Onze kinderen gaan met veel plezier naar Sportstuif, elke week doen ze leuke spellen en zijn ze veel buiten. Toen we ze gister op kwamen halen kregen we de vraag of we de volgende keer niet iets later konden komen.. zegt genoeg toch. Sam en Ferd zijn gedreven, kundige en enthousiaste groepsleiders waar we alle vertrouwen in hebben. Het contact loopt soepel en ze zijn goed te bereiken en altijd bereid om mee te denken. Heel fijn!

N Nillesen N Nillesen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Schaatsen op de schaatsbaan, tikspelletjes en naar de voedselbank - week 1

Sportstuif Cuijk wilt iedereen nog een gelukkig nieuwejaar wensen en de beste wensen voor 2024. Laten we van 2024 een sportief jaar maken met veel blije gezichten!

Dinsdag 02-01

Vandaag was onze aller eerste vakantiedag bij Sportstuif Cuijk. We hadden leuke activiteiten op de planning staan. In de ochtend zijn we naar buiten gegaan om wat leuke tik spelletjes te doen. We begonnen met knakworst tikkertje. We kiezen een tikker uit, als je getikt wordt sta je stil en steek je jouw handen in de lucht, je wordt een knakworst. Je wordt bevrijd wanneer er twee verschillende kinderen je armen naar beneden halen. De ene zegt KNAK de ander zegt WORST.

Na het eerste spel zijn we doorgegaan met stand in de mand. Een van de kinderen heeft een bal en staat in het midden van de cirkel, de andere kinderen staan er om heen. Je gooit de bal in de lucht en roept: “stand in de mand en de bal is voor .... het kindje die de bal heeft roept een naam. De andere kinderen rennen zo ver mogelijk weg. Als het kindje de bal heeft, roept hij STOP en mag hij proberen om de bal door iemands benen heen te rollen.

Het laatste spel is hoedjes dans. Er liggen verschillende hoedjes in het vak, zodra de muziek stopt moet je zo snel mogelijk naar een hoedje rennen en er een op je hoofd leggen, maar wanneer je tegelijkertijd het hoedje vast pakte moest je steen, papier, schaar doen om te beslissen wie het hoedje mocht houden. Er worden steeds meer hoedjes weggehaald tot dat er een iemand overblijft.

Na alle leuke spelletjes was het tijd om de gaan lunchen met ze allen. Na de lunch zijn we even vrij gaan spelen en hebben we daarna een creatieve opdracht uitgevoerd. We zijn begonnen met een bord maken waar we onze wasknijpers aan kunnen hangen. De kinderen mochten van magazines, boeken en kranten allemaal leuke plaatjes uitknippen en deze op het bord plakken. Het werd een sport-collage bord met toffe plaatjes. Wij zijn heel erg blij met het resultaat, de kinderen hebben het super mooi gemaakt!

 

Woensdag 03-01

Vandaag was Sam bij Sportstuif Venray MHCV aan het werk. Ook de kinderen van Sportstuif Venray SV kwamen deze dag gezellig mee spelen.

Omdat we vanmiddag met de kinderen gingen schaatsen moesten we eerst een beetje oefenen. Deze ochtend hebben we schaats tikkertje gedaan. We hielden onze handen op onze rug net als een echte schaatser en schaatsen over het kunstgras heen. Er waren 2 tikkers die alle schaatsers probeerde af te tikken, maar zelf moesten ze ook schaatsend over het kunstgras heen!

In de middag zijn we gaan schaatsen op de schaatsbaan in Horst. Voor sommige was het de eerste keer maar het ging super goed. Af en toe vielen we op onze billen maar we stonden weer snel op om door te gaan. Het was een leuke middag. Eenmaal terug bij Sportstuif Venray MHCV hebben we nog wat moois gemaakt met strijkkralen en met lego gebouwd.

 

Donderdag 04-01
Vandaag was Sam aan het werk bij Sportstuif Horst. Ook vandaag gingen we weer de schaatsbaan op in Horst. Na het eten van fruit trokken we onze jassen aan, zetten de muts op en deden handschoenen aan. We waren er helemaal klaar voor. We gingen in de ochtend, en het was nog lekker rustig. Samen met de kinderen gingen we weer oefenen, en het ging erg goed. We hadden heel veel plezier!

Toen we terugkwamen, zijn we met z'n allen gaan lunchen, want we hadden wel zin in een boterham na het schaatsen. Ook stonden er lekker wat stukjes groente op tafel. Na het eten hebben we de borden opgeruimd en zijn we naar buiten gegaan om even te voetballen en verstoppertje te spelen. Na het vrije spelen was het tijd voor een activiteit.

We hebben een winterbingo gedaan Er waren verschillende plaatjes verstopt in het gebouw en ook buiten het gebouw. We maakten drie groepjes. Op de plaatjes stonden ook nummers. Wanneer je een plaatje had gevonden, kwam je terug om te vertellen welk nummer en plaatje je had gevonden. Sommige plaatjes waren heel goed verstopt, dus het was extra goed zoeken. Het groepje dat het snelste alle plaatjes had gevonden, was de winnaar!

 

Vrijdag 05-01
Ferd was vandaag aan het werk bij Sportstuif Horst. We hebben daar weer leuke activiteiten gedaan. We begonnen met een potje Monopoly. Daarna zijn we naar buiten gegaan om een leuke activiteit te doen. Als eerste hebben we kamelenrace gespeeld. Er lag een hoepel voor je. Je moest proberen de pittenzak in de hoepel te gooien. Wanneer je de pittenzak in de hoepel gooide, mocht je de hoepel omslaan. Zo probeerde je zo snel mogelijk de pittenzak in de hoepel te gooien om de hoepel zo snel mogelijk bij de eindstreep te krijgen. Maar hoe verder de hoepel lag, hoe moeilijker het werd om het pittenzakje erin te gooien! Het was een spannende wedstrijd.

Na de kamelenrace zijn we gaan oefenen met tennisrackets. We probeerden de bal zo vaak mogelijk hoog te houden, de bal over te spelen naar elkaar en we probeerden ook de bal te balanceren op het tennisracket.
In de middag zijn we samen met Sportstuif Venray naar de voedselbank gegaan. Bij de voedselbank helpen vrijwilligers mensen die niet zoveel boodschappen kunnen betalen. De voedselbank verzamelt producten zoals fruit, groenten, brood en nog veel meer om aan mensen uit te delen die het nodig hebben. Het was een erg leerzame middag!

 



Ons team

Ferd van Vliet
Ferd van Vliet Vestigingsmanager
Sam Broere
Sam Broere
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches