Een super leuke BSO met veel aandacht voor sport en spel!

Laura Laura
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Multibal, We-Jump en de Somerense Vennen! Week 18 - 2023

De tweede week van de meivakantie. Een week vol met goed weer, leuke activiteiten en toffe uitstapjes! Er kwamen verschillende activiteiten aan bod, zo speelden we Multibal, Levendstratego en hielden we een voetbaltoernooi. We maakten ook verschillende uitstapjes, zo hebben we gespeeld bij Speeltuin Helmond-West, hebben we gesprongen bij We-Jump en hebben we deelgenomen aan de sportochtend van Sportstuif Geldrop. We hebben een geweldig leuke week achter de rug. Ben jij benieuwd naar alle avonturen van afgelopen week? Lees dan snel verder in onze spiksplinternieuwe weekblog!

 

Maandag 1 mei
De tweede week van de meivakantie alweer! Eén voor één kwamen de kinderen binnen, de een ging voetballen of hockeyen en de ander was te vinden aan de knutseltafel. Nadat we gezamenlijk fruit hadden gegeten was het tijd voor een activiteit. De oudere kinderen speelde onder leiding van Janne Multibal. De jongere kinderen speelden onder leiding van Lisa Annemaria koekoek en schipper mag ik over varen. Na een paar fanatieke rondjes gespeeld te hebben gingen we vrijspelen! Inmiddels was ook Sportstuif Geldrop bij ons gearriveerd, ze kwamen vandaag een dagje bij ons spelen. Van al dat spelen kregen we enorme honger, het kwam dan ook goed uit dat we al snel gingen lunchen. Het was ontzetten lekker weer dit was dan ook de reden dat we vandaag buiten aan de picknicktafels hadden geluncht. Nadat we de boterhammen ophadden mocht er één kindje op de tafel staan, je kunt het misschien al wel raden, we hadden een jarige! Nadat we mooi gezongen hadden konden we op pad naar Speeltuin Helmond-West! We hebben heerlijk gespeeld in de speeltuin, het was ook nog eens heerlijk weer. Na het spelen keerden we weer terug naar de BSO waar we met alle kinderen fruit hebben gegeten. Het was een dubbele geluksdag voor de jarige, na het fruit hebben we namelijk nog een keer voor haar gezongen. Na het zingen, wat supermooi klonk, mocht de jarige haar traktatie uitdelen en zelf een verjaardagscadeautje uitzoeken uit onze cadeautjes doos. Ook kreeg de jarige een hele mooie Sportstuif verjaardagskaart. Nadat we hebben zitten smullen van de traktatie gingen we weer verder met spelen. We gingen richting het einde van de dag de kinderen werden één voor één weer opgehaald. Wat was dit een mooie start van de week, we kijken uit naar de rest van de dagen!

          

 

Dinsdag 2 mei
De ochtend begon fanatiek met een voetbaltoernooi, er werden teams gemaakt die het tegen elkaar mochten opnemen in spannende wedstrijdjes. Niet iedereen nam deel aan dit voetbaltoernooi, voor deze kinderen was er een andere activiteit bedacht, dit spel was Viesland-Lekkerland wat een leuk tik spel is. Na al dat sporten en spelen was het tijd om de handen te wassen en snel aan tafel te gaan zitten voor de lunch. Hierna stond er iets superleuks te gebeuren, we gingen op pad. De jongste kinderen gingen naar Monkeytown Mierlo, waar ze heerlijk konden klimmen en klauteren. De groep oudere kinderen gingen naar We-Jump waar er hard gewerkt werd aan vette salto’s en andere trucjes. Ook werd er bij We-Jump een spannend potje trefbal gespeeld. Nadat we flink hadden gespeeld en wat vette trucjes hebben geleerd op de trampolines gingen we weer terug naar de BSO. Het was tijd om wat vitamines binnen te krijgen, de kinderen kregen een flink bord met fruit en groent en natuurlijk een beker met overheerlijke ranja. Na het fruitmoment was het tijd om buiten te spelen, wat was het weer lekker weer. Er werd volop gevoetbald en er werd een spannend potje verstoppertje gespeeld.

          

 

Woensdag 3 mei
De dag startte met een ritje naar Sportstuif Someren, we mochten vandaag de hele dag bij hun komen spelen. Na een tijdje gespeeld te hebben was het tijd voor de lunch, wat we vandaag gezellig samen met Sportstuif Someren deden. Het was lekker warm en het zonnetje scheen mooi waardoor wij buiten aan de picknicktafels konden gaan lunchen, hier hebben we erg van genoten. Nadat iedereen de boterhammen ophad en een beker ranja had gedronken gingen we op pad. Hebben jullie toevallig op onze Instagrampagina gezien waar wij zijn geweest? Zo niet dan zullen we het gewoon verklappen. We zijn bij de speeltuin van camping De Somerense Vennen geweest. Wow wat was het hier fijn, we konden buiten en binnen spelen, we kregen er een echt vakantiegevoel bij! Na het spelen zijn we weer terug naar onze eigen BSO gegaan waar we nog flink hebben gespeeld en gevoetbald. Wat een heerlijke dag hebben wij gehad!

          

 

Donderdag 4 mei
Sportstuif Geldrop organiseerde vandaag een sportochtend waar ze ons voor hadden uitgenodigd. Na het smeren van de lunchpakketjes zijn we met alle kinderen richting Geldrop gegaan. We begonnen met Laser gamen, waarin we met vier team tegen elkaar streden om de winst. Je kon je verschuilen achter verschillende attributen, om het nog spectaculairder te maken gingen zelfs alle lampen uit waardoor de lichtjes goed zichtbaar waren. Hierna werd er een korte pauze gehouden waarin we wat fruit kregen en wat ranja konden drinken. Na de pauze werd de sportochtend hervat met het spel De Vloer Is Lava. De gymzaal was volgebouwd met verschillende materialen, je moest ervoor zorgen dat je niet op de grond en niet getikt kon worden door de tikkers. Het was een erg spannend spel en de tikkers deden erg hun best! Het laatste spel wat we deden was zaalvoetbal en voor de kleinere kindjes de hoepeldans en de stopdans. Na deze geweldig leuke sportochtend keerde we terug naar onze eigen BSO waar we samen met Sportstuif Geldrop geluncht hadden. Na de lunch vierden wij een verjaardag, wat hadden de kinderen prachtig gezongen, iedereen kreeg een traktatie maar ze moesten nog even wachten voordat ze deze konden opsmikkelen. We deden eerst een activiteit, we speelden sportbingo. Wanneer je een volle bingo kaart had mocht je beginnen met het eten van je traktatie. Wat waren we moe van de sportochtend en de sportbingo, gelukkig konden we even uitrusten terwijl we een leuke film keken. We hebben een hele gave dag gehad. Sportstuif Geldrop bedankt!

          

 

Vrijdag 5 mei
We begonnen vroeg in de ochtend met memory na een paar potjes begonnen we met het inpakken van de tas. Vandaag gingen we namelijk op bezoek bij Sportstuif Someren. We begonnen met fruit eten in, dit kon buiten het was heerlijk weer! Na het fruit was ook Sportstuif Asten aangesloten en speelden we Levendstratego. We konden het spel over het hele sportpark spelen en met de kinderen van Sportstuif Someren en Asten hadden we een grote leuke groep, wat was dit leuk! Na het spel mochten de kinderen kiezen wat ze graag wilden doen, er werd gevoetbald, in het zand gespeeld en geschommeld. Na als dat spelen begonnen onze buikjes flink te rommelen, het was tijd voor boterhammen! Nadat we klaar waren met eten begon het gigantisch hard te regenen waardoor we hadden besloten om nog even binnen te spelen. We hebben een supergave racebaan gebouwd van blokjes. Toen de meeste regen gevallen was konden we weer lekker buiten spelen. Na al dat spelen werd het tijd om terug te keren naar onze eigen BSO om hier nog fruit te eten en verder te spelen. We speelden monopoly, we bouwden met lego en gingen buiten fietsen.  Ook kregen we vandaag peperkoek met boter omdat het de laatste dag van de vakantie was, dat was boffen. We hebben een heerlijke vakantie gehad, we kijken ernaar uit om komende week alle kindjes weer te gaan zien!

          

 



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches