Naschoolse opvang met zeer betrokken medewerkers die ook nog eens een leuk en gevarieerd sportaanbod verzorgen!

Roos Roos
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Kamelenrace, Pokémon Trefbal en Jumpsquare! Week 44 - 2023

Het was een week vol plezier bij Sportstuif Brandevoort. Verschillende activiteiten kwamen aan bod, zo gingen we de competities aan in de Kamelenrace, stortten we ons in het spel Pokémon Trefbal en ontrafelde we mysteries in Weerwolven van Wakkerdam. Ook zijn we op uitstapje geweest naar een trampoline park en alsof dat nog niet genoeg was kregen we op vrijdag ook nog bezoek van Sportstuif Geldrop voor een dag vol gezamenlijk sporten en spelen. Wilt u alles weten over de avonturen die we hebben beleefd? Lees dan snel verder in onze spiksplinternieuwe weekblog.

 

Maandag 30 oktober
Na een heerlijk weekend begonnen we de week met een flinke dosis energie en enthousiasme. Vandaag stonden er drie activiteiten centraal; Haasje, Pionnenroof en het razend spannende Kamelenrace.

Deze dag namen we een kijken bij het spel Kamelenrace wat onder leiding van Nikki een groot succes was. Het spel ging als volgt; Vanaf een afgesproken punt, moesten de kinderen proberen om met een pittenzakje in de hoepel te gooien. Een succesvolle worp betekende dat je jouw kameel een stap naar voren mocht zetten, helaas hadden we geen echte kamelen tot onze beschikking deze vervingen we door gekleurde pionnetjes. De eerste kameel die de finish bereikte werd gekroond tot koning van de kamelenrace.

Ook de andere twee activiteiten waren een groot succes. We hebben flink gesport, in het begin was het heel fris buiten maar na een tijdje waren we helemaal opgewarmd. Na de activiteiten kregen we nog een lekker koekje en mochten we verder gaan met spelen! Binnen lieten we ons van onze creatieve kant zien, niet alleen met tekenen en knutselen maar ook met de Lego, zo werd er een prachtige Pikachu gemaakt.

Na al dat spelen mochten de kinderen nog een peperkoekje of een rijstwafel komen halen, hierna kwamen één voor één alle ouders de kinderen ophalen.

          

 

Dinsdag 31 oktober
Vandaag beloofde een mega leuke middag te worden, boordevol avonturen en lachende kinderen. Na het ophalen begonnen we de middag met fruit eten en genoten we van een verfrissend glaasje ranja.

Helaas besloot het weer niet mee te werken waardoor we de sportieve activiteiten naar binnen moesten verplaatsen. Met wat aanpassingen en een extra activiteit werd de middag een groot succes.

In de kantine speelden we het spel ‘Wat is er anders?’ Een spel wat gespeeld werd met de groep jongste kinderen. Een grote kring werd gevormd, in kleermakerszit op de grond zaten we klaar voor het begin van het spel. Een kindje werd uitgekozen om even naar de gang te verdwijnen maar voordat hij dat deed moest hij goed naar de kring kijken. Terwijl hij op de gang stond gingen we in de kring aan de slag met wat veranderingen: kinderen van plek laten wisselen, schoenen ruilen, een bril afzetten van alles werd er veranderd. Wanneer we hier klaar mee waren werd het kindje van de gang gehaald en mocht hij als echte detective op onderzoek naar de veranderingen. We hadden goede detectives, wat ervoor zorgde dat het een geslaagd spel was.

Maar het bleef niet bij deze activiteit! Ook werden de spellen Hints, Tik Tak Boem en Flipperkast gespeeld. De kinderen waren zo enthousiast dat we de activiteiten langer hebben volgehouden dan gepland. Een welverdiende beloning volgde: een koekje voor iedereen! Met een voldaan buikje begon het vrijspelen, waarbij de kinderen hun eigen avonturen konden creëren.

          

 

Woensdag 1 november
Een korte schooldag, dat betekent een lange dag vol plezier bij Sportstuif! De dag begon met het gezamenlijk genieten van onze lunch, gevolgd door wat vrije speeltijd om de energie alvast op te laden.

Na het spelen besloten we om op uitstapje te gaan naar Jumpsquare in Eindhoven. Hier konden de kinderen zich helemaal uitleven op de trampolines, meedoen aan wedstrijdjes en zelfs hun beste turnkunsten laten zien. Het was een waar speelparadijs. Na een flinke dosis springplezier keerden we terug naar Sportstuif voor nog meer avonturen. Eenmaal terug op de BSO waren de kinderen misschien een tikkeltje moe, maar dat weerhield hen er niet van om nog even heerlijk te gaan spelen.

Er zit nog een kleine toevoeging aan deze dag. Vanaf deze week maken we namelijk gebruik van dagritme kaarten om structuur aan te bieden in onze dagelijkse avonturen. En het beste deel aan deze kaarten is, het zorgt niet enkel voor orde maar ook voor opwinding bij de kinderen. De kinderen weten nu precies wat hen te wachten staat en kunnen er ook vragen over stellen. Ook geeft het de kinderen een extra steuntje om bij het ophalen de avonturen tegen papa of mama te vertellen.

          

 

Donderdag 2 november
De dag begon met flinke windstoten, het was code geel in het land, dit zorgde ervoor dat onze buitenplannen letterlijk de lucht in vlogen, er was zelfs een grote tak uit de boom op onze auto gevallen. Na het ophalen van de kinderen wat we met dit weer zoveel mogelijk met de auto proberen te doen begonnen we met een smakelijke start. We kregen een bord fruit en mochten kiezen tussen een glas water of ranja. Tijdens het genieten van het fruit kregen we met eigen ogen te zien waarom het code geel was. Door de kracht van de wind zagen we namelijk een goaltje voorbij waaien op het veld. Dat was een duidelijk teken dat het vandaag een binnen speel dag zou worden. Dit betekent uiteraard niet dat er minder plezier gemaakt is.

We speelden binnen activiteiten zoals ’Wat is er anders?’, ‘Weerwolven van Wakkerdam’ en het opwindende ‘Tik Tak Boem’. Terwijl het buiten al een beetje donker begon te worden, startte we het spel Weerwolven waardoor het een magische wending kreeg.

Het spel speelde zich af in het dorpje Wakkerdam waar in de nacht weerwolven voor onrust zorgden. Iedere nacht wanneer de burgers lagen te slapen gebeurden er van alles, zo werd er ook ieder nacht een burger opgepeuzeld door de weerwolven. Het doel van het spel is om samen met alle burgers de weerwolven te ontmaskeren, de weerwolven hebben daarentegen een ander doel, alle burgers op eten zonder ontdekt te worden.

De kinderen raakten zo betoverd door dit spel dat de activiteit langer duurden dan we hadden verwacht. Na een aantal succesvolle rondes werden we beloond met een koekje, waarna de kinderen vrij mochten spelen. Sommige gingen voor nog een spannend potje weerwolven, terwijl andere kozen voor knutselen, verstoppertje spelen of bordspellen vol avontuur.

          

 

Vrijdag 3 november
Na een paar dagen vol regen en wind, lachte het weer ons vandaag weer toe, en oh wat waren we hier blij mee. De kou kon ons niet deren want we konden weer flink buiten spelen. Na een lekkere lunch was het dan ook tijd om buiten te spelen.

De échte magie begon pas bij een spannende activiteit: Het grote Pokémon Trefbal spel! Pokémon trainers en enthousiaste Pokémon betraden de arena. De Pokémon trainers, waarvan er twee waren, kregen de opdracht om de strijd tegen elkaar aan te gaan, wie kan de meeste Pokémon vangen? Fanatieke rondes zorgde voor veel sport plezier, waarbij zelfs de sportieve medewerkers hun beste moves konden laten zien. Na de activiteit was het weer tijd om vrij te spelen!

Terwijl de kinderen fijn aan het spelen waren was het de taak aan meester Jelle en Roy om nog wat kinderen van school op te halen. Terwijl deze kinderen opgehaald werden, kregen we hoog bezoek van Sportstuif Geldrop, ze kwamen een middagje bij ons spelen. Samen sporten en spelen is natuurlijk het allerleukste! Nadat alle kinderen op de BSO aangekomen waren begonnen we met het eten van fruit, ook Sportstuif Geldrop at gezellig een bordje mee. Na het eten zette we de middag buiten verder voort met het spel Kat en Muis.

Na al dat plezier was het moment aangebroken voor een welverdiend koekje waarna we Sportstuif Geldrop met een warm afscheid uitzwaaiden. De week eindigde rustig, maar niet zonder nog wat voetballen, spelen en een dosis smurfenmagie.

                    

 

 

 



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches