Mijn dochter vond haar vorige BSO helemaal niet leuk. Naar Sportstuif gaat ze altijd met heel veel plezier!! Dit komt mede door de leuke, professionele en lieve begeleiding, die per kind kijkt wat ze op dat moment nodig hebben.

Christa Tunnessen Christa Tunnessen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Safarispel, Archery tag en kamelenrace! Week 8-2024

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif SV. Een week vol leuke activiteiten, studiedagen en gezelligheid! Ben je benieuwd naar deze activiteiten? Lees dan onze nieuwste blog!

Maandag 19 februari
Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sporstruif Venray SV. Net als alle andere schoolweken staan wij op maandag weer paraat op de schoolpleinen om de kinderen te ontvangen en mee te nemen naar onze buitenschoolse sportieve opvang. Op maandag is het altijd tijd om even bij te kletsen over het weekend, dit doen we tijdens het fruit eten. Na het fruit eten trekken wij allemaal onze jas aan en gaan wij met zijn alle naar buiten voor de activiteit. De activiteit die vandaag op de planning stond was het safarispel. "Bij het safarispel worden de kinderen verdeeld over 3 groepjes en liggen er op de grond vier vakken klaar. Ieder groepje krijgt een eigen diernaam, zo hadden wij vandaag bijvoorbeeld de leeuwen, giraffen en de cobra's. Op het moment dat de diernaam van jouw groepje wordt geroepen moet je zo snel mogelijk naar het lege vak rennen. Je moet wel goed opletten want onderweg kom je tikkers tegen die je proberen af te tikken. Ben je als dier getikt dan wacht je één ronde langs de kant". Wat een leuk fantasierijk spel!

  

Dinsdag 20 februari
Weer een nieuwe dag bij Sportstuif. Alle kinderen waren weer opgehaald door de pedagogisch medewerkers en toen was het tijd voor iets lekkers. De kinderen kregen weer volle bakjes fruit op tafel en een goedgevulde beker met ranja. Toen alles lekker opgesmikkeld was hebben wij met zijn allen ons warm gaan aankleden en naar buiten gegaan voor de activiteit. Vandaag was het spel dat gespeeld werd overloop trefbal." De groep kinderen werd verdeeld in twee teams met ieder een eigen speelhelft. Het spel gaat vervolgens hetzelfde als normaal trefbal. Je probeert dus iedereen van eht andere team af te gooien, maar dit maal zit er een toevoeging in het spel. Met de hoepels die midden in het spelgebied liggen kun je naar het vak van het andere team gaan. Je kunt dus zo een stukje dichterbij komen om iedereen makkelijker af te gooien". Na twee fanatieke rondes was het tijd voor een afsluitend spellejte, fopbal. "Bij fopbal houd je de handen op de rug en is het de bedoeling om niet gefopt te worden door de bal. Als iemand de bal nep naar je gooit houd je je armen op je rug. Gooit iemand de bal echt dan moet je hem snel proberen te vangen". Wat een leuk spelletje om mee af te sluiten!

 

Woensdag 21 februari
Samen met Sportstuif MHCV hebben we de boterhammen opgegeten en lekker wat gedronken. De kinderen mochten nog even lekker vrij spelen, er werd gevoetbald, geknutseld en met de kralen gespeeld. Toen was het alweer tijd om de rest van de kinderen op te halen. Alle kinderen hebben lekker een stukje fruit gehad, gedronken en even de dag doorgesproken. Toen was het tijd om ons gereed te gaan maken voor de drukke middag die voor de boeg was. Vandaag staat namelijke alweer de vierde woensdagmiddag activiteit van de nieuwe reeks op het programma. De activiteit staat in het teken van Archery tagDe pijlen en bogen werden te voorschijn gehaald, het parcours klaar gelegd en de lintjes van het derde spel stonden ook alweer overeind. Nadat wij alles klaar hadden staan was het tijd om ook de andere kinderen die mee kwamen spelen te ontvangen. De woensdagmiddag activiteit zat bijna helemaal vol, we waren in het totaal met maar liefst 25 kinderen! In drie groepen gingen wij aan de slag. Voor de kinderen lagen er drie verschillende spellen klaar. "Spel 1: Jeu de Achery, Het werkt eigenlijk hetzelfde als jeu de boulles alleen is het nie met pijl en boog. Er wordt een bal weg geschoten en aan de kinderen de taak om zo dichtmogelijk bij de bal te schieten met hun pijl. Super goed mikken dus! Spel 2: Achery tag estafette, twee groepjes strijden bij dit spel voor de overwinning. Ze leggen een parcours af wat bestaat uit zigzaggen, draaien en springen waarna ze vervolgens uit komen bij de pijl en boog. Met de pijl en boog moeten ze proberen door de targets heen te schieten. Het team dat als eerste 5 punten heeft wint! Spel 3: om even fanatiek wat energie te kunnen uiten was spel drie staartje trek. Hierbij probeer je bij alle kinderen de staart af te pakken terwijl zij ook jou staart proberen af te pakken". Het waren vandaag drie superleuke spellen en wat hadden wij een plezier.

   

Donderdag 22 februari
Vandaag stond er weer iets superleuks op het programma. Nadat wij alle kinderen hebben opgehaald en naar onze sportieve buitenschoolse opvang hebben gebracht was het tijd om samen fruit te eten. Na het fruit eten hebben wij direct de jas aangedaan en zijn we naar buiten gegaan voor de activiteiten van vandaag. De activiteit werd vandaag gegeven door onze stagiaire Marit, Ferd van Sportstuif Cuijck en Pim. Marit, Ferd en Pim hadden wederom drie superleuke spellen bedacht. Bij Marit gingen de kinderen aan de slag met Hollandse leeuwen, bij Ferd speelden de kinderen kamelenrace waarbij het mikken, samenwerken en het reactievermogen van de kinderen op de proef werd gesteld en bij Pim was het tijd om net als gisteren aan de slag te gaan met een Achery tag estafette. Iedere ronde duurde ongeveer 15 minuutjes waarna de kinderen doorwisselde van vak. Zo kwam iedereen bij ieder spel en hadden ze overal net zoveel de tijd om lekker fanatiek mee te doen. Na de activiteiten kregen de kinderen nog eventjes de tijd om lekker te spelen. Sommige kinderen kozen er voor om nog even te voetballen terwijl andere binnen de rust opzochten met een spelletje!

   

Vrijdag 23 februari
Het is alweer vrijdag, de laatste dag van de week is ingegaan. Vanaf twaalf uur werden de eerste kinderen opgehaald van de scholen. We begonnen zoals elke vrijdag met gezellig samen boterhammen eten. Al snel was het tijd om ook de andere kinderen op te halen. Met zijn allen hebben we vandaag bij Sportstuif Venray MHCV fruit gegeten. Tijdens het fruit eten werden alle leuke dingen van afgelopen week nogmaals doorgesproken en werden de plannen van het weekend uitgebreid aan elkaar verteld. Na het fruit eten gingen we aan de slag met de activiteit van vandaag, Voetgolf. Over het hele sportveld zijn verschillende holes gemaakt die de kinderen met hun eigen groepje af gaan. "Het is de bedoeling om net zoals met echt golf de bal in zo min mogelijk slagen in de put te krijgen. Het minder slagen hoe beter". De kinderen gingen fanatiek aan de slag en hadden het enorm naar hun zin. Wat een leuke manier om de week mee af te sluiten.

 



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches