Een super leuke bso waar begeleiding écht aandacht geeft aan de kinderen en altijd een (beweeg)activiteit met ze doet. Daarnaast is er voor de kinderen ook ruimte voor eigen invulling van de (mid)dag. Kortom, een top-bso!

Karlijn van Grunsven Karlijn van Grunsven
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

In de gymzaal spelen, vetbollen maken en een potje bingo! - week 52

De eerste week van de kerstvakantie zit erop. Maandag en dinsdag was Sportstuif gesloten vanwege de kerstviering. Hopelijk hebben jullie een fijne kerst gehad. Wij van Sportstuif Cuijk hebben een leuke kerst achter de rug en kijken er weer naar uit om de kinderen te zien. We zijn benieuwd of jullie iets leuks hebben gedaan tijdens de kerst, misschien wel op vakantie zijn geweest of een leuk uitstapje hebben gemaakt!

In de vakantie en tijdens studiedagen is er een ander programma. Naast het sportaanbod is er gelegenheid tot vrij spel, knutselen, bouwen etc. De activiteiten die gedaan worden, worden afgestemd op de interesses en behoeftes van de kinderen. Tijdens de vakantie of studiedagen gaan wij wel eens langs bij andere Sportstuif locaties om samen met de andere kinderen te spelen en leuke activiteiten te doen. Soms is er ook een uitstapje gepland. De kinderen gaan dan naar een nabij gelegen speeltuin bijvoorbeeld speeltuin de Stoere steen, Monkey Town, of Pret inn. Ook op deze dagen lunchen wij tussen de middag samen met de kinderen, wij verzorgen deze dagen voor de lunch. Tijdens studiedagen nemen kinderen hun eigen lunch mee.

 

Woensdag 29-12
Vandaag hebben we een aantal activiteiten ondernomen voor Sportstuif Cuijk. We zijn opnieuw de straat op gegaan om te flyeren. We proberen bij iedereen een flyer in de brievenbus te bezorgen. Misschien heb jij er wel eentje ontvangen!

Na het flyeren zijn we naar de bouwmarkt gegaan om daar een stuk hout te halen. We willen daar samen met de kinderen wat moois op verven, plakken en tekenen om zo een mooi bord te maken waar we de wasknijpers van de kinderen neer kunnen hangen. De wasknijpers gebruiken we om aan onze beker vast te maken zodat we kunnen zien welke beker van jou is.

Wist je dat er nog op alle dagen plekjes beschikbaar zijn bij Sportstuif Cuijk? Als jij zin hebt om een keer te komen spelen bij Sportstuif, waar we leuke binnen- en buitenactiviteiten organiseren, ben je van harte welkom! Wil je meer informatie? Kijk op onze website, stuur een mail of bel gerust even naar ons.

 

Donderdag 30-12

Vandaag heeft Sam een vakantiedag gewerkt bij Sportstuif Venray SV. In de ochtend kwamen de kinderen binnen en hebben we even bijgepraat over de kerstdagen. Sommige kinderen hadden heerlijk gegeten en cadeautjes gekregen, terwijl anderen leuke activiteiten hadden ondernomen. Vervolgens was het tijd voor het fruit moment, we hadden een bord vol lekker fruit en groenten.     De rest van de ochtend hebben we mooie winterkleurplaten gemaakt. De kinderen mochten zelf een kleurplaat kiezen en deze inkleuren ze zijn super mooi geworden. Daarna zijn we even naar buiten gegaan om te voetballen en verstoppertje te spelen.

Na het spelen was het tijd om gezamenlijk te lunchen. We hebben de tafel gedekt en heerlijk genoten van een middaglunch, want na het spelen hadden we wel trek gekregen. We hadden lekkere boterhammen en wat groentes op tafel staan.

Na de lunch was het tijd voor de activiteit. Maar deze moest eerst opgebouwd worden. Samen met Sportstuif Venray MHCV zijn wij naar de Wetteling in Venray gegaan. We konden binnen in de gymzaal spelen. Vandaag gingen we apenkooien. We hadden de gymzaal opgebouwd vol met hindernissen, zoals banken, kasten, matten, hoepels en touwen. Er is een tikker die een lintje draagt. De tikker moet zo veel mogelijk mensen tikken. Hij/zij mag ‘op de vloer’ komen. De andere kinderen mogen zich alleen verplaatsen via de banken, hoepels, touwen, noem maar op. Als je getikt bent of de vloer raakt ben je af.  Aan de andere kant van de gymzaal hebben we een voetbal partijtje gedaan. Verschillende kinderen hadden een voetbal tenue mee. Het was een spannende wedstrijd!

Na het afbouwen was het weer bijna tijd om na huis te gaan. Eenmaal terug op locatie hebben de kinderen nog een koekje gekregen en zijn we nog vrij gaan spelen. Het was een leuke middag!

 

Vrijdag 29-12

Vandaag is Ferd aan het werk bij Sportstuif Venray MHCV. In de ochtend hebben we twee verschillende activiteiten gedaan. We zijn begonnen met het maken van vetbollen voor de vogels. Om vetbollen te maken, hebben we kokosvet en verschillende soorten zaden gebruikt. We hebben alles goed gemengd en er een touwtje aan vast gemaakt, zodat we de bol kunnen ophangen. Daarna hebben we het in de koelkast gezet, zodat de vetbollen kunnen uitharden en de vogels er later van kunnen genieten.

Vervolgens zijn we naar buiten gegaan om blokjesvoetbal te spelen. Het doel van het spel is om met de bal het blokje van de tegenstander omver te schieten. Als het blokje omgaat, moet de speler aan de kant gaan zitten totdat er een winnaar overblijft.

Na de lunch hebben we bingo gespeeld. De kinderen van Sportstuif Venray SV deden ook gezellig mee, en het was erg spannend! Verschillende kinderen hebben bingo gewonnen, en er stond een leuke bak met prijsjes klaar waaruit ze konden kiezen. Het was een leuke dag vandaag!

 

Sportstuif Cuijk wenst iedereen een gezond en gelukkig 2024! Tot volgend jaar. 



Ons team

Ferd van Vliet
Ferd van Vliet Vestigingsmanager
Sam Broere
Sam Broere
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches