Een super leuke opvang voor de kinderen. Niet alleen na school, maar ook voor studiedagen en vakanties. Wanneer er voor de kinderen een studiedag is, wordt er gekeken of er een leuk uitstapje georganiseerd kan worden. Er is op locatie genoeg ruimte om sport en spel te kunnen organiseren

Moniek Moniek
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

De eerste week van de meivakantie, leuke knutselactiviteiten en uitstapjes - week 17

Maandag 22 april

De eerste dag van de meivakantie is begonnen. We hadden op tijd fruit gegeten omdat we ion de ochtend op uitstapje gingen naar Pret inn. Hier hebben we het weer super leuk gehad. We sprongen op de trampoline, gleden heel hard van de glijbaan, en klimmen en klauteren omhoog. Daarna was het weer tijd om naar Sportstuif te gaan. Hier gingen we met ze alle lunchen. Nadat onze buik weer gevuld was hebben we vrij gespeeld. We speelden samen met de kapla en deden een potje voetbal bij de voetbaltafel. Daarna gingen we naar buiten om de activiteit te doen. We speelden voetbal 3 op een rij. De kinderen moesten proberen te scoren bij Sam. Als dat lukte mochten ze snel naar drie op en rij rennen om een pittenzakje in de goede hoepel te gooien. Daarna ren je weer terug om weer proberen te scoren. Wie als eerste drie op een rij had was de winnaar. Na de activiteit hebben we nog even vrij gespeeld en daarna was het alweer tijd om naar huis te gaan.

 

Dinsdag 23 april

Vandaag hadden we heel veel leuke activiteiten op de planning staan. Toen alle kinderen er waren hebben we eerst een stukje fruit en groentes gegeten. Daarna was het tijd voor een knutselactiviteit. We gingen vandaag een koningsdagkroon maken. De kinderen konden de kroon versieren met allemaal verschillend knutselmateriaal. We hadden glitters, steentjes, veren en nog veel meer. De kronen zijn allemaal heel mooi geworden. Daarna hadden we nog even vrij gespeeld en was het tijd om te gaan lunchen met ze allen. Na de lunch hebben we een konings zoek memory gespeeld. De kinderen werden in teams verdeeld van 2. Ze moesten samen rondom SIOL gaan zoeken naar de plaatjes. Als je er een had gevonden mocht je deze afstrepen van je kaart. Wanneer je alle kaartjes had gevonden was je de winnaar! Daarna hebben we nog een keer fruit gegeten en was het tijd voor de andere activiteiten. We begonnen met omgekeerd verstoppertje. De bedoeling is dat er 1 iemand gaat verstoppen, alle andere kinderen moeten gaan zoeken. Als je degene had gevonden ging je bij de verstop plek zitten, tot dat iedereen verstopt is. Daarna speelden we een spelletje wat de kinderen zelf hadden verzonnen. Het spel heet goaltje trap. Je schiet om de beurt tegen een schans aan en daarna probeer je in de goal te schieten. Als je scoort krijg je punten maar ook al je de lat raakt of andere materialen. Wat een leuke dag vol leuke activiteiten, tot morgen!

 

Woensdag 24 april

Ook vandaag begonnen we in de ochtend met een knutselactiviteit. We hadden medailles gemaakt, en die zijn super mooi geworden. Daarna zijn we naar buiten gegaan om even te voetballen. We probeerde de lat de raken en oefende met keepen. Toen de ochtend voorbij was gingen we lekker lunchen. Vandaag maakten we tosti’s. En wat waren die lekker, we hebben er van genoten.

Na de lunch was het tijd om naar Sportstuif Venray SV te gaan. Hun organiseerde deze dag iets super leuks namelijk het oranjefestijn! We begonnen met het openingsdansje van koningsspelen. Daarna kreeg iedereen een stempelkaart waar alle spellen op stonden en begonnen we met de verschillende rondes. We konden springen op de springkussens, spelen met de XXL games, er was een nerf-battle, we konden voetballen in de pannakooi, touwtje trekken, schminken en nog heel veel meer. Aan het einde van alle spellen kregen we een lekkere suikerspin. Wat hebben we een super leuke dag ervaren bij Sportstuif Venray SV!

 

Donderdag 25 april

Vandaag kwam Loes van Sportstuif Venray MHCV een ochtend bij Sportstuif Cuijk meespelen. We hebben een gezellige ochtend gehad. We begonnen met vrij spel. We zijn naar buiten geweest op te voetballen en de andere kinderen hebben binnen met de lego gespeeld en gekleurd. Daarna gingen we monstertjes maken voor onze knutselopdracht. We deden wat verf op het blad en moesten daarna in het rietje blazen, zo kwam er een gekke vorm uit! We plakte er oogjes op en het monstertje was af. Daarna hebben we met ze alle geluncht.

In de middag gingen wij naar Sportstuif Venray SV. In de vakanties gaat Sportstuif wel eens op uitstapje, dit kan ook een andere Sportstuif locatie zijn. De stagairs van Sportstuif Venray hadden vandaag drie leuke activiteiten bedacht. De eerste was bommetje. Alle kinderen gaan in een cirkel staan en één kindje staat in het midden. Het kindje in het midden begint tot 20 te tellen. De eerste 10 seconden worden hardop geteld en de laatste 10 seconden in het hoofd. Ondertussen wordt de bal rondgegeven in de kring. De bal wordt zo snel mogelijk rond gegeven door de kinderen want bij 20 wordt er heel hard ‘boem’ geroepen. Degene die de bal dan in handen heeft moet deze zo ver mogelijk omhoog gooien en het kindje in het midden zal deze moeten proberen te vangen. Het tweede spel was omgekeerd trefbal. Er waren 4 kinderen die mochten afgooien. De andere kinderen probeerden naar de overkant te komen zonder afgegooid te worden. Werd je wel afgegooid dan mocht je wisselen met de gooier. Het laatste spel was shuttle run. Voor de kleinere kinderen hadden we een tipspelletje gespeeld. Wat was het een gezellige dag.

 

Vrijdag 26 april

Vanochtend begonnen we met verschillende kermisactiviteiten. Buiten was het niet zo’n mooi weer dus hebben we de spellen naar binnen verplaats. Maar gelukkig hebben wij heel veel ruimte bij VV SIOL. We begonnen eerst met bowlen, iedereen mocht twee keer gooien. Daarna zijn we door gegaan met blikgooien. Hier hadden iedereen drie pittenzakjes. We probeerden zo hard en zoveel mogelijk bekers om te gooien. Als laatste speelden we ringwerpen. We hadden verschillende soorten pionnen neergezet. Een aantal waren was kleiner dus ook wat moeilijker en we hadden wat grotere pionnen. De kleinere pionnen waren meer punten waard, dus gooien maar!

In de middag zijn wij naar Optisport in Boxmeer geweest om daar te gaan glow golven. Wat een leuke en coole banen hadden ze daar. En zo sluiten wij de eerste week van de meivakantie af. Fijn weekend!

 



Ons team

Ferd van Vliet
Ferd van Vliet Vestigingsmanager
Sam Broere
Sam Broere
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches