Fantastische BSO. Mooie locatie en geweldige begeleiders. Elke keer worden sportieve activiteiten georganiseerd. Mijn dochter gaat met heel veel plezier daarheen.

Silviya Roelofs Silviya Roelofs
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Herfstspeurtocht, hemelrijk en Boegafun in week 42-2023

Vorige week was het herfstvakantie en stonden er weer allemaal leuke activiteiten op onze planning. Ben je benieuwd naar deze activiteiten en uitstapjes? Lees dan onze nieuwste blog!

Maandag 16 oktober 
De eerste dag van de herfstvakantie was aangebroken. De kinderen kwamen allemaal vrolijk binnen en zijn ze meteen gaan spelen, sommige kinderen zijn meteen buiten gaan spelen en de andere kinderen zaten lekker binnen spelletjes te spelen. Rond 10 uur was het tijd voor onze eerste fruitmoment en hebben we lekker ranja gedronken. Hierna zijn we meteen doorgegaan met de eerste activiteit van de dag: Halloween woordzoeker! Elk tweetal kreeg een blad met de woordzoeker erop, maar de woorden stonden op briefjes die onder een hoedje lagen verspreid over het terras. De kinderen gingen de woorden zoeken onder het hoedje en vervolgens zoeken in de woordzoeker, met als uitkomst: oktober! Na al het speurwerk was het tijd om alle lege buikjes te vullen met een lekkere lunch. Wat hebben we genoten van de heerlijke boterhammen met hartig en zoet beleg! Hierna gingen de kinderen naar buiten en hebben de pedagogische medewerkers Loes, Evie en Davey alles netjes opgeruimd. Rond 14.30 uur hadden we ons tweede fruitmoment met heerlijke rode en gele ranja. Hierna was het tijd voor nog een gezamenlijk activiteit: Stoelendans. We verdeelde de groep in tweeën en startte de muziek, uiteindelijk kwam er een winnaar uit. Dit hebben we nog 3 keer gedaan. De rest van de middag hebben de kinderen lekker gespeeld, zowel buiten in de heerlijke zon als lekker warm binnen. De eerste dag van de vakantie was zeker geslaagd!

  

Dinsdag 17 oktober
Alweer de tweede dag van de herfstvakantie en ook vandaag hadden we weer veel op de planning staan! In de ochtend zijn we lekker warm binnen gaan spelen en gingen we beginnen met onze creatieve activiteit met een klein groepje kinderen een pompoen en/of een spookslinger knutstelen! Pedagogisch medewerker Eefje had een voorbeeld gemaakt en zo konden de kinderen goed zien hoe de pompoen geknutseld moest worden. Ook waren er super veel mooie spookslingers gemaakt. De andere kinderen hebben zich lekker vermaakt buiten in de ochtendzon of binnen met een spelletje en de lego. Na al dat spelen en knutselen kregen we allemaal honger en was het tijd voor de lunch. Nadat iedereen de boterhammen in de buik had was het weer even tijd om vrij te spelen. Na het vrij spelen was het tijd voor de sportieve activeit buiten, deze keer had Lizz de activiteit verzonnen. Het was memory estafette met allemaal leuke spel elementen. De kinderen waren verdeeld in 4 groepen en begonnen met het slalommen met een hockeystick en bal, hierna moesten ze 4 rondjes om de pion heen rennen, daarna met de knikker proberen het hoedje te raken en vervolgens 2 kaartjes omdraaien om te kijken of je memory had. Het groepje die als eerste alle memory kaartjes goed had, was gewonnen. De rest van de middag hebben we lekker buiten gespeeld met een achtergrond muziekje op, een heerlijke tweede dag van de herfstvakantie!

  

Woensdag 18 oktober
Vandaag begonnen we de dag lekker buiten, de eerste kinderen die kwamen gingen in de mooie ochtendzon hockeyen op het veld. Hierna gingen we ons klaarmaken om naar Billybird hemelrijk te gaan met alle kinderen. Hier zijn de kinderen van de super hoge glijbaan afgegaan, hebben ze op de grote schommel gezeten, gingen ze overal doorheen klimmen en klauteren en hebben ze rondjes gedraaid in de speeltuin. Wat was dit al een geslaagde ochtend! Na al het spelen hadden de kinderen honger gekregen en was het tijd voor de lunch. Na de Lunch zijn we met alle kinderen naar Sportstuif SV gegaan waar de woensdagmiddag activiteit was met als thema Halloween. Hierbij waren veel activiteiten te doen, zoals het voelen van voorwerpen in een voeldoos, elkaar inwikkelen als een mummie met toiletpapier en een wrat tekenen op de neus van de heks. Een super geslaagde en griezelige middag. De kinderen waren allemaal moe van de gezellige woensdag in de herfstvakantie.

  

Donderdag 19 oktober
De vierde dag van de herfstvakantie was weer aangebroken en de kinderen kwamen langzaam binnen. We begonnen met lekker spelletjes spelen binnen en buiten voetballen op het veld, want het was niet koud. Na een lekkere beker ranja en een bordje fruit en groente, was het tijd voor onze eerste activiteit van de dag: de herfstspeurtocht. De kinderen kregen met een tweetal of drietal een speurtochtblaadje en gingen hiermee op pad over ons MHCV terrein. We gingen zoeken naar alle dingen die op het blaadje stonden, zoals eikels, pompoenen, soorten blaadjes, beestjes en nog veel meer. Wat kwamen we veel tegen en hebben meteen wat blaadjes meegenomen die we gaan gebruiken voor de knutsel activiteit in de middag. Na het harde speurwerk kregen de kinderen honger en hebben we met alle kinderen samen geluncht, wat een gezelligheid. Na de lunch hebben we lekker buiten gespeeld en wat spelletjes gespeeld binnen. Na het fruit en ranja moment, gingen we met de kinderen die de knutselactiviteit wilden doen, samen knutselen. De blaadjes van buiten waren inmiddels gedroogd en werden op de tafel gelegd. De kinderen mochten een uil of egel tekenen en vervolgens beplakken met blaadjes en andere leuke versiersels erom heen. Wat waren ze ijverig bezig en wat kwamen er mooie uiltjes en egels te voor schijn. De andere kinderen die kozen voor een potje voetbal buiten in de regen of lekker warm spelletjes spelen binnen. Op het eind van de middag was het weer tijd dat de kinderen naar huis gingen, dit was onze donderdag.

  

Vrijdag 20 oktober
Op de regenachtige vrijdag van de herfstvakantie kwamen de kinderen weer naar Sportstuif en hebben ze lekker binnen met de strijkkralen gewerkt en gespeeld met de lego. Ook de kinderen van Sportstuif SV waren gezellig bij ons, zo konden de kinderen lekker met elkaar spelen en hadden we een grote groep. Na het fruit eten en het ranja drinken zijn we met z’n alle naar Boegafun geweest in Venray. Zo konden de kinderen zich toch goed vermaken terwijl het buiten de hele dag regende. Her hebben we lekker de boterhammen gegeten en hebben we de hele middag geklommen in het klimtoestel, gesprongen op de trampolines, huisjes gebouwd met de blokken en erg veel plezier gehad. rond 16.00 uur waren we weer terug bij de Sportstuif MHCV en werden de kinderen ook weer langzamerhand opgehaald om naar huis te gaan. Wij vonden het een super leuke vakantie vol met geslaagde activiteiten, hopelijk jullie ook! Tot volgende week!

 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches