Zeer leuke buitenschoolse opvang waar kinderen de ruimte krijgen om lekker te kunnen spelen

Niels Denteneer Niels Denteneer
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Naar de grote Kerk in Venray, schaatsen en naar de Voedselbank in week 1-2024

Het nieuwe jaar is van start gegaan! Ook bij Sportstuif Venray SV beloofd het een jaar vol met sportieve activiteiten, gezelligheid en leuke uitstapjes te worden. We zijn de eerste week van 2024 al goed begonnen. Ben jij benieuwd wat wij hebben gedaan? Lees dan snel verder! 

Maandag 1 januari
Nieuwjaarsdag

Dinsdag 2 januari
De aller eerste dag in 2024 dat Sportstuif Venray SV open is! We maken er vandaag meteen een feestje van. We beginnen de dag rustig met het knutselen van handwerkjes. De kinderen maken een omtrek van hun eigen hand, waarna ze deze helemaal mooi gaan versieren. Naast de sportieve activiteiten die we bij Sportstuif doen, vinden we het ook erg leuk om creatief bezig te zijn. In de middag zijn we met onze kinderen naar Sportstuif Venray MHCV gegaan. Er stond namelijk een heel leuk uitstapje op de planning. We mochten namelijk een kijkje nemen in de Kerk van Venray. Hier kregen de kinderen een rondleiding door de kerk, waar de pastoor allemaal mooie verhalen vertelde. De kinderen luistereden aandachtig. Na alle verhalen was het tijd om te klimmen naar het hoogste punt van de kerk. Hier gingen we namelijk de kerkklokken bekijken. Dit was natuurlijk letterlijk het hoogtepunt van het uitstapje naar de kerk! 

  

 

Woensdag 3 januari
Het is alweer woensdag, we beginnen deze dag rustig met het spelen met lego. Er worden allerlei poppetjes nagebouwd en hier wordt samen met alle kinderen fantasie spelletjes mee gespeeld. Nadat alle kinderen compleet zijn, gaan we met zijn allen naar Sportstuif Venray MHCV. Hier gaan we meteen lekker fruit eten. Na het fruit eten, gaan we naar buiten voor de eerste activiteit van vandaag. We gaan vast oefen voor vanmiddag. Vanmiddag gaaan we namelijk naar de schaatsbaan in Horst. Buiten op het veld beginnen we met tikkertje. Maar niet zomaar tikkertje. We spelen schaatstikkertje. Iedereen moet zich voort bewegen door schaatspassen te zetten, ook de tikkers. We spelen verschillende rondes zodat iedereen goed warm is geworden voor het echte schaatsen van vanmiddag. In de vakantiedagen eten we ook altijd met zijn allen boterhammen. Na al dat spelen lusten alle kinderen natuurlijk wel een aantal boterhammenn! Vol nieuwe energie gaan we op pad. Het is tijd om naar de schaatsbaan in Horst te gaan. Eenmaal bij de schaatsbaan aangekomen krijgen alle kinderen hun eigen schaatsen. Voor veel kinderen is het nog maar de eerste keer schaatsen. Alle kinderen oefenen veel en zetten goed door! Alle kinderen kunnen aan het eind van de middag schaatsen! 

  

 

Donderdag 4 januari
Helaas zit het weer vandaag niet mee. Het is de hele ochtend flink aan het regenen. Maar ook de regen mag de pret niet drukken. Na het fruit eten is het tijd voor bingo! Op het grote scherm kunnen alle kinderen zien welke nummers gedraaid worden. Iedereen moet dus goed opletten of zij het nummer ook op hun bingokaart hebben staan. We spelen eerst voor één rij verticaal. Het is hartstikke spannend want veel kinderen hoeven nog maar een aantal nummers. Wanneer er bingo wordt geroepen gaan we natuurlijk nog wel even controleren of alle nummers wel aan de beurt zijn geweest. Bij een valse bingo moet er namelijk een liedje gezongen worden. Bij een goede bingo mag er een prijsje uitgezocht worden! We spelen door voor een rij verticaal en gaan daarna voor de hele kaart! Alle kinderen zijn zo enthousiast dat ze eigenlijk nog een nieuwe ronde bingo willen spelen. Inmiddels vliegt de tijd voorbij en is het al tijd om boterhammen te eten. Na de lunch is het eindelijk gestopt met regenen, dus we gaan lekker met zijn allen naar buiten. Hier worden de gewonnen prijsjes meteen in gebruik genomen en wordt er een potje frisbee gespeeld terwijl andere kinderen lekker aan het voetballen zijn. Ondanks het slechte weer vandaag was het een erg gezellige dag! 

  

 

Vrijdag 5 januari
Het is alweer de laatste dag van de kerstvakantie! Wanneer we compleet zijn, gaan we naar Sportstuif Venray MHCV. We zijn precies op tijd om aan te schuiven bij het fruit eten. Al dat spelen maakt natuurlijk hongerig, dus een bordje fruit is zo op! Vol nieuwe energie kan iedereen er weer tegen aan en wordt er lekker gespeeld. De grote knikkerbaan wordt binnen tevoorschijn gehaald, terwijl er buiten een fantasiespel gespeeld wordt. De eerste activiteit van vandaag doen we binnen, want het begint weer te regenen. De kinderen mogen zelf kiezen tussen twee activiteiten, namelijk Weerwolven en Stopdans. Vandaag staat er weer een uitstapje op de planning. We gaan vandaag naar de voedselbank. Alle gezinnen hebben voor de voedselbank producten meegenomen die wij kunnen doneren. Met vier hele grote tassen vol komen wij aan bij de voedselbank. Ze zijn heel erg dankbaar dat we zoveel producten hebben meegenomen! Bij de voedselbank krijgen de kinderen een rondleiding.Er wordt verteld waarom de voedselbank bestaat en wat voor mensen er naar de voedselbank komen. Erg leerzaam! Ze leren om producten te sorteren op heel gezond, beetje wel/niet gezond, ongezond en geen etenswaren. Hierna gaan we oefenen met pakketten inpakken. Bij elk krat ligt een omschrijving van het gezin. De kinderen gaan rekening houden met hoeveel personen in het gezin zijn. Een oma met een hond krijgt natuurlijk minder eten dan een gezin met 5 kinderen. Ook krijgen we nog een kijkje in de grote koeling en vriezer, want al het eten moet natuurlijk wel houdbaar blijven. Aan het einde van de rondleiding mogen we onze eigen meegenomen producten verdelen over alle kratjes. Zo helpen wij al een handje mee! Na het edacutieve uitje naar de voedselbank spelen we nog lekker bij Sportstuif. We sluiten de dag af met een film! De kerstvakantie is weer omgevlogen en wij hebben erg veel zin om alle kinderen weer bij school op te halen. 

  



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches