Fijne BSO. Veel ruimte en genoeg te doen. Mijn dochter zit daar helemaal op haar plek!

Ramon Bellemakers Ramon Bellemakers
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Levend stratego, Open dag Sportstuif Venray MHCV en makers en krakers in week 14-2024

Er is weer een nieuwe week bij Sportstuif Venray MHCV aangebroken, het paasweekend is alweer voorbij en ook de zon kwam vaker tevoorschijn deze week. Het was een week bom vol leuke activiteiten, plezier en een studiedag! Ben je benieuwd naar deze activiteiten? Lees dan onze nieuwste blog!

Maandag 1 april
Vandaag is het tweede paasdag en is onze sportieve buitenschoolse opvang gesloten. Wij hebben allemaal enorm genoten van ons paasweekend, hopelijk jullie ook?! 🐣 

Dinsdag 2 april
Na een extra lang weekend gehad te hebben was het tijd om weer aan de slag te gaan. In de ochtend hadden wij een studiedag van Basisschool Montessori en Basisschool Petrus banden. Tijdens vakantieweken en op studiedagen zijn wij geopend van 7:30 tot 18:30 uur. De kinderen zijn tussen die tijden van harte welkom. Samen met de kinderen van Sportstuif Venray SV die ook een studie dag hadden zijn wij naar MonkeyTown geweest. De kinderen vinden het altijd superleuk bij Monkeytown! Bij Monkeytown krijgen de kinderen de kans om lekker kind te zijn en zich lekker uit te leven. Rond de middag zijn we alweer terug gegaan naar Sportstuif en was het tijd om alle andere kinderen op te halen, hierna hebben we fruit gegeten en ranja gedronken en trokken we onze jassen aan voor de activiteit. Deze keer gaf onze stagiaire Quinn de activiteit, namelijk Levend stratego. Levend stratego is een uitgewerkte versie van het bordspel. Er worden twee teams gemaakt die allebei een vlag hebben. Deze vlag mochten ze verstoppen over het gehele buitenterrein. Nadat de vlaggen waren verstopt kreeg iedereen een kaartje. Op dit kaartje stond welke rol jij had. Iedere rol is genummerd en op elke kaartje staat welke nummers je kan verslaan. Toen was het tijd om ten strijde te trekken. Beide teams rende naar elkaar toe en als je werd getikt liet je aan elkaar je kaartje zien. Als jou nummer het kaartje van de tegenstander kan verslaan dan mag je verder. Degene die dan verliest haalt snel een nieuw kaartje van de stapel. Het team dat als eerste de vlag van de tegenstander had veroverd, wint. We speelde verschillende rondes met telkens andere winnaars! Toen alle energie op was kreeg iedereen een lekker koekje en zo was de dinsdag alweer voorbij.

  

Woensdag 3 april
Wat gaat de tijd toch hard want het is alweer woensdag. We hebben de kinderen weer opgehaald en gaan gezellig met zijn alle lunchen, samen met de kinderen van Sportstuif Venray SV. Tijdens de lunch komen altijd de leukste verhalen naar voren of leuke moppen. Nadat iedereen zijn lunch op gegeten had, handen hadden gewassen en de monden schoon waren gemaakt was het tijd voor vrij spelen. Tijdens het vrij spelen komt altijd de Lego doos naar voren maar ook de spelletjes worden uit de kast gehaaldHierna was het tijd voor een lekker stukje fruit en was het tijd voor onze activiteit, we hadden namelijk onze open dag waar iedereen welkom was. Er stond een springkussen, we hadden frisbees met Kanjam tonnen, er werd gevoetbald en binnen spelletjes gespeeld. Nadat alle kinderen moe waren van al dat springen en spelen, hadden de kinderen een koekje verdiend. Na al deze gezelligheid mochten de kinderen iets voor hun zelf doen en was de woensdag alweer voorbij.

  

Donderdag 4 april
Er stond ons vandaag weer een gezellige dag te wachten. Nadat alle kinderen van de verschillende scholen waren opgehaald, was het tijd om even lekker bij te komen met een bordje groenten/fruit en een bekertje ranja. De activiteit van vandaag was het vieren van 3 verjaardagen, onze pedagogische medewerker Ted was jarig en 2 andere kindjes. Na deze 3 feestjes, scheen het zonnetje buiten en heeft iedereen lekker vrij gespeeld. Er werd buiten met stoepkrijt gespeeld, gevoetbald, gedanst op muziek en vooral plezier gemaakt. Zo vloog de donderdag alweer voorbij.

  

Vrijdag 5 april
Het is alweer vrijdag, de laatste dag van de week is ingegaan. Vanaf twaalf uur werden de eerste kinderen opgehaald van de scholen. We begonnen zoals elke vrijdag met gezellig samen boterhammen eten. Al snel was het tijd om ook de andere kinderen op te halen. Samen met de kinderen van Sportstuif Venray SV hebben we vandaag fruit gegeten. Tijdens het fruit eten werden alle leuke dingen van afgelopen week nogmaals doorgesproken en werden de plannen van het weekend uitgebreid aan elkaar verteld. Na het fruit eten trokken wij allemaal onze jas aan en gingen wij naar buiten. Buiten verzamelde wij allemaal bij het hek om naar de uitleg van het spel van vandaag te luisteren. Vandaag was dit makers en krakers, dit spel is bij de kinderen een bekend spel en we konden dan ook snel van start. Na een aantal rondes te spelen sloten wij uiteindelijk de dag af met lekker vrij buitenspelen in het zonnetje. Heerlijk! Fijn weekend 😉

 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches