Sportstuif is net weer even een andere BSO. Het uitgangspunt ligt bij sport en spel...en laat dat nou net heel goed bij onze kinderen passen. De kinderen gaan er iedere maandag met veel plezier naar toe en hebben nog lang niet alle spelletjes en sporten be/geoefend. Daarnaast worden er leuke uitjes georganiseerd. Verder is de communicatie via whats app heel fijn en krijgen we iedere week weer leuke foto's van de kids waarop te zien is dat ze genieten!

Claire van Wees-Baltussen Claire van Wees-Baltussen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Voetballen, badmintonnen en studiedagen! Week 20-2023

Een week vol met te gekke uitstapjes en leuke activiteiten! Benieuwd naar wat wij deze week allemaal gedaan hebben? Lees dan snel verder!

 

Maandag 15 mei
De twintigste week van 2023 is begonnen en het mooie weer staat weer op ons te wachten. Net als op alle andere door de weekse dagen staan wij na het klinken van de schoolbel weer met veel enthousiame op de schoolpleinen om de kinderen op te halen. Na het ophalen van de kinderen en eenmaal aankomen te zijn bij onze sportieve buitenschoolse opvang is het tijd voor het dagelijkse fruit moment. Na allemaal bijgekletst te hebben over het weekend was het tijd voor de activiteit van vandaag. De activiteit stond geheel in het thema van voetballen. Als eerste lag er een dribbelparcours klaar die de kinderen met de bal aan de voet moesten afleggen. Na het afleggen van het dribbelparcours stond er een goal waar de kinderen de bal in mochten schieten. Er werd heel hard geschoten en de keeper moest vaak de bal uit het net vissen. Na geoefend te hebben met het dribbelen was het tijd voor het echte werk. Een partijtje, de kinderen tegen de leiding! Het was een spannende wedstrijd de erg gelijk op ging. Uiteindelijk is de wedstrijd geeindigd in een 3-3 gelijkspel. Al dat harde werken werd ook nog eens beloont met een ijsje! Dat was smullen in het heerlijke zonnnetje!

 

Dinsdag 16 mei
Ook vandaag scheen de zon weer heerlijk en hoe leuk is het dan om naar een speeltuin te gaan bij de bossen waar je ook nog eens kunt verkoelen met een waterpomp. We zijn daarom gezamelijk naar speeltuin de eekhoorn gegaan. Deze speeltuin is gelegen in een buitenring van Veltum. Hier valt vanalles te beleven. Je kunt er hutten bouwen, schommelen, voetballen, basketballen, tafeltennisen en met water spelen! Na hier lekker de gehele middag gespeeld te hebben was het tijd om weer terug te gaan naar onze sportieve buitenschoolse opvang, hier stond ook nog een lekker koekje op ons te wachten om de dag mee af te sluiten!
  

Woensdag 17 mei
In de ochtend stond er een studiedag op het programma. Op studiedagen zijn wij geopend voor opvang van 7:30 tot 18:30. Toen we eenmaal alle kinderen compleet hadden zijn we naar ballorig in Venlo geweest. Dit is een super grote binnenspeeltuin waar vanalles te beleven valt. Ze hebben er mega springkussens, trapolines, klim en klauter materialen, glijbanen en zelfs helicopters aan het dak waar je in kan fietsen. We hebben samen met Sportstuif Venray MHCV een hele leuke ochtend gehad. Rond 11:45 zijn we weer terug naar onze sportstuif locatie gegaan omdat ook de andere kinderen klaar waren met school voor  vandaag. Na het ophalen van de andere kinderen hebben we gezamelijk gegeten en zijn we vervolgens de auto in gestapt en naar vlakwater gereden. Dit is een speeltuin in de bossen waar we de hele middag lekker in het zonnnetje gespeeld hebben.

 

Donderdag 18 mei
Vandaag waren wij gesloten i.v.m. Hemelvaart. Hopelijk hebben jullie ook allemaal kunnen genieten van deze vrije dag met het mooie weer.

Wij deden met een aantal collega's van Sportstuif mee aan het Hemelvaarttoernooi in Someren. Hier deden maar liefst 100 voetbalteams mee aan het toernooi. Wij zijn uiteindelijk eerste geworden van onze categorie!!



Vrijdag 19 mei
De meeste basisscholen in Venray hebben vandaag een studiedag, dat betekent dat wij vandaag de hele dag open zijn! De kinderen werden in de ochtend allemaal al gebracht. Het was heerlijk weer dus we zijn meteen met iedereen naar buiten gegaan om lekker buiten in het zonnetje te spelen. De badmintonrackets werden er bij gepakt, hier hebben wij een super uniek spel mee gespeeld. Er werden steeds groepjes van 3/4 kinderen in het midden  van een cirkel gezet. Aan de kinderen in de cirkel de taak om alle shuttles uit de cirkel te slaan en aan alle kinderen om de cirkel heen de taak om alle shuttles zo snel mogelijk weer in de cirkel te krijgen. Na 1,30 minuut werd er stop geroepen en geteld hoeveel shuttles er nog in de cirkel lagen. Uiteindelijk won het groepje dat de minste shuttles in de cirkel had liggen.Na het badmintonnen en buiten spelen was het rond de middag tijd voor de lunch. De lunch smaakt altijd goed na zo lekker buiten gespeeld te hebben. Toen alle boterhammen op waren zijn we gezamelijk naar een speeltuin gelopen! Voordat iedereen kon gaan spelen moesten we eerst allemaal goed ingesmeerd worden want het zonnetje scheen nog steeds en het was heerlijk weer. We hebben de rest van de middag doorgebracht in de speeltuin en zo hebben we deze week bij Sportstuif ook weer leuk afgesloten! Tot volgende week bij Sportstuif!

 



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches