Ik heb al vele goede verhalen over Sportstuif gehoord van kennissen die bij andere locaties komen. Nu komt er eindelijk een Sportstuif in Venray! 

Niels Niels
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Laser gamen, ranja pong en de geheime sinterklaas verlosser in week 47-2023

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif MHCV. Een week vol leuke activiteiten, spelletjes en plezier! Ben je benieuwd naar deze activiteiten? Lees dan onze nieuwste blog!

Maandag 20 november
Een nieuwe week, een nieuwe start en de maandag begon met veel regen buiten. We hebben de kinderen opgehaald en wat waren ze druk, want het is natuurlijk bijna sinterklaas! Sommige hadden al de schoen gezet en waren vol plezier aan het vertellen wat ze erin hadden gekregen. Toen iedereen bij de BSO er was, hebben we samen fruit gegeten en ranja gedronken, helaas regende het nog steeds dus was het tijd voor een binnen activiteit, ranja pong en levend domino. De spellen werden uitgelegd en we gingen beginnen, bij levend domino moest een kindje iets over zich zelf vertellen en wie dat ook had die mocht erlangs komen te staan, zoals ‘ik ben een meisje en heb blauwe ogen’, degene die dit ook had kwam erlangs staan enz. na 2 rondes was de activiteit klaar en mochten de kinderen iets voor zich zelf doen. Ook hebben we bij Sportstuif een aftelkalender hangen waarbij we elke dag een vakje mogen in kleuren tot 5 december, deze hebben we nog ingekleurd en toen was het tijd voor een lekker koekje. De kinderen die er nog om 18.00 uur waren hebben het sinterklaasjournaal gekeken en toen was de maandag alweer voorbij!

  

Dinsdag 21 november
De dinsdag was aangebroken en gelukkig was het droog! De kinderen hebben we opgehaald en het dagelijkse fruit/ranja momentje was ook weer voorbij, toen iedereen bi gekletst was, was het tijd voor een verjaardag! We hebben gezongen voor de 2 jarige zelfs en kregen een lekkere traktatie. Hierna gingen we naar buiten voor de activiteit, dit keer gingen we Iemand is m niemand is m doen en de geheime sinterklaas verlosser met sinterklaasmuziek, we deelde de groepen op en gingen beginnen. Bij de geheime sinterklaas verlosser moest je het volgende doen ‘er werden 2 tikkers uitgekozen en die moesten even omdraaien zodat ze niks konden zien, de begeleider kiest vervolgens 2 geheime verlossers uit, die de kinderen mogen verlossen. Als het spel start en je wordt afgetikt maak je een mijter met je handen, de verlossers mogen deze verlossen, uiteindelijk raden de tikkers wie ze denken dat de geheime verlossers zijn.’ Na de leuke activiteit gingen we naar binnen want we hadden vandaag ook nog een afscheid van 2 kinderen, die gingen helaas stoppen bij Sportstuif. Hier hebben we nog afscheid van genomen en gevraagd wat ze het leukste vonden om te doen, ook kregen we nog een lekkere traktatie. De kinderen werden langzaam opgehaald en na het sinterklaasjournaal was ook de dinsdag alweer voorbij.

  

Woensdag 22 november
De woensdag begon om 12.00 uur met de kinderen op te halen en onze boterhammetjes op te eten, we waren gezellig bij Sportstuif SV met alle kinderen. Na de lunch mochten de kinderen iets voor zichzelf doen en gingen we nog de laatste kinderen ophalen om 14.00 uur. Nu waren we compleet dus konden we fruit gaan eten en ranja gaan drinken, na het gezellig kletsen over sinterklaas en het schoentje zetten gingen de kinderen nog even kort spelen want het was alweer bijna tijd voor de wma (woensdagmiddagactiviteit) namelijk Lasergamen! We bouwde de hele ruimte om naar een echt lasergame ruimte met allemaal obstakels en de kinderen kwamen binnen. We maakte groepjes en iedereen kreeg een pistool, het schieten kon beginnen. Wat een feest en wat was het spannend met alle lampjes uit en de muziek op, na elke ronde deden we wisselen met de teams zodat iedereen een keer tegen elkaar kon spelen. Rond 16.00 uur was het alweer afgelopen en kregen de kinderen nog allemaal een lekker snoepje, wij als Sportstuif MHCV gingen weer terug naar onze eigen locatie om daar nog te spelen met de lego en nog de aftelkalender in te kleuren. De kinderen werden allemaal al op tijd opgehaald en wat ging deze woensdag snel voorbij, maar wat was het leuk.

Donderdag 23 november
De donderdag begon zoals altijd met alle kinderen op te halen en gezamenlijk het fruit/ranja momentje te hebben en tussendoor lekker gekletst. We hadden deze dag 2 verjaardagen dus moesten we deze opdelen tussen de activiteit door, een verjaardag vierde we voor de activiteit en we kregen ook een lekkere traktatie, mmm… hierna zijn we allemaal naar buiten gegaan om te beginnen met de activiteit deze keer, viesland en lekkerland waarbij de tikkers een gerecht of soort eten moesten vertellen zodat de kinderen een keuze konden maken tussen viesland en lekkerland. Zo kwam spruitjes, poep, taart, snoep, zuurkool aan bod. Bij het andere spel speelden we een versie van tikkertje, zo ging het spel: ‘tikker moeten kinderen tikken, ben je getikt ga je langs de kant staan. Kinderen die niet getikt zijn kunnen de getikte kinderen redden door de bal tegen de tikker aan te gooien. Wel mogen ze maar 5 stappen zetten en moeten ze gooien of overgooien naar een andere kind’ na deze 2 spellen gingen we weer naar binnen, want ook voor de andere jarige job moesten we zingen! Ook van hem kregen we een lekkere traktatie en wat was dit een feest! De kinderen hebben nog buiten gespeeld en de andere kinderen nog binnen met sinterklaas muziek. Het was 18.00 uur dus het sinterklaasjournaal ging aan, totdat alle kinderen naar huis waren dus de donderdag was voorbij.

  

Vrijdag 24 november
De laatste dag van de BSO brak aan en het was tijd om de kinderen van alle scholen op te halen, hierna hebben we onze buikjes gevuld met de lunch die we zelf meehadden en gingen we vrij spelen. In de middag was het ook tijd om de grotere kinderen op te halen zodat we hierna gezellig samen met de kinderen van Sportstuif SV fruit te eten en ranja te drinken. Omdat het buiten een beetje regende en erg hard waaide, besloten we om een binnen activiteit te doen voor de kinderen die dit wilde, namelijk een sinterklaasje knutselen. Hier werd hard aan gewerkt, zo moesten we een mooie mijter maken, met een gezichtje op het gezicht en natuurlijk de baard van sinterklaas niet te vergeten. De kinderen die een sinterklaasje al af hadden, gingen ook nog een pietje maken, of te wel een gezellige knutselmiddag met sinterklaasmuziek op de achtergrond. De kinderen die dit niet wilde, gingen buiten voetballen en hockeyen of binnen een spelletje spelen of met de lego spelen. Hierna was het tijd voor een lekker koekje en was de dag alweer bijna om, het was een rustige maar erg gezellige vrijdag.

 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches