Ik heb al vele goede verhalen over Sportstuif gehoord van kennissen die bij andere locaties komen. Nu komt er eindelijk een Sportstuif in Venray! 

Niels Niels
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Dinospel, springkussens en pompoen trefbal in week 44-2023

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif MHCV. Een week bom vol leuke activiteiten en gezelligheid. Ben je benieuwd naar deze activiteiten? Lees dan onze nieuwste blog!

Maandag 30 oktober
Yes het is weer maandag! We hebben zin om van iedere dag weer een feestje te maken bij Sportstuif MHCV! We begonnen de middag met alle kinderen van de basisscholen ophalen en gingen fruit eten en ranja drinken, tussendoor hadden de kinderen veel te vertellen over het weekend. Vandaag hadden we ook 2 spellen op de planning staan, Fopbal en Lekkerland, viesland. Het tweede spel deed onze stagiaire Manouk geven. Bij Lekkerland en viesland kregen we te horen wat de kinderen allemaal vies en lekker vonden, zo kwamen vooral de spruitjes, frietjes, pizza en poep na voren. Toen het wat harder ging regenen, was het tijd om naar binnen te gaan en lekker binnen te gaan spelen. We hebben de muziek opgezet en de kinderen hebben zich goed vermaakt. Rond 17.00 uur hadden de kinderen een lekker koekje verdiend en was de middag alweer om.

 

Dinsdag 31 oktober
De dinsdag was alweer aangebroken en het was weer tijd om alle kinderen van de scholen op te halen. Tijdens het ophalen komen altijd de leukste verhalen wat ze hebben gedaan tijdens school. Het heeft heel de ochtend geregend en op het moment dat de BSO begon kwam de zon door en konden we naar buiten. Rond half 4 riepen we de kinderen naar binnen dat ze moesten opruimen waarmee ze aan het spelen waren. Het was weer tijd voor fruit. Het bordje met fruit gaat weer rond en de kinderen zijn lekker aan het smullen. Ook hadden de kinderen dorst en kregen ze rode of gele ranja. Hierna was het tijd voor onze activiteit. Omdat het deze dag Halloween was, had Evie leuke Halloween achtige spellen bedacht, Pompoen roof voor de jongere kinderen en Pompoen trefbal voor de oudere kinderen. Bij het spel voor de jongere kinderen moesten ze proberen de pompoenen in de kring te pakken, zonder dat je getikt wordt door de heksen, dit konden ze alleen doen als de spookachtige muziek stil stond. Bij Pompoentrefbal werden vele pompoenen (pionnen) omver gegooid en hadden we vaak van teams gewisseld. Na de activiteit hadden de kinderen een lekker koekje verdiend en hebben we nog veel buiten gespeeld, maar toen het donker werd, gingen de kinderen naar binnen. De dinsdag vloog voorbij!

 

Woensdag 1 november
Wat gaat de tijd toch hard want het is alweer woensdag. We hebben de kinderen weer opgehaald en gaan gezellig met zijn alle lunchen, bij Sportstuif SV. Tijdens de lunch komen altijd de leukste verhalen naar voren of leuke moppen. Nadat iedereen zijn lunch op gegeten had, handen hadden gewassen en de monden schoon waren gemaakt was het tijd voor vrij spelen. Tijdens het vrij spelen komt altijd de Lego doos naar voren maar ook de spelletjes worden uit de kast gehaaldHierna was het tijd voor een lekker stukje fruit en was het tijd voor onze activiteit en deze keer hadden we leuke springkussens omdat Sportstuif SV 1 jaar bestaat, hadden we feest! Nadat alle kinderen moe waren van al dat springen en spelen, hadden de kinderen iets lekkers verdiend, ze kregen namelijk een lekker stukje cake met slagroom en hagelslag, mmm lekker smullen! Na al deze gezelligheid mochten de kinderen iets voor hun zelf doen en was de woensdag alweer voorbij.

 

Donderdag 2 november
Het was donderdag. Helaas zat het weer niet mee, er was namelijk grote storm, genaamd Ciarán. Met de kinderen ophalen zijn we extra alert geweest en hebben we met het lopen niet onder de bomen gelopen en goed de tassen vastgehouden zodat deze niet wegwaaide. Toen we eindelijk bij Sportstuif waren, konden we lekker ranja drinken en wat fruit eten. Ondanks het weer gingen we toch naar buiten en had Ted de activiteit vandaag bedacht, namelijk: het dinospel. ‘Het is een spel waarbij meerdere evoluties zijn. Iedereen begint als een volwassen dino en gaat opzoek naar een andere volwassen dino als je die tikt dan ga je de steen papier schaar battle aan, wie verliest die gaat een evolutie lager namelijk kind dino. Deze gaat opzoek naar een ander kind dino die tikken elkaar weer en gaan de battle aan. Wie verliest word een baby dino, wie wint word weer een volwassen dino, Baby dino zoeken elkaar wie op en tikken elkaar en gaan de battle aan wie wint word een kind dino wie verliest is af en gaat buiten spel wachten tot dat er iemand anders af is.’ Na de activiteit gingen we weer naar binnen en heeft iedereen iets voor zich zelf gedaan. Toch waren er kinderen die buiten bleven spelen en hebben we nog gehockeyd met de kinderen. Na het koekje eten was het tijd om lekker naar huis te gaan en was deze stormachtige donderdag weer voorbij.

 

Vrijdag 3 november.
Deze vrijdag begon erg vroeg, het was studiedag bij Focus/spectrum dus gingen we gezellig naar Sportstuif SV. In de ochtend hebben we veel buiten gespeeld en was het rustig met 6 kinderen. Rond de klok van 12 uur gingen we de andere kinderen van school halen en gingen hierna lekker onze boterhammetjes opeten en ondertussen kletsen over de schooldag. Hierna mochten ze iets voor zich zelf doen en hebben veel kinderen buiten gevoetbald, binnen met de lego aan het spelen en zelfs huiswerk werd er gemaakt. Toen we de laatste kinderen rond 14.30 uur gingen halen was het tijd voor fruit en ranja. De kinderen van Sportstuif SV gingen ergens naar toe, dus wij gingen met alle kinderen terug naar Sportstuif MHCV. Daar aangekomen was het alweer 16.30 uur en was het tijd voor een lekker koekje. De kinderen hebben zich goed vermaakt met lekker buiten een potje hockeyen met de mooie zonsondergang, binnen mooie kunstwerken gemaakt van strijkkralen en lekker samen gekletst over de plannen in het weekend. Dit was onze week!

  



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches