Super leuke opvang! De kinderen krijgen fruit en zijn dagelijks in beweging. Daarnaast een heel leuk team die de ontwikkeling van de kids stimuleren.

Milou van den Dikkenberg Milou van den Dikkenberg
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Team bal, Sportstuif estafette en diamantenroof! Week 2-2024

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Venray SV. Het was weer een week vol met leuke activiteiten! Benieuwd naar waar wij overal geweest zijn? Lees dan snel verder!

 

Maandag 8 januari
Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sporstruif Venray SV. Net als alle andere schoolweken staan wij op maandag weer paraat op de schoolpleinen om de kinderen te ontvangen en mee te nemen naar onze buitenschoolse sportieve opvang. Op maandag is het altijd tijd om even bij te kletsen over het weekend, dit doen we tijdens het fruit eten. Na het fruit eten trekken wij allemaal onze jas aan en gaan wij met zijn alle naar buiten voor de activiteit. De activiteit die vandaag op de planning stond was het spel Teambal. Bij het spel teambal strijden er twee teams om de overwinning. Om te kunnen winnen moet je proberen tien keer de bal met je team over te gooien zonder dat het andere team hem kan afpakken. Weet het andere team de bal te onderscheppen? Dan gaat dat team meteen verder met het proberen van het overgooien. Uiteindelijk won het team dat de meeste punten heeft behaald. Na de activiteit was er voor de kinderen nog even lekker de tijd om vrij te gaan spelen. Er werd veel gevoetbald en binnen gingen de kinderen aan de slag met de spelletjes!

  

Dinsdag 9 januari
Weer een nieuwe dag bij Sportstuif. Alle kinderen waren weer opgehaald door de pedagogisch medewerkers en toen was het tijd voor iets lekkers. De kinderen kregen weer volle bakjes fruit op tafel en een goedgevulde beker met ranja. Toen alles lekker opgesmikkeld was hebben wij met zijn allen ons warm gaan aankleden en naar buiten gegaan voor de activiteit. Vandaag was het spel dat gespeeld werd standbeelden tikkertje. De tikkers probeerde zo snel mogelijk alle kinderen te tikken. Als je getikt was ging je staan als een standbeeld zoals je zelf wilde. Als er een nog niet getikt kind jou standbeeld na deed was je weer vrij. De kinderen vonden het super leuk en hadden helemaal niet door dat het buiten een beetje frisjes was. Na de activiteit gingen allemaal even naar binnen om lekker op te warmen en het welverdiende koekje op te eten!

   

Woensdag 10 januari
Samen met Sportstuif MHCV hebben we de boterhammen opgegeten en lekker wat gedronken. De kinderen mochten nog even lekker vrij spelen, er werd gevoetbald, geknutseld en met de kralen gespeeld. Toen was het alweer tijd om de rest van de kinderen op te halen. Alle kinderen hebben lekker een stukje fruit gehad, gedronken en even de dag doorgesproken. Toen was het tijd voor de activiteit van vandaag! Het was weer eens tijd om onze Sportstuif memory uit de kast te halen en hiermee een estafette te doen. De kinderen moesten een klein parcours afleggen om vervolgens twee kaartjes van de memory om te draaien. Had je de goede te pakken? Dan mocht je deze meenemen. Was het de verkeerde? Dan leg je ze weer op de zelfde plek terug. We hebben dit meerdere rondes gespeeld en aan het einde deden we zelfs het parcours terwijl wij achteruit moesten lopen. Wat een lol!

  

Donderdag 11 januari
Vandaag stond er weer iets superleuks op het programma. Nadat wij alle kinderen hebben opgehaald en naar onze sportieve buitenschoolse opvang hebben gebracht was het tijd om samen fruit te eten. Na het fruit eten hebben wij direct de jas aangedaan en zijn we naar buiten gegaan voor de activiteiten van vandaag. De activiteit werd vandaag gegeven door onze stagiaires Dennis en Joep, zij lopen tot het einde van het schooljaar bij ons stage. Op onze instagram en facebook stellen zij zich uitgebreider aan jullie voor. Joep en Dennis hadden wederom een superleuk spel bedacht namelijk diamantenroof. De kinderen moesten proberen om in tweetallen de diamanten van de bewakers te stelen. Als je werd getikt terwijl je een diamant vast hebt moest je deze terugleggen. Het was dus de bedoeling om dit zo stiekemmogelijk te doen. Uiteindelijk won het tweetal met de meeste gestolen diamanten.

  

Vrijdag 12 januari
Het is alweer vrijdag, de laatste dag van de week is ingegaan. Vanaf twaalf uur werden de eerste kinderen opgehaald van de scholen. We begonnen zoals elke vrijdag met gezellig samen boterhammen eten. Al snel was het tijd om ook de andere kinderen op te halen. Met zijn allen hebben we vandaag bij Sportstuif Venray MHCV fruit gegeten. Tijdens het fruit eten werden alle leuke dingen van afgelopen week nogmaals doorgesproken en werden de plannen van het weekend uitgebreid aan elkaar verteld. Na het fruit eten gingen we aan de slag met de activiteit van vandaag, Chinees voetbal. Voor de kinderen is chinees voetbal nog niet zo'n bekend spel. Bij chinees voetbal sta je met zijn alle in een kringen met de benen uit elkaar. Het is de bedoeling om de bal bij iemand anders door zijn/haar benen te slaan. Je kunt je eigen poortje beschermen door deze met je handen te verdedigen. Wat een leuk spel om de week mee af te sluiten!

 



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches