Wij zijn echt super tevreden over sportstuif Venray. Belangrijker nog, onze kinderen hebben het hier echt enorm naar hun zin. Ze gaan twee keer in de week naar sportstuif en kijken er altijd naar uit. De vele activiteiten die ze met de kinderen ondernemen en het sport en spel concept is naar onze mening uniek, leuk en iedere keer weer een feest voor de kinderen. De flexibiliteit mbt de ruiluren, de communicatie en iedere dag dat de kinderen aanwezig zijn de leuke foto’s via whatsapp om ouders te laten zien wat ze die dag gedaan hebben is echt top! In vergelijking met een andere BSO waar de kinderen gezeten hebben hebben wij ze nog nooit met zoveel enthousiasme naar de BSO zien gaan. Dikke aanrader dus!

Shirley Rosario Shirley Rosario
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Weerwolven, Boegafun en tweetal voetbal! Week 11-2024

Bij Sportstuif hebben we een jaarplanning vol met sport- en spelactiviteiten, passend bij de leeftijd en de interesses van de kinderen. Iedere dag bieden we diverse spellen aan voor onze bewegelijke kinderen. Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse opvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 11!

 

Maandag 11 maart
We zitten alweer halverwege maart, maar dat de lente er langzaam weer aankomt was vandaag nog niks van te merken. De hele ochtend regende het flink en het zag er niet naar uit dat het veel beter zou worden vandaag. Natuurlijk waren wij niet van plan om de regen onze dag te laten verpesten, we maken er altijd een feestje van. We gingen eerst op pad om alle kinderen op te halen op school. Gelukkig konden we lekker in de warme, droge auto’s stappen en kwamen we redelijk droog aan op de BSO. We aten met z’n allen lekker veel fruit en groente en dronken een bekertje water. Hierna was het tijd voor de activiteit van vandaag, want ondanks de regen doen we toch met zijn alle een activiteit. Vanmiddag deden wij twee superleuke activiteiten, Weerwolven en Verstoppertje. Dit vinden de kinderen natuurlijk hartstikke leuk. Tijdens het weerwolven gingen de kinderen helemaal op in het spel en je voelde de spanning iedere nacht weer toenemen. Ook het verstoppertje was een groot succes, overal en nergens waren er kinderen te vinden. Ondanks het slechte weer hebben wij enorm veel plezier gehad!

 

Dinsdag 12 maart
Vandaag scheen de zon en daar worden wij heel blij van! Perfect weer voor een leuke Sportstuif middag, dus stapte wij snel de auto’s in om alle kinderen te gaan halen. Een aantal kinderen wilden bij aankomst op de BSO al direct naar buiten maar eerst moest er fruit gegeten worden. Vol nieuwe energie konden we hierna lekker naar buiten om te gaan rennen. De jassen moesten wel nog even aan want ondanks de heerlijke zon was het toch nog een beetje frisjes. Vliegensvlug stond iedereen buiten klaar om te luisteren naar de uitleg.

We gingen weer een heel leuk spelletje doen, namelijk Poortbal. Er werden twee grote kringen gemaakt waarin het spel gespeelt werd. Iedereen ging met zijn benen wijd staan. Het doel van het spel is om de bal bij iemand anders door zijn poortje te schieten. Lukt dit? Dan is diegene af. Je kunt weer meee doen als er weer een bal bij de volgende doorheen is gegaan. Na poortbal gingen we nog aan de slag met een voetbal-estafette. Na een korte en knappe uitleg van een van onze kinderen was het tijd om aan de slag te gaan. Als eerste slingeren wij door de pylonnen stappen we door de hoepels en proberen we de bal in de goal te schieten. Wat een lol!

Na de activiteit konden we zelf gaan spelen, er werd veel buiten gespeeld. Voetballen is dan altijd populair maar er werd ook gespeeld met een frisbee en tikkertje gespeeld. Binnen werden er spelletjes gespeeld, geknutseld en tekeningen gemaakt. Wij hadden weer een hele leuke middag vandaag!

  

Woensdag 13 maart
Het is alweer woensdag, veel kinderen hebben op woensdag een korte dag daarom zijn wij op woensdag al eerder te vinden op alle schoolpleinen. Nadat wij de kinderen hebben opgehaald hebben we gezamelijk boterhammen gegeten. Na het boterhammen eten hadden de kinderen nog even de tijd om lekker te spelen. Toen was het tijd om de andere kinderen op te halen van school. Na het ophalen van de kinderen zijn wij samen met Sportstuif Venray MHCV naar Boegafun geweest. Hier konden de kinderen alle energie kwijt! Er werd gevoetbald, geklommen, gegleden en zelfs nog verstoppertje gespeeld!

Donderdag 14 maart
We begonnen de dag vandaag met een studiedag van de Montessori en Krokodaris. Samen met de kinderen van Sportstuif Venray MHCV zijn wij deze ochtend naar de speeltuin geweest. Onderweg naar de speeltuin vonden wij nog talloze prachtige bloemen. Eenmaal aangekomen bij de speeltuin hebben de kinderen lekker gespeeld. Toen was het alweer tijd om terug te gaan naar Sportstuif en hier onze boterhammen op te eten. Toen kwamen alweer de andere pedagogische medewerkers om de middag te beginnen bij Sportstuif.

We hadden er weer zin in vandaag, voordat alle kinderen arriveerden op de BSO sneden wij eerst het fruit. Verdeeld over een aantal bordjes lagen lekkere appels, bananen, komkommers, paprika’s en nog veel meer. Ook vulde we de waterkan en hadden we de bekers met wasknijpers klaargezet. Toen alles er helemaal klaar voor was gingen we op pad om de kinderen te halen. In de auto is het altijd gezellig met de kinderen, er wordt lekker gekletst en we kijken naar buiten. Na het fruit eten was het tijd om naar buiten te gaan. Het was vandaag super mooi weer, een echt lente dag. Zin om naar buiten te gaan hadden wij allemaal meer dan genoeg!

De activiteit werd vandaag gegeven door onze stagiaires Marit, Dennis en Joep, zij lopen tot het einde van het schooljaar bij ons stage. Op onze instagram en facebook stellen zij zich uitgebreider aan jullie voor. Marit, Joep en Dennis hadden wederom drie superleuke spellen bedacht. Bij Dennis gingen de kinderen aan de slag met een ouderwets potje tweetal-voetbal, bij Joep streden de kinderen in teams voor de overwinning tijdens een estafette variant en bij Marit werd een fanatiek potje drie op een rij estafette gespeeld! De kinderen vinden het altijd superleuk als de stagiaires de activiteit geven en dat bied ons als pedagogische medewerkers de kans om weer prachtige foto's van de kinderen maken. Kijk hier onder maar eens naar deze plaatjes :) 

   

Vrijdag 15 maart
Het is alweer vrijdag, de laatste dag van de week is ingegaan. Vanaf twaalf uur werden de eerste kinderen opgehaald van de scholen. We begonnen zoals elke vrijdag met gezellig samen boterhammen eten. Al snel was het tijd om ook de andere kinderen op te halen. Met zijn allen hebben we vandaag bij Sportstuif Venray MHCV fruit gegeten. Tijdens het fruit eten werden alle leuke dingen van afgelopen week nogmaals doorgesproken en werden de plannen van het weekend uitgebreid aan elkaar verteld. Na het fruit eten kregen de kinderen de tijd om lekker vrij te gaan spelen. Er werd buiten gevoetbal en binnen werden er voolop spelletjes gespeeld. Toen verzamelde wij iedereen en gingen wij op de trap zitten voor een verjaardag. We zongen allemaal uit volle borst mee en kregen een overheerlijke traktatie. We sloten de week af met een leuke film! Tot volgende week!



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches