Zeer leuke buitenschoolse opvang waar kinderen de ruimte krijgen om lekker te kunnen spelen

Niels Denteneer Niels Denteneer
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Waterestafette, Boegafun en boksen! Week 19-2023

De eerste schoolweek na de meivakantie is weer aangebroken. Benieuwd naar hoe wij het schoolritme weer hebben opgepakt? Lees dan snel verder!

 

Maandag 8 mei
Wat een geluk! Het is vandaag super mooi weer. Na het ophalen van alle kinderen en het fruit eten zijn we dan ook meteen met zijn alle naar buiten gegaan. Alle kinderen vonden het super met dat lekkere zonnetje erbij. Vooral het voetballen stond centraal. Na een tijd lekker buitengespeeld te hebben was het tijd voor de activiteit. De activiteit van vandaag was een waterestafette. Er werden twee teams gemaakt. Ieder team had een eigen  bak water met een bekertje erin. Met het bekertje vol water moesten ze een parcours afleggen om vervolgens het water in het bekertje in een maatbeker te schudden. Het team wat als eerste de maatbeker vol heeft wint. Het blijft leuk om met mooi weer lekker met water te spelen!

 

Dinsdag 9 mei
Wat een pech hadden wij vandaag weer met het weer, het bleef maar regenen. Daarom hebben we de activiteiten van vandaag naar binnen verplaatst! Er stonden vandaag twee te gekke activiteiten op het programma, namelijk museumpje en boksen. De kinderen werder verdeeld in twee groepen over de twee activiteiten. Bij het spel museumpje heb je een bewaker. De andere kinderen zijn standbeelden. De bewaker houd in de gaten of ze een van de standbeelden ziet bewegen. Als de bewaker niet op let probeer je als standbeeld snel een andere houding aan te nemen. Als de bewaker je betrapt dan ben je af! Ook bij het boksen ging het er fanatiek aan toe. Er werd flink geoefend met het slaan op verschillende manieren. De hook, jab en zelfs de uppercut kwamen aan bod. Het plezier spatte er van af bij alle kinderen!

 


Woensdag 10 mei
Deze ochtend was het tijd voor de tweede les van de Peutergym. Samen met Sportstuif Venray MHCV geven wij een aantal weken Peutergym op de velden van MHCV en SV. 

Het is alweer woensdag, veel kinderen hebben op woensdag een korte dag daarom zijn wij op woensdag al eerder te vinden op alle schoolpleinen. Nadat wij de kinderen hebben opgehaald hebben we gezamelijk boterhammen gegeten. Na het boterhammen eten hadden de kinderen nog even de tijd om lekker te spelen. Toen was het tijd om de andere kinderen op te halen van school. Na het ophalen van de kinderen zijn wij samen met Sportstuif Venray MHCV naar Boegafun geweest. Hier konden de kinderen alle energie kwijt! Er werd gevoetbald, geklommen, gegleden en zelfs nog verstoppertje gespeeld!

 


Donderdag 11 mei
Na het boks succes van afgelopen dinsdag was het ook aan de kinderen van vandaag te test om te kijken hoe goed ze het kunnen. Alle kinderen werden verdeeld in tweetallen. Per tweetal kregen ze twee bokshandschoenen en één bokskussen. Één kind hield het kussens vast en de andere deed de benoemde oefeningen. Na een tijdje wisselde dit weer om. Toen eenmaal de jab, hook en de uppercut goed gingen was het tijd voor combinaties. Dit houd in dat je meerdere van deze oefeningen achter elkaar uit voert. De kinderen vonden het super leuk en de nieuwe Rico Verhoevens van de toekomst zijn er helemaal klaar voor!

  


Vrijdag 12 mei
De week is weer voorbij gevlogen, wat betekent dat het alweer de laatste dag van de week is. Op vrijdag halen we de eerste kinderen om 12:00 uur op. We gaan dan met z'n allen brood eten. Hierna is het al snel tijd om ook de rest van de kinderen op te halen. Na het ophalen van alle kinderen zijn we naar Sportstuif Venray MHCV gegaan. Tijdens het fruit eten worden alle verhalen van de week weer met elkaar gedeeld. Vandaag was het zo'n lekker weer dat we buiten fruit hebben gegeten. Hierna was het tijd voor de activiteit. We speelden het tikspel octopustikkertje. Hierbij beginnen twee kinderen met een lintje, als je bent getikt pak je ook het lintje vast. Je gaat door totdat er vier kinderen het lintje vast hebben. Als er dan nog iemand wordt getikt mag diegene een nieuw lintje halen bij de spelleider. Alle kinderen hebben hard gerend om niet getikt te worden, maar nog harder gerend om alle kinderen te tikken. We hebben verschillende rondes gespeeld, met verschillende tikkers. Hierna was er nog genoeg tijd om te genieten van het zonnetje en lekker buiten te spelen. Ook werden er binnen vliegtuigjes gevouwen en werden er loombandjes gemaakt. Wat een fijne dag van de week! 

 



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches