Sportstuif is een super leuke werkplek! Elke dag samen met de kinderen een sportactiviteit doen in de buitenlucht. Lekker op de ouderwetste manier buiten spelen.

Luc Seelen Luc Seelen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Escaperoom, Springkussenfestijn en Bingo! Week 16-2024

 

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Venray SV. Een week bom vol leuke activiteiten, gezelligheid en een studiedag. Ben je benieuwd naar deze activiteiten? Lees dan onze nieuwste blog!

 

Maandag 16 april
Yes het is weer maandag! We hebben zin om van iedere dag weer een feestje te maken bij Sportstuif Venray SV! We begonnen de middag met alle kinderen van de basisscholen ophalen en gingen fruit eten en ranja drinken, tussendoor hadden de kinderen veel te vertellen over het weekend.
Vandaag was het helaas erg regenachtig weer. Daarom kozen wij er voor om lekker een binnen activiteit te doen. Pim had voor vandaag een escape room bedacht die de kinderen deze middag mochten gaan doen. Er waren vijf kamers gemaakt met in iedere kamer cijfers verstopt. Deze cijfers vormde uiteindelijk een code waarmee je de kamer kon ontsnappen. Er moest dus goed gespeurd worden om alles te vinden. Wat een leuke middag!

  

Dinsdag 16 april
De tweede dag van de week is aangebroken, we maakte de BSO weer helemaal klaar voor de komst van de kinderen. Fruit snijden, ranjakannen vullen en bekers klaarzetten, allemaal dingen die wij doen voordat de kinderen komen. Toen alles er helemaal klaar voor stond konden de kinderen komen. We haalden iedereen op op school en zorgden dat iedereen veilig op de BSO aankwam. Er werd lekker gespeeld tot dat alle kinderen compleet waren, want toen gingen we aan tafel voor het fruit.

Vandaag was het wat minder mooi weer dus speelden we vandaag binnen de activiteiten. Bij Demi gingen de kinderen aan de slag met Kamelrace. Hierbij moet je door samen te werken steeds stapjes vooruit maken. Wat een pret! Bij Micky speelden wij een ouderwets potje stoelendans. Wat een enthousiaste kinderen deze middag!

  

Woensdag 17 april
Het is alweer woensdag, tijd om de kinderen vroeg om te halen om vervolgens samen met de kinderen van Sportstuif Venray MHCV te lunchen. Toen de buikjes vol zaten mochten de kinderen nog even lekker vrij spelen, er werd gevoetbald, geknutseld en met de kralen gespeeld. Toen was het alweer tijd om de rest van de kinderen op te halen. Alle kinderen hebben lekker een stukje fruit gehad, gedronken en even de dag doorgesproken. Toen was het tijd om met zijn alle naar de wetteling te gaan want hier stonden allerlei verschillende springkussens op ons te wachten. Vandaag was het tijd voor WMA Springkussen Festijn van Sportstuif Venray MHCV. De kinderen mochten deze middag lekker springen op alle springkussens en ook stonden er allerlei XL-Games. Wat een dolle pret deze middag!

  

Donderdag 18 april
Vandaag hadden we een hele leuke dag, Basisschool Coninxhof had een studiedag en waren daarom gezellig heel de dag bij ons. Het was slecht weer dus gingen wij naar Ballorig in Venlo, hier hebben we lekker gespeeld. Er werd geschommeld, geklommen, geleden en vooral veel plezier gehad. Nadat we de hele ochtend hadden gespeeld en rode wangetjes hadden gekregen was het dan ook weer tijd om terug te gaan naar de BSO. Op de BSO aten we onze boterhammen en hadden we tijd om wat uit te rusten. Ook de andere kinderen hebben we van de scholen gehaald en zo was het alweer tijd om fruit te eten.

De activiteiten werden vandaag gegeven door Dennis en Marlou. Bij Dennis gingen de kinderen aan de slag met Superbal. Voor de kinderen is dit een welk bekend spel, dus na een korte uitleg konden we snel beginnen en wat ging het er fanatiek aan toe. Bij Marlou speelden we Chinees voetbal. Dit is een super originele variant op lummelen waarbij je de bal door het poortje van een ander moet slaan. Wat waren deze activiteitener een genot voor alle kinderen. Na de activiteit gingen we allemaal snel naar binnen en op de hoge krukken zitten voor een verjaardag. Na flink gezongen te hebben kregen alle kinderen nog een lekkere tractatie om de dag mee af te sluiten.

   

Vrijdag 19 april
Alweer de laatste dag van de week, op vrijdag is het altijd rustig bij ons op de BSO. Wij hebben daardoor op vrijdag per direct plekken vrij! Vandaag haalden we de kinderen weer op en hebben we samen met de kinderen van Sportstuif Venray MHCV geluncht. Na een tijdje was het ook weer tijd om de andere kinderen van alle scholen op te halen en fruit te gaan eten. We hadden lekker veel fruit en konden dus optimaal smikkelen. Toen al het fruit op was gingen we heel kort naar buiten. Totdat het ineens heel hard begon te regenen. Gelukkig hadden we al een plan B. Bingoooo... Alle kinderen kregen een kaartje waarmee ze het spel konden gaan spelen. Uiteindelijk gingen alle kinderen naar huis met een lekker zakje snoep!

 



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches