuleren.

Milou van den Dikkenberg Milou van den Dikkenberg
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Makers en krakers, brandoefening en naar de speeltuin! Week 40-2023

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij sportstuif Venray SV. Een week bom vol leuke activiteiten en uitstapjes, ook was het tijd voor de brandoefening. Benieuwd naar hoe ons dat af ging? Lees dan snel verder.

 

Maandag 2 oktober
Het is weer maandag en dat betekend dat het weekend er weer op zit en het tijd is om alle kinderen op te halen van school. Nadat wij alle kinderen in onze blauwe auto's van school op hebben gehaald is het tijd om gezamelijk fruit te eten en ranja te drinken. Tijdens het fruitmoment wordt net zoals altijd het weekend weer uitgebreid doorgesproken. Op maandag hebben alle kinderen veel te vertellen over het leuke weekend wat ze gehad hebben. Toen was het alweer tijd voor de activiteit van vandaag. De activiteit die vandaag op de planning stond was makers en krakers. Bij dit spel maken wij vier groepjes en ieder groepje start bij een eigen kleur pion. Vanuit het start punt rennen ze met de klok mee naar de andere kleuren van de andere teams. Hier draaien ze alle pionnetjes om en rennen ze naar de volgende. Het team wat als eerste bij iedereen alle pionnetjes heeft omgedraaid wint. Na de activiteit hebben de kinderen nog lekker gevoetbald en geknutseld!

   

Dinsdag 3 oktober
Weer een nieuwe dag bij Sportstuif en net als alle andere dagen stond er vandaag weer een superleuke activiteit op het programma. Onze pedagogsiche medewerker Pim had het spel van vandaag al buiten klaar staan zodat wij na het fruit eten meteen aan de slag konden. Vandaag werden de kinderen verdeeld in twee groepen, jong en oud. De jonge kinderen gingen aan de slag met het spel drie op één rij estafette. Hierbij moeten de kinderen er voor zorgen om met zijn/haar team zo snel mogelijk drie op één rij te krijgen. De oudere kinderen ging aan de slag met een wel bekend potje voetbal. Dat vinden ze natuurlijk fantastisch. Er werd super fanatiek gespeeld en de wedstrijd ging er gelijk om. Uiteindelijk kwam er natuurlijk één winnaar uit!

   

Woensdag 4 oktober
En toen was het alweer woensdag. Altijd een rustigere dag maar toch altijd een gezellige dag. In de ochtend gaven we samen met Sportstuif MHCV onze eerste peutergymles van de 2e reeks. Van 9.00 tot 9.45 vond deze les plaatst in gymzaald de Coninxhof. De les was helemaal volgeboekt, er waren maar liefst 15 peuters aanwezig, super tof! De peuters hebben heerlijk geklommen, gerend en tussen alle obstakels heen gekropen, een echte peutersles!  Na de les was het alweer tijd om de kinderen op te halen van school. Wanneer alle kinderen op zijn gehaald, mogen de kinderen hun handen wassen en hun lunch uit hun tas halen. Want op de woensdagmiddag doen wij altijd samen lunchen met de kinderen, vaak samen met Sportstuif MHCV net zoals vandaag. Nadat we geluncht hebben kunnen de kinderen lekker vrij spelen. Even later moeten de rest van de kinderen ook van school gehaald worden, dit is altijd rond een uur of 14:00. Als we dan helemaal compleet zijn gaan we gezamenlijk fruit eten. Na het fruitmoment is het natuurlijk tijd voor de activiteit, vandaag speelden we de eierloop. Pedagogisch medewerksters Eefje en Evie hadden een leuk parcour uitgezet. De kinderen moesten met een tennisbal op de lepel dit parcour foutloos zien uit te lopen. Het was ontzettend spannend maar iedereen heeft kei goed zijn best gedaan. Een paar eitjes zijn helaas kapot gevallen maar dat hoort er natuurlijk bij! Na de activiteit hebben de kinderen nog heerlijk samen gespeeld en rond gerend. Een geslaagde woensdag!

   

Donderdag 5 oktober
De donderdag is alweer aangebroken en net zoals alle andere werkdagen stonden wij vandaag weer te popelen om de kinderen van school op te halen. Na het ophalen van alle kinderen hebben wij als aller eerste fruit gegeten en ranja gedronken. Normaliter gaan wij naar het fruit eten meteen naar buiten voor de activiteit, maar vandaag ging dat even anders. Er stondt vandaag namelijk iets heel belangrijks op de planning..... De brandoeffening! Net als op de basisschool is het ook bij ons belangrijk om te weten wat je moet doen als er brand is. Daarom gingen we vandaag aan de slag met het doorlopen van de brandoeffening. Als eerste begonnen met de algemene uitleg waarna kinderen vragen konden stellen. Er werd vanalles aan de kinderen uitgelegd zoals, waar moet je naar toe als er brand is?, Neem je al je spullen mee als er brand uit breek?, allemaal van dit soort belangrijken punten kwamen aan bod. Na de uitleg was het ook tijd om het eens te gaan proberen. We lieten het alarm afgaan en zorgden ervoor dat wij met zijn alle weer veilig naar buiten kwamen. Super goed gedaan door iedereen! Daarna was het nog tijd om een verjaardag te vieren en af te sluiten met een lekkere traktatie. Die hebben ze wel verdiend na vandaag!

Vrijdag 6 oktober
De laatste dag van de schoolweek is alweer aangebroken. De eerste kinderen werden opgehaald en gingen samen met Sportstuif MHCV de boterhammen opeten. Hierna hebben de kinderen nog even lekker vrij gespeeld en was het alweer tijd om de rest van de kinderen op te halen. Na het ophalen van de overige kinderen was het weer tijd voor het dagelijkse fruit moment. Dit maal hadden wij een beetje haast want hoe sneller we klaar waren des te langer wij de tijd hadden voor de activiteit. De activiteit vandaag was niet zo maar een activiteit, neeeeee.... we gingen vandaag naar de Vlakwater speeltuin. Veel van de kinderen zijn hier al eens geweest en er is hier genoeg te beleven zoals, klimmen, glijden, rennen en zelfs een mega lange kabelbaan. Wat werd er leuk gespeeld! Met deze heerlijke middag in de speeltuin sloten wij de week af!

   



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches