Een super tof concept, spelenderwijs kinderen laten sporten.
Ik laat mijn kind er met een gerust hart heen gaan, en met de gedachte dat hij een top dag heeft!

Micky Lucassen Micky Lucassen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Carnavalsoptocht, bibliotheek en carnavalsmiddag! Week 7-2024

De week van de carnavalsvakantie is aangebroken! Deze week deden wij allerlei leuke activiteiten in het thema van carnaval en iedereen was mooi verkleed! Benieuwd naar wat wij nog meer hebben gedaan deze vakantie? Lees dan snel verder!

Zondag 11 februari
Een blog over zondag?! Ja, je leest het goed, want we deden namelijk mee met de kinderoptocht in Venray met de carnaval. We hadden allemaal kinderen en ouders bij elkaar gekregen en waren verkleed als sporter en herkenbaar met een Sportstuif shirt aan, we liepen met een zelf versierde bolderkar waar onze tekst op stond ‘Dizze Sportstuif sterretjes stroalen de vasteloavend dur’. Toen de optocht voorbij was, kwam de prijsuitreiking, we waren zelfs 2e geworden en kregen een super mooie beker. Wat een leuke zondag hadden wij!

  

Maandag 12 februari
Vandaag is het de eerste dag van de carnavalsvakantie! Allen kinderen kwamen daarom ook lekker verkleed naar Sportstuif toe. Er waren piraten, prinsessen, politieagenten en nog veel meer verschillende coole carnavals outfits! De gehele week stond de carnavals muziek ook op de achtergrond aan. We begonnen de ochtend rustig. Om 10:00 hebben we gezamelijk fruit gegeten waarna we naar buiten zijn gegaan voor de eerste activiteit van de dag. De activiteit was het spel Ren Je Rot. "Bij ren je rot worden er telkens multiplechoice vragen gesteld. De kinderen moesten dan zo snel mogelijk naar het juiste antwoord rennen. A, B of C. Had je het goed??? Dan kreeg je één punt. De gene met de meeste juiste antwoorden won! De vragen waren natuurlijk allemaal in het thema van de carnaval". Na de activiteit buiten konden de kinderen lekker even vrij gaan spelen. Buiten werd er gevoetbald en binnen gingen de kinderen aan de slag met het knutselen van allerlei verschillende carnavals werkjes. Strijkkralen werkjes, natuurlijk in de kleuren rood, geel en groen en ook nog prachtige tekeningen. Vervolgens was het tijd voor de lunch. In de vakanties verzorgen wij de lunch van de kinderen. Dat was smullen! Na de lunch was het tijd om de jassen aan te doen, want wij gingen 's middags samen met Sportstuif Venray MHCV kijken naar de carnvalsoptocht in het centrum van Venray. Tijdens de optocht kwamen er veel verschillende groepen voorbij met prachtige carnavals wagens en te gekke carnavals muziek. Wat was dit een feest!

  

Dinsdag 13 februari
Het is alweer de laatste dag van de carnaval van 2024 en dat betekend dat de kinderen voor het laatst nog in hun prachtige carnavals kleren op de BSO verschenen. De kinderen hadden vandaag extra goed hun best gedaan want vandaag gaan wij ergens op bezoek. De kinderen werden op leeftijd in twee groepen verdeeld. Kinderen van 4 t/m 7 werden ingedeeld als ochtend groep en de kinderen van 8 jaar en ouder vormde de middag groep. We hadden deze twee groepen nodig omdat wij niet met zijn alle tegelijk op uitstapje konden gaan. Nu vraag je je vast af waar wij naar toe zijn geweest.... Wij kregen vandaag samen met Sportstuif Venray MHCV een rondleiding door de bibliotheek van Venray. "De eerste groep vertrok met de voet om 9:30 richting de bibliotheek waar om 10:00 uur de rondleiding van start ging. Het was alleen niet zomaar een rondleiding, neeeeee, we deden een speurtocht door gehele bieb. De kinderen moesten allerlei plaatjes met letters vinden en met de gevonden letters een zin maken. Het team wat als eerste het woord had geraden won ook nog eens een prijs"! Na flink gespeurd te hebben was het alweer afgelopen en was het voor groep nummer 1 alweer tijd om terug richting de BSO te gaan. Eenmaal terug bij Sportstuif was het tijd voor de welverdiende lunch. Na de lunch was het tijd voor groep 2 om ook naar de bibliotheek te gaan en ook dezelfde speurtocht te doen als de ochtend groep. De kinderen die nog op de BSO zijn gebleven zijn gezellig met zijn alle buiten gaan sporten. Tegen de tijd dat groep nummer 2 terug was hebben wij met zijn alle nog gezamelijk fruit gegeten en sloten de dag rustig af met wat gezelschapsspelletjes!

 

Woensdag 14 februari
De woensdag was alweer aangebroken en in de ochtend werd er flink op het springkussen gespeeld, deze hadden we namelijk alvast klaarstaan voor de middag. Na het fruit momentje was het tijd om een verjaardag te vieren, we zongen zo mooi en hard mogelijk voor de jarige job en kregen hierna een lekkere traktatie. Na de lunch was het zo ver, de vriendjes dag in carnavalsthema samen met de kinderen van Sportstuif Venray MHCVSportstuif Horst COVS en Sportstuif Tegelen! De kinderen van Sportstuif mochten allemaal een vriendje, vriendinnetje, neefje of nichtje meenemen om vanmiddag samen mee te spelen. Ter afsluiting van de carnaval hebben wij vanmiddag verschillende activiteiten gedaan. "Zoals de stopdans op carnavalsmuziek en een samenwerkingsspel met ballonnen, helaas regende het veel dus deden we alles binnen. Wat een leuke middag met veel lachende gezichtjes"! Na de activiteiten kregen de kinderen ook nog eens een verrassing. Er waren namelijk mini worstenbroodjes en mini saucijzenbroodjes voor kinderen. Dat was nog eens een lekker afsluiting van de carnaval!

   

Donderdag 15 februari
Het is alweer de 4e dag van de carnavalsvakantie bij Sportstuif en vandaag hadden we een creatieve dag voor de boeg. We begonnen de ochtend met een lekker stukje fruit waarna het tijd was voor de ochtend activiteit, Prins en Prinssen voetbal. "Bij dit spel worden de kinderen verdeeld in tweetallen en heeft ieder team een eigen goal gemaakt van twee pionnen. De prins heeft de taak om te proberen om bij de andere teams te scoren en op deze manier de andere teams uit te schakelen. De prinses moet proberen dit te voorkomen en dus alle ballen tegen te houden. Gaat de bal toch in je goal? Dan wordt je even een wissel team, gaat er dan nog iemand af? Dan ben jij weer vrij". Na al dat gesport en gespeel hadden de kinderen inmiddels dorst gekregen, gelukkig was het tijd voor de lunch. We peuzelde het snel op want in de middag stond er weer wat leuks op het programma, er kwamen namelijk dames van The Handmates en mochten zelf een armbandje en een sleutelhanger maken. Ze mochten een bakje vullen met kralen die ze mooi vonden en dan aan het touwtje rijgen, wow! Wat kwamen daar mooie armbandjes en sleutelhangers uit!

  

Vrijdag 16 februari
Vandaag was alweer de laatste dag van de carnavalsvakantie. Ook vandaag hebben we weer allerlei leuke dingen gedaan! In de ochtend was het heerlijk weer, na het fruit eten trokken we onze jassen aan stapte de auto in om naar Wanssum te gaan, naar de speeltuin hier waren we samen de kinderen van Sportstuif Venray MHCV. "Daar konden de kinderen heerlijk vrij spelen en even alle energie eruit gooien. Na het boterhammen eten was het tijd voor een lekkere en leuke activiteit, namelijk zelf appelflappen bakken! De groep werd gesplitst en gingen om de beurt appelflappen bakken, eerst appels snijden, vervolgens suiker en kaneel erop en dan in de oven". We sloten de carnavalsvakantie af met een film op en ondertussen hebben ze hun eigen gemaakte creatie opgesmikkeld, en wat waren die lekker! Wat hadden wij een leuke dag en een leuke carnavalsvakantie!

   



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches