Super leuke opvang! De kinderen krijgen fruit en zijn dagelijks in beweging. Daarnaast een heel leuk team die de ontwikkeling van de kids stimuleren.

Milou van den Dikkenberg Milou van den Dikkenberg
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Waterspellen, Circusdag en Brandweer! Week 18-2023

De tweede week van de meivakantie zit er alweer op. Wat vliegt de tijd! Benieuwd naar wat wij allemaal gedaan hebben? Lees dan snel verder!

Maandag 1 mei
Zoals we vaker in de vakanties doen zijn we vandaag samengevoegd met Sportstuif Venray MHCV. Hier mochten wij vandaag meedoen met te gekke activiteiten. Vandaag speelden we het spel spons, water en vuur. Wat was de bedoeling van het spel? Iedereen kreeg een kaartje en op dat kaartje stond; water, vuur of een spons. Met dat kaartje ging je vrij rond rennen tot iemand je tikt of totdat je zelf iemand tikt. Dan ging je je kaartjes langs elkaar houden om te kijken wie er won. Want als we logisch nadenken.. Water verslaat vuur, vuur verslaat de spons en de spons verslaat water. Was je verslagen, dan nam je je kaartje mee en kreeg je weer een nieuw kaartje. De kinderen waren razend enthousiast! In de middag was het tijd voor wat waterspellen. Zo deden wij een dienblad estafette en gingen we blikgooien met waterballen. Bij dienblad estafette probeer je met je team zoveel mogelijk water in de emmer te krijgen aan de andere kant van het veld. Dit doe je door bekertjes water op een dienblad te zetten en voorzichtig naar de overkant te brengen. Welk team heeft op het einde het meeste water in hun emmer? Die hebben gewonnen! 

 


Dinsdag 2 mei
Wat een geluk! Het was deze ochtend super lekker weer, dat geeft natuurlijk de mogelijkheid om lekker buiten te spellen met z'n alle. Na een tijdje vrij buiten gespeeld te hebben was het tijd voor de eerste activiteit van vandaag. We speelden Anne-Maria koekkoek. Een super bekend spel onder de kinderen, iedereen deed ook super enthousiast mee. Daarna was het tijd voor de lunch en normaal smeren wij de boterhammen van de kinderen, maar vandaag ging dat even anders. We gingen vandaag oefenen met het smeren van de eigen boterhammen. Dit ging super goed en er kwamen veel lekkere boterhammen voorbij! Helaas was het na het eten erg regenachtig, hierdoor moesten wij iets anders gaan verzinnen om te doen deze middag... Na even brainstormen wisten wij het..... Een binnnenspeeltuin! Want wat is er nou leuker dan met vies weer lekker binnen te kunnen klimmen en klauteren? We zijn vanmiddag naar Ballorig in Venlo geweest waar allerlei leuken dingen hebben gedaan. Er was genoeg te beleven zoals een mega klimtoestel, springkussens, glijbanen, helicopterfietsen die aan het plafond hangen en nog veel meer! Wat hebben we een plezier gehad!

 


Woensdag 3 mei
Vandaag zijn we samen met Sportstuif Venray MHCV naar Sportstuif Deurne Vlieger geweest voor een Circus themadag! Toen we aankwamen in Deurnen was iedereen al lekker aan het buitenspelen op het schoolplein. Ondertussen was de goochelaar zijn show aan het voorbereiden. Om 11 uur was het zover, we gingen met zijn allen naar de gymzaal waar de goochelaar al klaar stond. De goochelaar gaf een hele leuke show en leerde de kinderen ook wat trucjes. Na de goochelshow konden de kinderen nog druk oefenen met de trucjes en elastiekjes. Van al dat gegoochel kregen de kinderen natuurlijk honger, dus we hebben lekker boterhammen gegeten. Hierna was er weer genoeg energie om buiten in de zon te spelen. Ondertussen werd de gymzaal omgetoverd tot een waar circuspaleis. De kinderen konden rekstok zwaaien, acrogymmen en kunstjes oefenen. Na deze dag namen wij allemaal circus kinderen mee terug naar onze eigen locatie! 


 

Donderdag 4 mei
Wow wat een speciaal begin van deze ochtend. Er hebben namelijk twee kinderen een eigen speurtocht gemaakt die wij met zijn alle konden gaan doen! Tijdens de speurtocht moesten we op zoek naar verschillende kaartjes die verstopt lagen over het gehele terein van Sportstuif. Op die kaartjes stonden nummers en opdrachten. De nummers moesten we goed onthouden en de opdrachten direct uitvoeren. Elke opdracht was verschillend en helemaal in het thema van actief bezig zijn. We moesten bijvoorbeeld jumping-jacks doen of een aantal keer opdrukken. Uiteindelijk moesten we met alle nummers een code kraken. Toen dat was gelukt was de speurtocht klaar! Wat leuk bedacht! Na de speurtocht was het tijd om onder het genot van de zon onze boterhammen op te eten. Nadat we de boterhammen op hadden en we onze spullen gepakt en zijn we op pad gegaan. In de middag waren wij namelijk te vinden bij de Eekhoorn speeltuin. Hier konden de kinderen klimmen op de klimtoestellen, voetballen bij de voetbalgoals en afkoelen met de waterpomp!

  

Vrijdag 5 mei
Deze ochtend waren wij te vinden bij JumpXL in Horst. Hier mochten we één uur lekker springen op alle trampolines. Ze hadden ook nog een vrije val van wel 4 meter hoog waarna je op een super zacht kussen lande. wat een plezier! Eenmaal terug hebben we gezamelijk boterhammen gegeten en nog even buitengespeeld, maar niet te lang want....
Bij Sportstuif Venray MHCV hadden wij ook nog een leuke activiteit, de brandweer kwam namelijk op bezoek! De brandweer heeft van alles verteld over de brandweer, de brandweerauto en wat ze allemaal moeten doen. Wat een geslaagde laatste dag van de vakantie! 

  



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches