Een erg leuke sportieve BSO waar veel aandacht wordt besteed aan sport en bewegen met kinderen. Goed om te zien dat sportstuif zich nu ook in Limburg heeft gevestigd!

Davey Davey
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Pionnentrefbal, jagerbal en escaperoom in week 43-2023

Een nieuwe week bij Sportstuif MHCV is weer aangebroken. We hadden een week vol leuke activiteiten zowel binnen als buiten. Ben je benieuwd naar deze activiteiten en uitstapjes? Lees dan onze nieuwste blog!

Maandag 23 oktober
Het is weer maandag, het begin van een nieuwe week vol avonturen bij Sportstuif MHCV. We starten met het ophalen van de kinderen en het welbekende fruitmoment met lekkere rode en oranje ranja, waarbij we lekker kletsen over de herfstvakantie die achter de rug is. Na deze korte pauze is het tijd voor actie! Onze pedagogische medewerker Ted had deze keer 2 leuke spellen verzonnen, namelijk Pionnentrefbal en een nieuwe versie van Iemand is m niemand is m. We verdeelde de groep in 2 en legde de spellen uit. De nieuwe versie van iemand is m niemand is m ging als volgt: Als je geraakt werd met de bal, moest je zitten. Je kon weer vrij worden door 2 manieren, of je tikt iemand aan en degene is af en jij bent vrij, of je kon een bal weten te pakken en je mocht opstaan en mee doen. Deze nieuwe versie was nog soms wat lastig met allemaal nieuwe regeltjes maar het was wel super leuk! Ook werd er goed gemikt op de pionnen bij pionnentrefbal en zo was de middagactiviteit weer voorbij. De rest van deze dag hebben we lekker buiten gespeeld want het was gelukkig droog, ook binnen hebben we ons goed vermaakt met leuke spelletjes, strijkkralen en de loom bandjes. Zo ging de maandag weer snel voorbij en zat de eerste dag van de week er weer op!

  

Dinsdag 24 oktober
De tweede dag van de week was aangebroken en we haalde de kinderen op in de vieze regen. Maar toen we fruit aan het eten waren was het gelukkig gestopt met regenen en ging de zon schijnen. Gelukkig konden we met z’n alle naar buiten en de buitenactiviteit kon beginnen. Er kwamen vandaag verschillende activiteiten aan bod. Zo deden we Jagerbal en het welbekende ongelukstikkertje. De groepen kwamen bij beide spellen aan de beurt. De jagers deden goed hun best om de hazen te raken met de bal, ook de hazen probeerde vrij te komen om de bal door de gele hoepel te gooien. Wat hadden de kinderen veel energie gegeven bij beide spellen en was het tijd om een verjaardag te vieren. Dit deden we binnen omdat de banken buiten nog erg nat waren van de regen. We hebben zo hard mogelijk ‘lang zal zij leven’ gezongen en kregen een lekkere traktatie, wat een feest was het. Nadat we de verjaardag hadden gevierd werd er nog flink gevoetbald en lekker binnen gespeeld. De dinsdag vloog voorbij!

  

Woensdag 25 oktober
De woensdag begon vandaag vroeg in de gymzaal. Onze pedagogische medewerkers Pim van Sportstuif SV en Evie van Sportstuif MHCV gaven hier de peutergym die wekelijks word verzorgd, wil je hier meer over weten? ga dan naar samen bij Sportstuif. Rond 12 uur was het tijd dat we de kinderen gingen ophalen op de scholen, dit keer in de stromende regen. Na dat de kinderen opgehaald waren gingen we lekker onze boterhammetjes opeten en kletsen over de dag. Ook stond vandaag de WMA activiteit op de planning, namelijk het voetbaltoernooi. Helaas door de regen moesten we deze afzeggen. Toen onze boterhammetjes op waren hebben we lekker binnen gespeeld met de strijkkralen en hebben een paar kinderen een mooie tekening gemaakt. Rond 2 uur was het tijd om de andere kinderen op te halen en hebben we gezamenlijk fruit gegeten met heerlijke ranja. Helaas regende het buiten nog steeds en gingen we binnen een activiteit doen. De kinderen mochten kiezen tussen 2 spellen, Een zelfgemaakte speurtocht door twee kinderen of Moordenaartje. Toen de kinderen de keuze hadden gemaakt, gingen we aan de slag. Bij de zelfgemaakte speurtocht kregen de kinderen vragen waar ze een geheim code woord moesten oplossen en moesten zoeken naar de halsband. Bij moordenaartje ging het er grimmig aan toe en werden er veel vermoord doormiddel van een knipoog. Na deze binnen activiteit hebben de kinderen verder binnen gespeeld en was de woensdag weer voorbij.

  

Donderdag 26 oktober
Donderdag, bijna weekend. Het was weer tijd om de kinderen op te halen zowel met de auto als met de voet. Toen we allemaal compleet waren, konden we lekker ranja drinken en fruit eten, ook hebben we gezellig samen gekletst over de schooldag. Hierna was het tijd voor de activiteit die Davey verzonnen had, deze keer een escape room op de telefoon. De kinderen moesten groepjes maken en kozen een pedagogische medewerker of een stagiaire, zo konden we aan de slag gaan. Elk groepje koos een rustig plekje waar ze geconcentreerd te werk gingen, de escape room ging over dieren. De kinderen moesten luisteren en kijken naar filmpjes die op de telefoon te zien waren en hierna vragen beantwoorden, zoals ‘Wat is het grootste ras konijn op de wereld?’ of ‘hoe heet en mannetjes hamster?’ als je deze vragen goed beantwoorde, dan kreeg je een letter. Van al deze letters maakte je een woord en had je de escape room voltooid. Wat waren de kinderen enthousiast over deze activiteit. Hierna hebben we ook nog een verjaardag gevierd van onze pedagogische medewerker Davey! Wat hadden de kinderen hard gezongen voor de jarige job en hierna kregen ze allemaal wat lekkers. De rest van de donderdag hebben we buiten gevoetbald, gespeeld en binnen met de strijkkralen gespeeld en mooie tekeningen gemaakt. Een geslaagde donderdag!

  

Vrijdag 27 oktober
De vrijdag was aangebroken, het einde van deze week alweer. Rond 12 uur gingen we de eerste kinderen van de scholen halen om vervolgens gezellig met de kinderen van Sportstuif SV gezamenlijk onze boterhammen op te eten. Hierna was het tijd dat de kinderen iets voor zich zelf gingen doen. Ook deze dag ging het veel regenen en besloten we om met de kinderen die dit wilde, cup cakes te gaan bakken. Eerst het beslag maken, goed roeren. Hierna het beslag in de vormpjes te doen en toen ging het in de oven. In de tijd dat we moesten wachten op de lekkere cup cakes, hebben we nog gespeeld. Toen ze uit de oven kwamen hebben we ze super mooi versierd en mochten we ze opeten, wat waren die lekker! Hierna hebben de kinderen iets voor zich zelf gedaan zowel buiten in de regen of net tussen de buien door, als warm binnen met de lego en leuke spelletjes. Ondanks het slechte weer hebben de kinderen een superleuke dag gehad en hebben wij als Sportstuif een superleuke week gehad!

 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches