Sportstuif Weert is een mooie Sportieve Buitenschoolse Opvang met een breed aanbod en veel mogelijkheden. 

Review Review
5 /5 /5
bij Google reviews

een actieve week bij sportstuif - week 47 - 2023

Maandag 20 november 

Het is weer de 1ste dag van de week. Alles kinderen zijn weer opgehaald met de sportstuif auto en mogen nog eerst vrij spelen. Tijdens het fruit moment vertellen de kinderen wat ze het weekend gedaan hebben. Bijna alle kinderen waren naar de intocht van sinterklaas geweest. Hier wouden ze met veel enthousiasme over vertellen. Na het fruit eten stond er een activiteit op de planning. We gingen met z’n allen diamantenroof doen. Dit is een tikspel waarbij iedereen kan mee doen. De grote kinderen maar ook zeer zeker de kleinere kinderen. De spanning dat ze een diamant moeten stelen vinden de kinderen erg leuk. Na het activiteit kregen de kinderen nog allemaal een koekje en werden ze al weer opgehaald.

Dinsdag 21 november 

Vandaag tijdens het ophalen van de kinderen zat er 1 malle pietje bij. Ze waren de hele tijd grapjes aan het maken wat Malle pietje ook doet. Ze hadden in de auto al de grootste lol met elkaar. Eenmaal bij de BSO aangekomen moesten ze de grapjes ook bij Gijs uit halen. En Gijs trapte er natuurlijk in. Maar ook vandaag staat er weer een leuk activiteit op de planning. Om in te spelen op de beleef wereld van de kinderen stond er politie en boefje op de planning. De kinderen vinden dit heel leuk tikspel waar ze goed hun energie in kwijt kunnen. De spanning om de anderen boeven te bevrijden terwijl ze zelf getikt kunnen worden door de politie vinden ze heel leuk. De kinderen waren op het einde van het activiteit ook goed uitgeput. En zo kwam er ook een einde aan deze sportieve dag.

Woensdag 22 november

Vandaag waren een aantal kinderen eerder uit. We hebben samen boterhammen gegeten en leuke verhalen vertelt over sinterklaas. Na het eten zijn we de andere kinderen gaan ophalen. Eenmaal alle kinderen opgehaald zijn we met z’n allen naar de kinderboerderij gegaan bij de IJzeren man. Hier mochten we de dieren aaien en ook wat te eten geven. Zo zagen we geitjes, schapen, kippen maar ook een alpaca. De kinderen vonden het erg leuk om tussen de dieren te zijn. Maar we konden helaas niet te lang blijven want het werd al een beetje donker. Terug bij de BSO hebben we nog een spelletje gespeeld tot dat de ouders kwamen.

donderdag 23 november

Vandaag hadden we 2 nieuwe kinderen op de groep. Deze nieuwe kinderen werden goed ontvangen door de andere kinderen waardoor ze zich sneller thuis voelde. Ze deden ook goed mee tijdens de activiteiten. Als 1ste hadden we goaltrefbal gedaan. Hierbij konden de kinderen extra punten verdienen door de bal in de goal te gooien. Iedereen mocht om de beurt de keeper zijn en er voor proberen te zorgen dat de ballen niet de goal in gingen. Na dit balspel zijn we nog een tikspel gaan doen; bevrijdingstikkertje. Tijdens dit tikspel is er niet alleen een tikker maar ook een bevrijder. Als een iemand getikt is moet je stil blijven staan. Maar als de bevrijde je weer aantikt mag je weer mee doen. De bevrijder moet dit wel stiekem doen want anders weet de tikker wie de bevrijder is en gaat hij natuurlijk de bevrijder tikken zodat niemand meer bevrijd kan worden.

Vrijdag 24 november

Het is al weer de laatste dag van de week. Een week met veel sportieve activiteiten. Maar ook vandaag staan er weer leuke activiteiten op de planning. We hebben vandaag wel een beetje moeten improviseren want het was slecht weer. We hebben vandaag een groot pietenhuis van de blokken gemaakt. En hier konden de kinderen dan leuk mee spelen. Ze lieten hun fantasie helemaal gaan. Zo werden door de kip de pakjes gestolen en moesten we die gaan terug vinden. We Hebben vandaag ook nog een mooie kleurplaat gemaakt voor sinterklaas. En zo komt er weer een einde aan een week vol leuke activiteiten bij sportstuif Weert.



Ons team

Gijs Linssen
Gijs Linssen Vestigingsmanager
Siem Scheeren
Siem Scheeren
Rachelle Engels
Rachelle Engels
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches