Een super tof concept, spelenderwijs kinderen laten sporten.
Ik laat mijn kind er met een gerust hart heen gaan, en met de gedachte dat hij een top dag heeft!

Micky Lucassen Micky Lucassen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Springkussens, XL-games en een speurtocht! Week 28-2023

De laatste week van het schooljaar 2022-2023 is aangebroken bij Sportstuif. Deze week laten wij natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij gaan. Benieuwd naar hoe wij het schooljaar hebben afgesloten? Lees dan snel verder!

 

Maandag 10 juli
De laatste week van dit schooljaar is weer aangebroken en net als alle andere weken stonden wij ook vandaag weer paraat op de schoolpleinen om de kinderen op te halen. Na het ophalen van de kinderen is het tijd voor ons dagelijkse fruitmoment. Tijdens het eten van het fruit is er genoeg tijd om bij te kletsen en allerlei verhalen van het weekend te vertellen. Toen was het weer tijd voor de activiteit en niet zomaar een activiteit maar er was een springkussen en XL games. De XL games bestonden uit twister, vier op één rij, mikado en jenga. De keuze was reuze en ook het springkussen viel goed in de smaak bij de kinderen, er werd fanatiek gespeeld!

 

 

Dinsdag 11 juli
De tijd vliegt voorbij in deze laaste week en ook vandaag was het weer een superleuke middag, alle kinderen kregen toen ze vanuit school opgehaald waren de kans om eerst eens even lekker met elkaar te spelen. Er werd gevoetbald, getekend, met de strijkkralen gespeeld en ook nog geklommen op het klimrek. Na even lekker vrij gespeeld te hebben was het weer tijd om fruit te eten en normaal starten wij na het fruit eten met de activiteit, maar dat ging vandaag even anders. Er moest namelijk nog eerst een verjaardag gevierd worden! Terwijl er binnen de verjaardag gevierd werd waren wij buiten alweer bezig met het opzetten van het springkussen en de XL-games. Ook vandaag konden de kinderen hier weer vrijblijvend gebruik van maken. Ook werd er nog een watergevecht gehouden. Wat hadden wij een lol!

 

 

Woensdag 12 juli
Het is alweer woensdag, wat gaat het toch snel. Het is vandaag ook tevens tijd voor onze laatste woensdagmiddag activiteit van dit schooljaar. We sluiten dit natuurlijk niet zo maar af met een simpel spel..... neeee wij hebben voor vandaag een speurtocht uitgezet in het bos. We verzamelde om half drie bij de Perdstal in Venray. Vanuit hier vertrokken wij in groepjes het bos in om de speutocht te gaan lopen. Doormiddel van pijltjes die de richting aangeven moesten de kinderen een route lopen. Tijdens het lopen moesten de kinderen super goed opletten om verschillende kaarten met opdrachten te vinden. Iedere kaart had een eigen opdracht. De opdracht moest je uitvoeren waarna je een letter kon opschrijven. Uiteindelijk kwam er een zin uit. De zin was als volgt " En nu is het tijd voor verkoeling" en dat kan maar één ding betekenen..... IJSJES! Wat een heerlijke manier om onze laatste woensdagmiddag activiteit mee af te sluiten!

 

 

Donderdag 13 juli
Vandaag was het jammer genoeg regenachtig weer, maar dat houd ons niet tegen. Tussen de buien door zijn wij toch nog even naar buiten gegaan om de activiteiten van vandaag te doen. De activiteiten van vandaag waren rupsbal en lummelen. Beide spellen zijn balspellen waarbij er samengewerkt moet worden. Met rupsbal probeert het team buiten het vak telkens de staart van de rups af te gooien, als dit is gelukt valt degene die achteraan staat af en wordt de volgende automatisch de staart van de rups. Uiteindelijk wint de rups die het langste het vol heeft gehouden. Bij lummeltje staat er één kind in het midden die de bal probeert te onderscheppen, maar dat niet alleen. Als een kind in de cirkel de bal nog vast heeft en het kind in het midden kan hem/haar tikken dan moet degene ook in het midden. Na het spelen van de spellen zijn we weer snel naar binnen gegaan want het begon erg hard te regen. Ondanks de regen hebben we toch een leuke middag gehad.

 

 

Vrijdag 14 juli
De laatste dag van de week is alweer aangebroken en de kinderen hebben zomervakantie! Alle kinderen waren vandaag al om 12.00 uur klaar met school, hierdoor hadden we aan de lunchtafel een gezellig clubje kinderen zitten. Ook kwamen de kinderen van Sportstuif Venray MHCV gezellig mee eten, het was dus lekker druk! Al etend werd er druk verteld over de vakantieplannen. De één gaat een dagje weg, de andere gaat op vakantie en de ander komt in de vakantie naar Sportstuif. Want ook bij Sportstuif hebben we een leuke vakantieplanning op het programma! Toen de vakantieagenda helemaal was doorgesproken zijn we naar de speeltuin de Eekhoorn in Veltum geweest. We hebben lekker geklommen, geschommeld en rondgerend. Rond een uurtje of 5 zijn we allemaal moe en voldaan terug naar Sportstuif gegaan. Ook hier hebben we nog fijn gespeeld tot alle kinderen werden opgehaald. De zomervakantie kan beginnen! Wij wensen iedereen een leuke, warme en gezellige vakantie!



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches