Super leuke opvang! De kinderen krijgen fruit en zijn dagelijks in beweging. Daarnaast een heel leuk team die de ontwikkeling van de kids stimuleren.

Milou van den Dikkenberg Milou van den Dikkenberg
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Sportstuif tikkertje, lasergamen en doeljagerbal! Week 47-2023

Bij Sportstuif hebben we een jaarplanning vol met sport- en spelactiviteiten, passend bij de leeftijd en de interesses van de kinderen. Iedere dag bieden we diverse spellen aan voor onze beweeglijke kinderen. Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse opvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 47!

Maandag 20 november
Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sporstruif Venray SV. Net als alle andere schoolweken staan wij op maandag weer paraat op de schoolpleinen om de kinderen te ontvangen en mee te nemen naar onze buitenschoolse sportieve opvang. Op maandag is het altijd tijd om even bij te kletsen over het weekend, dit doen we tijdens het fruit eten. Na het fruit eten zijn wij met zijn alle naar buiten gegaan voor de activiteit van vandaag. De activiteit die voor vandaag op de planning stond was Pieten-estafette. Het doel van het spel is om met jou eigen team zo snel mogelijk het voorbeeld na te maken met de daarvoor bedoelde voorwerpen. Het was natuurlijk extra omdat Sinterklaas nu ook weer in het land is. De kinderen gingen helemaal op in het spel en de volgende keer gaan wij proberen Sinterklaas na te maken met zijn alle!
Na de activiteit kregen de kinderen nog de tijd om lekker vrij te spelen. Er werd geknutseld, gevoetbald en vooral lekker veel gekletst!

  

Dinsdag 21 november
Weer een nieuwe dag bij Sportstuif. Alle kinderen waren weer opgehaald door de pedagogisch medewerkers en toen was het tijd voor iets lekkers. De kinderen kregen weer volle bakjes fruit op tafel en een goedgevulde beker met ranja. Toen alles lekker opgesmikkeld was zijn we met zijn alle naar het voetbalveld gelopen waar de activiteit van vandaag klaar stond. Vandaag gaan wij aan de slag met een tikkertjes variant, maar niet zomaar een soort tikkertje, nee...... Sportstuif tikkertje! Er werden twee kinderen gekozen om tikker te zijn. De andere kinderen moesten zoals altijd proberen niet getikt te worden. Werd je toch getikt door één van de super snelle tikkers? Dan moest je met twee armen in de lucht gaan staan. Om weer vrij te komen moesten er twee verschillende kinderen je armen naar beneden doen. Bij de ene arm zeg je SPORT en bij de andere arm zeg je STUIF! Wat deden de kinderen vandaag ook weer allemaal goed mee! Na al dat rennen hebben wij het dagelijkse koekje weer verdiend!

 

Woensdag 22 november
In de ochtend vond alweer de zevende peuterles plaats in de gymzaal bij basisschool Coninxhof. Er waren weer veel peuters aanwezig en er werd hard gesport. De les stond in het teken van balanceren en mikken/ gooien, glijden, klimmmen en springen. De kinderen hebben weer goed geoefend en hard gedanst. Voor volgende week zijn er nog plekjes vrij, dus mocht je interesse hebben meld je vooral aan via samen bij sportstuif.nl! Na de peuterles hadden we een korte pauze en toen was het alweer tijd om de kinderen op te halen. Samen met Sportstuif MHCV hebben we de boterhammen opgegeten en lekker wat gedronken. De kinderen mochten nog even lekker vrij spelen, er werd gevoetbald, geknutseld en met de kralen gespeeld. Toen was het alweer tijd om de rest van de kinderen op te halen. Alle kinderen hebben lekker een stukje fruit gehad, gedronken en even de dag doorgesproken. Toen was het tijd om onze Sportstuiflocatie eens op zijn kop te zetten. Vandaag staat namelijke alweer de tweede woensdagmiddag activiteit van de nieuwe reeks op het programma. De activiteit staat in het teken van lasergamen, er werden op allerlei verschillende manieren bunkers gebouwd. Stoelen, tafels, krukken echt alle moest er aan geloven. Nadat wij alles klaar hadden staan was het tijd om ook de andere kinderen die mee kwamen spelen te ontvangen. De woensdagmiddag activiteit zat helemaal vol, we waren in het totaal met maar liefst 40 kinderen! In drie verschillende teams trokken ze ten strijden. Telkens speelden twee teams tegen elkaar en had het derde team even pauze. Tijdens de pauze werd er een rustig spelletje gespeeld en alvast de tactiek voor de volgende ronde doorgenomen. Wat was het een genot om alle kinderen zo bezig te zien! Na al dat schieten, rennen en springen hadden de kinderen wel een lekker snoepje verdiend!

  

Donderdag 23 november
Vandaag stond er weer iets superleuks op het programma. Nadat wij alle kinderen hebben opgehaald en naar onze sportieve buitenschoolse opvang hebben gebracht was het tijd om samen fruit te eten. Na het fruit eten hebben wij direct de jas aangedaan en zijn we naar buiten gegaan voor de activiteiten van vandaag. De activiteit werd vandaag gegeven door onze stagiaires Dennis en Joep, zij lopen tot het einde van het schooljaar bij ons stage. Op onze instagram en facebook stellen zij zich uitgebreider aan jullie voor. Joep en Dennis hadden wederom een superleuk spel bedacht, Doeljagerbal! Bij doeljagerbal begint het spel met twee tikkers die beide een bal hebben. Als zij iemand anders af weten te gooien met de bal dan worden de geraakte kinderen ook een tikker. Door samen te werken zorgen de tikkers er uiteindelijk voor dat iedereen af is. Degene die dus als laatste over was had een team van wel 30 tikkers achter zich aan! Wat waren onze kinderen toch weer goed in het samenwerken, ontwijken en het afgooien. Wat hadden we een lol!

 

Vrijdag 24 november
Het is alweer vrijdag, de laatste dag van de week is ingegaan. Vanaf twaalf uur werden de eerste kinderen opgehaald van de scholen. We begonnen zoals elke vrijdag met gezellig samen boterhammen eten. Al snel was het tijd om ook de andere kinderen op te halen. Met zijn allen hebben we vandaag bij Sportstuif Venray MHCV fruit gegeten. Tijdens het fruit eten werden alle leuke dingen van afgelopen week nogmaals doorgesproken en werden de plannen van het weekend uitgebreid aan elkaar verteld. Na het fruit eten mochten de kinderen nog even vrij spelen terwijl binnen de activiteit werd voorbereid. Vandaag gingen wij onze eigen pieten en sinterklaasjes knutselen. De kinderen mochten helemaal zelf kiezen hoe de pieten en sinterklaasjes vormgaven. Wat werden er prachtige kunstwerkjes gemaakt! Wat een leuke manier om deze sportieve week mee af te sluiten!



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches