Sportstuif is een super leuke werkplek! Elke dag samen met de kinderen een sportactiviteit doen in de buitenlucht. Lekker op de ouderwetste manier buiten spelen.

Luc Seelen Luc Seelen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Stoelendans, speurtocht en cupcakes bakken! Week 43-2023

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Venray SV. Deze week zat weer bom vol leuke activiteiten. Benieuwd naar wat wij deze week allemaal gedaan hebben? Lees dan snel verder!

Maandag 23 oktober
Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sporstruif Venray SV. Net als alle andere schoolweken staan wij op maandag weer paraat op de schoolpleinen om de kinderen te ontvangen en mee te nemen naar onze buitenschoolse sportieve opvang. Op maandag is het altijd tijd om even bij te kletsen over het weekend, dit doen we tijdens het fruit eten. Na het fruit eten zijn wij met zijn alle naar buiten gegaan voor de activiteit van vandaag. De activiteit die voor vandaag op de planning stond was Stoelendans. De kinderen moesten heel erg goed luisteren naar de muziek die afgespeeld werd. Als de muziek uit ging moesten de kinderen zooooooo sneeeeel mogelijk naar één van de pionnetjes die op de grond lagen rennen. Als je een pionnetje te pakken had was je veilig. Heb je geen pionnetje?, dan ben je af en wordt je mede scheidsrechter. Uiteindelijk blijft er één iemand over en diegene was de winaar. We speelden uiteindelijk meerdere rondes en sommige kinderen vonden het zelfs zo leuk dat ze er na de activiteit nog mee verder zijn gegaan!

  

Dinsdag 24 oktober
Weer een nieuwe dag bij Sportstuif. Alle kinderen waren weer opgehaald door de pedagogisch medewerkers en toen was het tijd voor iets lekkers. De kinderen kregen weer volle bakjes fruit op tafel en een goedgevulde beker met ranja. Toen alles lekker opgesmikkeld was zijn we met zijn alle naar het voetbalveld gelopen waar de activiteit van vandaag klaar stond. Vandaag gaan wij aan de slag met levend memory. Bij levend memory gaan er twee kinderen even weg van de groep, terwijl deze kinderen weg zijn maken alle andere kinderen tweetallen. Met het tweetal verzinnen ze een beweging die ze samen goed kunnen onthouden. Als alle tweetallen eenmaal een beweging hebben bedacht mogen de twee kinderen die even weg waren terugkomen. Aan deze twee kinderen nu de taak om de juiste tweetallen bij elkaar te zoeken, net zoals bij het echte spel memory. Er waren superveel toffe bewegingen en verrassende tweetallen. Na de activiteit hebben de kinderen nog lekker vrij gespeeld, er werd veel gevoetbald, tikkertje gespeeld en ook verschillende spelletjes kwamen voorbij.



  Woensdag 25 oktober
In de ochtend vond alweer de derde peuterles plaats in de gymzaal bij basisschool Coninxhof. Er waren weer veel peuters aanwezig en er werd hard gesport. De les stond in het teken van rollen en dansen. De kinderen hebben weer goed geoefend en hard gedanst. Voor volgende lessen zijn er nog plekjes vrij, dus mocht je interesse hebben meld je vooral aan via samen bij sportstuif.nl! Na de peuterles hadden we een korte pauze en toen was het alweer tijd om de kinderen op te halen. Samen met Sportstuif MHCV hebben we de boterhammen opgegeten en lekker wat gedronken. De kinderen mochten nog even lekker vrij spelen, er werd gevoetbald, geknutseld en met de kralen gespeeld. Toen was het alweer tijd om de rest van de kinderen op te halen. Alle kinderen hebben lekker een stukje fruit gehad, gedronken en even de dag doorgesproken. Toen iedereen was bijgekletst zijn we begonnen aan de activiteit. Vandaag speelden we moordenaartje. Tijdens het spel moordenaartje is er één detective en één moordenaar. De moordenaar probeert stiekem kinderen de vermoorden door het geven van een knipoog. Aan de detective de taak om de goed op te letten en de moordenaar op te sporen. Na een aantal rondes gespeeld te hebben was het ook nog tijd voor een kleine speurtocht. Twee kinderen zijn vandaag namelijk aan de slag gegaan met het maken van een eigen speurtocht. De speurtocht bestond uit allerlei raadsels die de kinderen op moesten lossen. Na het oplossen van alle raadsels kwam er een uitkomst uit, met deze uitkomst konden de kinderen een koekje komen halen. 

  
 
Donderdag 26 oktober
Vandaag stond er weer iets superleuks op het programma. Nadat wij alle kinderen hebben opgehaald en naar onze sportieve buitenschoolse opvang hebben gebracht was het tijd om samen fruit te eten. Na het fruit eten hebben wij direct de jas aangedaan en zijn we naar buiten gegaan voor de activiteiten van vandaag. De activiteit werd vandaag gegeven door onze stagiaires Dennis en Joep, zij lopen tot het einde van het schooljaar bij ons stage. Op onze instagram en facebook stellen zij zich uitgebreider aan jullie voor. Joep en Dennis hadden wederom een superleuk spel bedacht, Trefbal! Trefbal vinden de kinderen altijd superleuk om te doen en spelen dan ook altijd heel erg fanatiek. Het was alleen niet een normaal potje trefbal, er is namelijk nog een extra spel element aan toegevoegd... Ieder team heeft namelijk drie hoepels in zijn/haar vak liggen. Als je een bal in de hoepel van de tegenstander gooit, of de bal rolt over de hoepelen heen, dan mag je deze hoepele pakken en in je eigen vak leggen. Heb je uiteindelijk alle hoepels van de tegenstanders veroverd? Dan win je dus ook! Na al dat sporten was het nog tijd voor een koekje om vervolgens lekker vrij te gaan spelen.

  

Vrijdag 27 oktober
Het is alweer vrijdag, de laatste dag van de week is ingegaan. Vanaf twaalf uur werden de eerste kinderen opgehaald van de scholen. We begonnen zoals elke vrijdag met gezellig samen boterhammen eten. Al snel was het tijd om ook de andere kinderen op te halen. Met zijn allen hebben we vandaag bij Sportstuif Venray MHCV fruit gegeten. Tijdens het fruit eten werden alle leuke dingen van afgelopen week nogmaals doorgesproken en werden de plannen van het weekend uitgebreid aan elkaar verteld. Na het fruit eten mochten de kinderen allemaal vrij spelen. Er werd fanatiek gevoetbald, kunstwerken gemaakt met het stoepkrijt en allerlei verschillende gezelschap spelletjes gespeeld. Om de beurt mocht er een groepje kinderen aan de lange tafel komen zitten om, jawel, cupcakes te gaan bakken! De kinderen mochten zelf aan de slag met het maken van het beslag en het gieten in de vormpjes. Daarna gingen ze eventjes in de oven om vervolgens zelf door de kinderen versierd te worden. Dat was smullen zo op de laatste dag voor het weekend!

    

 

 



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches