Super BSO! Een plek waar de kinderen buiten hun energie kwijt kunnen. Er worden altijd leuke sporten/spellen gedaan buiten. Zo zijn de kinderen lekker actief bezig.

Renee Peeters Renee Peeters
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Vriendjes en vriendinnetjesweek, activiteiten met ballonen en samenwerken! - week 5

Maandag 29-01

Het weekend zit er weer op. Vandaag hadden we helaas geen kinderen die bij Sportstuif Cuijk kwamen spelen. Daarom zijn we gaan flyeren voor de woensdagmiddagactiviteit op 7 februari. Want woensdag 7 februari is het zo ver, wij gaan samen met de basisschool kinderen van Cuijk lasergamen bij Sportstuif Cuijk!

We hebben nog een aantal plekken beschikbaar dus meld je snel aan! Wij zouden het super leuk vinden als jullie komen lasergamen. Sportstuif organiseert vaker leuke activiteiten waar je gratis aan mee kan doen onder leiding van de buurtsportcoaches & pedagogisch medewerkers. Dus houd samenbijsportstuifInstagram en Facebook goed in de gaten!

  

Dinsdag 30-01

Deze week hadden wij bij Sportstuif Cuijk vriendjes en vriendinnetjes week. De kinderen van Sportstuif Cuijk mochten deze week een vriendje of vriendinnetje mee nemen, en wat was het vandaag gezellig! We haalde de kinderen eerst bij basisschool De Waai op. Daarna zijn we vrij gaan spelen, we bouwde met lego en speelde verstoppertje. Na het vrije spel zijn we lekker wat fruit en groentes gaan eten.

Daarna was het tijd om naar buiten te gaan. We begonnen met SPORT-STUIF tikkertje. Er  werden twee tikkers uitgekozen. Wanneer je getikt werd bevries je en steek je jouw handen in de lucht. De andere kinderen konden elkaar bevrijden door de armen naar beneden te halen, maar dit moesten wel twee verschillende kinderen doen.  De ene zegt SPORT de ander zegt STUIF.

Als tweede spelletje speelde we viesland - lekkerland. Er werd een tikker uitgekozen, die moest in het midden staan. De tikker roept iets om te eten (appel, spruiten, chocolade, pannenkoeken) De kinderen die het niet lusten, rennen naar Viesland, de anderen kinderen die in Lekkerland staan blijven daar. De tikker probeert er zoveel mogelijk te tikken. Wie getikt werd mocht de tikker mee helpen.

Op het laatste speelde we nog ballontrappertje. Iedereen kreeg een lintje aan zijn voet en achter het lintje was een ballon. De kinderen moesten proberen om de ballon kapot te maken bij de andere kinderen, maar het is best moeilijk want je moet ook zorgen dat jouw ballon niet kapot gaat. Het was een erg spannend spelletje.

  

Woensdag 31-01

Het is bijna weer tijd voor carnaval, en wij hebben een superleuke winactie voor jullie bedacht. Jullie mogen een foto naar ons sturen van jullie mooiste carnavalsoutfit. Wij zijn heel benieuwd naar de leuke outfits die jullie tijdens de carnaval dragen. Om de sfeer alvast te delen, hebben wij ook een mooie foto gemaakt met onze carnavalspakken. Stuur de foto door via onze Instagram, Facebook of WhatsApp: 06-45401478 en wie weet win jij wel een leuke prijs!

  

Donderdag 01-02

Vandaag mochten de kinderen weer een vriendje of vriendinnetje meenemen naar Sportstuif! We begonnen de middag met een lekker stukje fruit en groenten en we dronken een bekertje ranja. De zon was weer lekker aan het schijnen dus we zijn snel na buiten gegaan om daar even vrij te spelen. We gingen ren wedstrijdjes doen, voetballen, ratslagen en danste op onze favoriete muziek.

Na het vrije spel begonnen we aan de activiteit. De eerste activiteit was wasknijpertikkertje. Iedereen kreeg 3 wasknijpers. We probeerde alle wasknijpers aan de kleren van de andere kinderen vast te maken, maar pas op want ook jij kan wasknijpers aan jouw kleren krijgen. De eerste die alle 3 de wasknijpers op heeft roept KLAAR! Nu tellen we hoeveel wasknijpers iedereen aan hun kleren heeft hangen. Degene met de minste wasknijpers had gewonnen.

Hierna zijn we samenwerking oefeningen gaan doen. We vormde allemaal twee tallen van ongeveer dezelfde hoogte. Daarna kregen allemaal een ballon. De eerste oefeningen moesten we met de ruggen tegen elkaar gaan zitten maar daar tussen kwam de ballon. We probeerde tegelijkertijd op te staan zonder dat de ballon viel, dit was best moeilijk maar het lukte de kinderen heel goed!

Daarna gingen we tegenover elkaar staan en kwam de ballon tussen onze buik. We probeerde heel langzaam een parcours af te gaan terwijl de ballon geklemd tussen ons in zat. Dit ging al goed dus probeerde we het zelf met ze 3tjes.

Na het buitenspelen zijn we naar binnen gegaan om creatief bezig te zijn. We maakten mooie tekeningen met glitters, stickers en nog veel meer. Ook hebben we armbandjes gemaakt van loombandjes en met de lego gespeeld.

  

Vrijdag 2-2

Vandaag heeft Sam bij SV Venray en MHCV Venray gewerkt. Nadat de kinderen van school waren opgehaald hebben we eerst binnen wat spelletjes gespeeld. We deden mens erger je niet, memory en kwartet. Na het vrije spel zijn we naar buiten gegaan voor de activiteiten. We begonnen met hoepeldans. Om alvast in de carnavalssfeer te komen hadden we leuke carnavalsnummers opgezet tijdens het spel. De kinderen rende, lopen of huppelde tijdens de muziek langs de hoepels. Wanneer de muziek was gestopt moesten we zo snel mogelijk naar een hoepel rennen en hierin staan. Elke ronde worden er hoepels weggehaald dus je moest goed opletten!

Hierna hebben we rupsbal gespeeld. Een aantal kinderen gaan in het vak staan en houden elkaar goed vast, ze vormen samen een rups. De andere kinderen gaan rond om het vak staan en proberen met de bal op de rups te gooien maar ze mogen alleen het kindje dat achteraan staan af gooien. Als je werd afgegooid ga je vooraan in de rij staan.

Wat was het weer een leuke week, fijn weekend allemaal!

  



Ons team

Ferd van Vliet
Ferd van Vliet Vestigingsmanager
Sam Broere
Sam Broere
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches