Sinds eind zomer 2021 zijn onze 3 meiden aangemeld bij sportstuif Brandevoort. Na een eerste kennismaking met bijbehorende rondleiding op het terrein (sportpark Brandevoort) zijn we direct enthousiast!
Sinds het begin van dit schooljaar gaan onze kids 1-2x per week naar de BSO. Iedere keer weer met enorm veel plezier. Ze worden keurig netjes uit school gehaald middels een busje en gaan dan eerst lekker wat drinken en een gezond/lekker tussendoortje eten. Het ligt aan het weer (en natuurlijk ook aan de mood van de kids) wat er vervolgens gaat gebeuren. Lekker sportief buiten bezig zijn (denk aan voetballen, hockeyen, speurtocht, dansen of gewoon lekker vrij spelen) of lekker binnen knutselen, een spelletje spelen of iets bouwen.
Op een langere middag/studiedag/vakantiedag wordt er vaak iets extra's gedaan. Denk aan We jump, kids plaza, brandevoortse hoeve of lekker sporten/gymen in een gymzaal. Voor een boterhammetje wordt ook gezorgd. De begeleiding is superleuk en perfect. Leuke jonge enthousiaste leiding welke de kids altijd aansporen op een goede manier. Ze passen de activiteiten aan aan de leeftijden en ontwikkelingsniveaus van de kids. Kortom: we zijn enorm blij met de sportstuif!
Als laatste grote pluspunt; ze zijn enorm flexibel! Uren kun je doorgeven, maar mocht er iets veranderen is dat geen enkel probleem. Er wordt altijd naar een oplossing gezocht en meegedacht.

Valerie Pluijmen Valerie Pluijmen
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Levend stratego, Speeltuin Helmond-West en Zoo Veldhoven! Week 17 - 2023

De meivakantie is van start. Afgelopen week hebben we weer een hoop avonturen beleefd. We hebben een hoop leuke activiteiten gedaan zoals, Levend stratego, superbal en kaartenestafette. Ook hebben we wat uitstapjes gemaakt we zijn bijvoorbeeld naar Speeltuin Helmond-West geweest, we hebben nog twee andere superleuke uitstapjes gemaakt dit verklappen we hieronder in de weekblog! Ben jij benieuwd naar de avonturen die wij afgelopen week hebben beleefd? Lees dan snel verder in onze spiksplinternieuwe weekblog!

Maandag 24 april
De ochtend begon met flinke regenbuien, er was zoveel regen gevallen dat het grote voetbalveld meer op een moeras leek dan op een veld. Door het slechte weer konden we in de ochtend niet echt buitenspelen daarom hebben we binnen verschillende spelletjes gespeeld zoals; Monopoly, Twister, UNO en nog veel meer. Ook zijn we creatief bezig geweest met knutselen en bouwen met Lego. Sportstuif Geldrop kwam vandaag bij ons op bezoek, dit vonden wij supergezellig! Later op de dag werd het weer steeds een beetje beter. We konden zelfs na de lunch buiten een leuke activiteit doen. We speelden Levend stratego, twee teams streden om de winst. Je kon winnen wanneer je de vlag van het andere het snelst had weten te bemachtigen. Na een paar fanatiek potjes borgen we de Levendstratego spullen weer op en gingen we vrijspelen. Na een tijd fijn gespeeld te hebben begonnen de kinderen toch weer honger te krijgen hierdoor wisten we dat het tijd was om het fruit klaar te gaan maken. Na het fruit moment zijn we direct naar buiten gegaan om nog een activiteit te spelen. De jongere groep kinderen speelden het spel lieveheersbeesttikkertje terwijl de oudere kinderen superbal speelden. De activiteiten gingen ontzettend goed, de kinderen deden onwijs hun best! Hierdoor hadden ze een heerlijk koekje verdiend waarna we nog fijn hadden binnen en buiten gespeeld.

          

Dinsdag 25 april
Het werd al snel gezellig druk. Met al vroeg in de ochtend een grote groep kinderen zijn we de dag actief begonnen. We speelden buiten voetbal, verstoppertje en gingen hockeyen. Binnen werd er volop geknutseld! Nadat we het fruit achter de kiezen hadden trokken we de jassen aan en gingen we aan de slag met de activiteiten. Lisa speelden met de jongere groep kinderen verschillende tikspellen zoals; kat en muis, poortjes tikkertje en museum wachter. De oudere groep kinderen speelden met Jelle het spel kaartenestafette, hierbij moest je een parcours afleggen en op het einde een speelkaart omdraaien, van tevoren is er afgesproken welke soort je gaat verzamelen, draai je de goede kaart om neem je hem mee bij een foute kaart laat je hem liggen en keer je zonder kaart terug. We gingen door totdat één team zo snel mogelijk alle kaarten had weten te bemachtigen. Terwijl de activiteiten in volle gang waren arriveerde Sportstuif Geldrop, ze kwamen een dagje spelen. Na de activiteiten kon het vrijspelen beginnen. Al snel was het tijd om te gaan lunchen, iedereen kreeg boterhammen en een beker ranja. Na de lunch konden we op pad, samen met Sportstuif Geldrop bezochten we de Speeltuin Helmond-West. In ons enthousiasme kwamen we iets te vroeg bij de speeltuin aan, ze waren nog niet open, gelukkig mochten wij wel alvast naar binnen! In de speeltuin hebben we het goed naar ons zin gehad, we speelden op verschillende klimtoestellen, gleden van de glijbanen en deden verstoppertje, wat hebben wij hiervan genoten!

          

Woensdag 26 april
Vandaag was het rustig op de BSO. Met maar één kindje wat vandaag bij ons kwam spelen. Gelukkig gingen we vandaag iets super leuks doen! Samen met Sportstuif Someren gingen we op pad, waarheen dat verklappen we zo. We begonnen in de ochtend met voetballen hierna gingen we ons klaar maken voor de dag. We maakten een lunch- en fruitpakketje en een fles ranja klaar. We sprongen in de auto en begonnen aan onze reis naar BillyBird park Hemelrijk. We moesten best wel lang in de auto zitten, maar dat mocht de pret niet drukken. Samen met Sportstuif Someren hebben we een hele leuke dag beleefd in Hemelrijk. We hebben flink gespeeld en vooral veel plezier gehad. Het park was erg groot met verschillende gebieden, zo konden we klimmen op de Hemelaya, binnenspelen in het Zeeroverseiland, buitenspelen bij het kinderland, ruig spelen in Ruig rijk waar een vette schommel was en een bootjesglijbaan en we konden goud en dino botten zoeken in de Oervallei. Kort samengevat we hebben een geweldig leuke dag gehad!

          

Donderdag 27 april
Koningsdag! Vandaag was de BSO gesloten, wij hopen dat iedereen een fijne koningsdag heeft gehad!



Vrijdag 28 april
UNO
dat is waar we vandaag mee begonnen! Eén voor één kwamen er steeds meer kinderen binnen, we verplaatsten ons van binnen naar buiten,  op het voetbalveld om samen te voetballen. Terwijl de kinderen lekker aan het spelen waren, werden de boterhammen gesmeerd,  en wat fruit en groente klaar gemaakt om mee te nemen op pad. Ja dit las je goed, we zijn vandaag op uitstapje geweest. Nadat er voor de eerste keer fruit gegeten was zijn we snel naar de wc gegaan, zodat we konden beginnen aan de reis van vandaag. In Brandevoort stapten we de auto in en in Velhoven stapten we de auto weer uit. We bezochten Zoo Velhoven, hier kwamen we veel verschillende soorten dieren tegen. Er zaten hier vooral veel exotische vogelsoorten zoals papegaaien en kaketoes. Wij mochten de vogels zelf zaadjes voeren, wat was dit bijzonder om te doen, we hebben zelfs gezien hoe echte roofvogels gevoerd werden! Na een tijdje lopen hebben we een plekje gezocht om te gaan lunchen en een beker ranja te drinken. Toen iedereen de boterhammen achter de kiezen hadden konden we weer verder met ons avontuur. We hebben een geweldige dag gehad in de dierentuin, we sloten af met het eten van fruit en groente waarna er nog fanatiek gespeeld is in de binnenspeeltuin. Hierna sprongen we weer in onze blauwe Sportstuif auto waarmee we op weg gingen naar de BSO. Onderweg werd er nog volop gepraat over wat we allemaal hadden gezien en meegemaakt. We waren toch best moe geworden van deze drukke dag vandaar dat we bij terugkomst een film hebben uitgezocht om te kijken. Tijdens de film hielden we een kleine pauze voor een koekje en voor de kinderen die wat extra honger hadden mochten nog een stuk fruit. Wat een heerlijke afsluiting van de week!

          



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches