Een fijne sportieve plek waar kinderen op hun eigen niveau met bewegen bezig kunnen zijn. De enthousiaste medewerkers zorgen dat alle kinderen de aandacht krijgen die ze verdienen.

Dennis Dennis
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Valentijnsdag, paardenparcours en wafels bakken in week 7-2023

Maandag

Op onze BSO hebben we opvallend veel paardenmeisjes rondlopen. Omdat we het leuk vinden om aan te sluiten bij de interesses en belevingswereld van onze kinderen, kan een paardenparcours nooit kwaad. Na het opzetten van de hindernissen, natuurlijk in een grote ronde, veranderen ze allemaal in galopperende, springende en dravende paarden, uiteraard met hier en daar wat gehinnik. Wat is het dan fijn dat we zoveel ruimte hebben op onze accommodatie bij Oirschot Vooruit, daar zou een echt paard zelfs jaloers op worden! Wist je trouwens dat je benen wel 10 keer zo lang worden met die laaghangende zon? Kijk maar!

 

Dinsdag

14 februari oftewel Valentijnsdag! Wij speelden de grote hartjesoverloop, waarbij stippen met daarop hartjes moesten worden neergelegd. Via samenwerking konden de kinderen zo naar de overkant komen, wie zou er het snelst zijn? Daarna hebben we een koppelparcours uitgezet. Met de benen aan elkaar vastgemaakt, ging de groep zo snel mogelijk over allerlei hindernissen en obstakels heen. Bij beide spelvormen moest goed worden samengewerkt, een belangrijk en terugkerend element binnen onze activiteiten.

 

Woensdag

Bij Sportstuif vinden we lekker buiten spelen en bewegen natuurlijk super fijn, maar we doen ook allerlei andere dingen hoor. Vandaag gingen we wafels bakken, helemaal zelf. We hadden er natuurlijk veel te veel, dus mochten er voor de papa’s en mama’s ook nog een paar mee naar huis. Ook speelden we mastermind, een spel waarbij je goed de juiste kleuren moet onthouden en actief bezig zijn dus samen gaat met onze hersenen gebruiken. Lastig hoor, maar oefening baart kunst.

 

Donderdag

Niet zomaar een dag, want de laatste dag van onze collega Dafne. Zij gaat bij Sportstuif Strijp aan de slag en trakteerde ons natuurlijk nog even voordat ze weg ging. Op onze buitenschoolse opvang in Oirschot wordt het wekelijks drukker en dus krijgen we voor haar in de plaats maar liefst twee collega’s terug: Brian en Fleur. Binnenkort zullen we hen uitgebreid aan jullie voorstellen.
We speelden vandaag een klassieker, namelijk levend stratego. Bij Sportstuif doen we dit meestal met de dierenvariant, waarbij de olifant het sterkst is maar wel bang voor de muis. Ook kun je beter niet in de klem lopen, deze is vergelijkbaar met de bom.

Vrijdag

Deze dag blijft nog erg rustig op Sportpark Jumbo Moorland, hopelijk mogen we de komende tijd niet alleen op alle andere dagen steeds meer kinderen maar ook op de vrijdag. In dit geval snappen we het wel want iedereen was zich natuurlijk klaar aan het maken voor het grote carnavalsfeest. Volgende week, tijdens de vakantieweek, zullen we dit ook zeker voorbij zien komen in ons programma. Via Facebook en Instagram kun je volgen wat we nog meer doen gedurende de week. Daarnaast hebben we een pagina speciaal voor onze activiteiten namelijk Samen bij Sportstuif. Hou deze pagina’s dus zeker in de gaten en wellicht zien we elkaar tijdens onze volgende sportieve activiteit.

Alaaf!



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches