Ik ken Sportstuif van andere locaties en het is echt een mooi concept. Kinderen kunnen zowel sportief als creatief hun 'ei' kwijt.

Martine Sanders Martine Sanders
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Overloopspelletjes, teamwork en midgetgolf! - Week 50 - 2021

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen. Bij onze sport BSO kunnen kinderen na school lekker uitleven! 

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 50!

Veel leesplezier.

Maandag 13 december

We trappen de week af met leuke actieve spelletjes buiten. Op onze sportieve BSO proberen we zo veel mogelijk variaties aan activiteiten aan te bieden zodat het voor alle leeftijden leuk is om mee te spelen. Op het programma van vandaag staan overloopspelletjes. Dat zijn spelletjes zoals Chinese muur, Leeuwenkooien of Schipper mag ik overvaren. 

Het is vandaag koud, maar doordat we hard aan het rennen zijn worden we vanzelf weer lekker warm. We spelen daarom vandaag ook net wat langer buiten, omdat dat toch het leukste is wat er is! 

 

Dinsdag 14 december

Onze stagiaire Anne-May heeft vandaag weer een leuke activiteit voorbereid voor de kinderen. Het staat in het thema van samenwerken of te wel teamwork! Probeer samen met je tweetal zo snel mogelijk aan de overkant te komen. Maar je moet ondertussen een ballon balanceren tussen je partner en jij zonder je handen te gebruiken! Als dit is gelukt, wat voor sommige al wel een kleine uitdaging kan zijn, spelen we nog wat andere varianten met een ballon. 

We sluiten af met ballonnentikkertje.. Toch net wat leuker dan gewoon met de hand tikken. 

 

Woensdag 15 december

Vandaag brengen we een bezoekje aan onze Sportstuif vestiging in Son en Breugel. Voordat we beginnen aan de sportactiviteit en voordat we fruit eten, gaan we eerst lekker wat spelletjes spelen. Het is altijd leuk om ook de spelletjes van een andere vestiging te leren kennen. Als uiteindelijk alle kinderen er zijn, kunnen we fruit gaan eten. Zodra dit op is, gaan de jassen aan en is het tijd voor de sport activiteit. We luisteren vandaag naar Stan, de teamleider van Sportstuif Son en Breugel, want hij gaat alle spellen uitleggen. Om te beginnen spelen we AnnaMaria Koekoek! Probeer de overkant te bereiken, maar wanneer degene die aan de beurt is omdraait, dan moet je zo stil mogelijk staan! 

Hierna spelen we nog twee spelletjes, Stand in de mand en het trefbal spel Iemand is 'm, Niemand is 'm. Zo zijn we lekker lang bezig, maar is het ook wel weer leuk om fijn vrij te spelen. 

 

Donderdag 16 december

Vandaag staat er wel een hele leuke activiteit op het programma, we spelen namelijk verschillende vormen van Midgetgolf! Iedereen kent het spelletje wel, de bedoeling is een parcours van 18 holes met zo min mogelijk slagen af te leggen. Dat gaan we vandaag ook doen alleen dan met wat varianten. 

De kinderen worden opgedeeld in verschillende groepjes, ieder groepje start bij een andere hole. Niet iedereen speelt met dezelfde materialen, want elke groepje krijgt een eigen sport. Het ene groepje legt de parcours af met een voetbal, de ander doet dit met hockeysticks en er is een groepje die gaat 'golfen' met een frisbee! Wanneer we een aantal holes gehad hebben, draaien we eens door met de materialen. Zo speelt iedereen een keer met de andere materialen. 

 

Vrijdag 17 december

De week vliegt weer voorbij, het is alweer vrijdag namelijk. Het is vandaag niet zo zonnig dan dat we hadden gehoopt maar we vinden gelukkig toch nog even de tijd om lekker buiten te spelen wanneer het droog is! De kinderen die er gisteren ook waren, zijn zo enthousiast over het spel Frisbee Golf dat ze het vandaag nog eens willen spelen! Natuurlijk is ons doel om alle kinderen een leuke middag te geven, dus als ze iets leuk vinden dan doen we dat! 

Dit geeft de kinderen die er gisteren dus ook waren, de kans om het spel uit te leggen aan de kinderen van vandaag. Een leuke manier om jezelf ook op dat gebied te ontwikkelen en uit te dagen. Bovenal vinden de meeste kinderen het erg leuk als ze iets kunnen uitleggen! 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches