Een super tof concept, spelenderwijs kinderen laten sporten.
Ik laat mijn kind er met een gerust hart heen gaan, en met de gedachte dat hij een top dag heeft!

Micky Lucassen Micky Lucassen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Sportstuif memory estafette, trefbal en bowlen! Week 4 - 2023

Opnieuw hadden wij een week vol met leuke activiteiten en uitjes! Zo deden we onder andere Sportstuif memory estafette, speelden we trefbal en gingen we bowlen. Ben je benieuwd wat we nog meer allemaal gedaan hebben? Lees dan snel verder in onze blog! 

 

Maandag 23 januari
Vandaag gingen wij de nieuwe week bij onze sportieve buitenschoolse opvang weer goed van start! Na het fruit eten zijn wij met z'n alle naar buiten gegaan. Vandaag stond er namelijk Sportstuif memory estafette op het programma. De kinderen werden verdeeld in twee teams en wij deden natuurlijk ook mee. Er waren twee gelijke parcours uitgezet met aan het einde van het parcours een hoepel. Hierin lagen een aantal setjes memory. Maar dit was niet zomaar memory.. het was een eigen zelfgemaakte Sportstuif memory met allemaal foto's van Sportstuif Venray SV! Dat was leuk! Van elke team moest er telkens om de beurt een speler het parcours afrennen om vervolgens twee kaartjes om te mogen draaien. Twee dezelfde? Yes, memory! Dit setje mag je dan meenemen naar het begin punt. Niet twee dezelfde? Snel weer omdraaien en terugrennen. Het team wat als eerste alle setjes gevonden heeft wint! Beide teams deden erg fanatiek mee en het ene na het andere setje werd gevonden. Heel goed meegedaan allemaal! 

 

 

Dinsdag 24 januari 
Vandaag was het erg koud buiten. Toch zijn we lekker even naar buiten gegaan om maar liefst twee verschillende activiteiten te spelen. Het eerste spel wat we deden was de makers en de krakers. Dit is voor sommige kinderen al een bekend spel maar voor sommige nog niet. Onze pedagogisch medewerker Pim legt dit altijd graag uit aan de kinderen! Het is eigenlijk heel simpel; er liggen allemaal hoedjes verspreid over het veld. De helft ligt ondersteboven en de helft ligt normaal. Er zijn twee groepen; de makers en de krakers, de makers moeten zorgen dat alle hoedjes normaal liggen en de krakers moeten ervoor zorgen dat alle hoedjes ondersteboven liggen. Maar het gaat natuurlijk wel allemaal op tijd, dus moeten de groepen ervoor zorgen dat ze aan het einde van het spel zoveel mogelijk hoedjes op hun manier hebben liggen. Erg spannend dus! De tweede activiteit van vandaag was kat en muis. Bij dit spel kregen alle kinderen een lintje tussen hun broekband, dit was de muzienstaart. De tikkers, ook wel de katten in dit spel. moetsen proberen om de muizenstaart bij de andere kinderen eruit te trekken. Als je muizenstaart eruit getrokken was, dan was je af. De ene naar de andere muizenstaart werd eraf gehaald, wat een plezier hadden we. Na deze twee leuke activiteiten was het tijd om weer naar binnen te gaan. Binnen hebben we spelletjes gespeeld, strijkkralen werkjes gemaakt, met de auto's gespeeld en geknutseld. Het was een leuke middag! 

 
 

Woensdag 25 januari
Vandaag gingen wij van Sportstuif Venray SV gezellig op bezoek bij Sportstuif Venray MHCV. Vandaag hadden zij namelijk open dag bij Sportstuif Venray MHCV. De ouders konden terecht voor meer informatie en een rondleiding terwijl de kinderen buiten verschillende activiteiten konden spelen in het thema van de Olympische Winterspelen.

Er werden allerlei activiteiten gedaan. Zo deden we bijvoorbeeld een shorttrack relay zoals bij schaatsen. Van pylonen hebben we een groot ovaal gemaakt, net zoals een wedstrijdbaan van schaatsen. De kinderen werden verdeeld in twee teams. Van elk team rent steeds één rijder een rondje om de baan. Vervolgens tikt deze de volgende rijder van zijn team en rent deze rijder een rondje om de baan. Zo gaan ze door totdat iedereen geweest is. Welk team als eerste alle rijders binnen heeft, heeft gewonnen.

Het tweede spel was de Olympische vlag maken van hoepels. De groep werd verdeeld in twee teams en ieder team start achter de pylon. Om de beurt rent er een kind naar de pylon tegenover en neemt een hoepel mee. De hoepel legt hij op de grond neer en rent terug naar zijn groep. Hier tikt hij vervolgens het volgende kind aan en deze doet precies hetzelfde. Het team dat als eerst de Olympische vlag goed op de grond heeft liggen, heeft gewonnen.

Ook speelden we een partijtje (ijs)hockey. Twee teams speelden tegen elkaar, het team die het vaakst heeft gescoord heeft gewonnen.

Een sport die met de Olympische spelen ook niet mag ontbreken is rodelen. Dit hebben wij nagedaan door een parcours af te leggen op een longboard.

De laatste Olympische sport die er gespeeld werd was Biatlon. De bedoeling van het spel is dat alle kegels zo snel mogelijk worden omgeschoten met de nerfguns. Eerst ren je een rondje om de pionnen heen, daarna neem je plaats bij de nerfguns en probeer je één keer een kegel om te schieten. Wordt er raak geschoten, dan ren je weer een rondje om de pionnen en mag je daarna weer een keer schieten. Schiet je mis, dan moet je een extra strafrondje om de pionnen rennen, voordat je weer mag schieten.

Het was koud vandaag buiten, dus het weer paste helemaal bij het thema van de Olymposche Winterspelen! Het was een super leuke, actieve en gezellige middag! 

 

 

Donderdag 26 januari 
Het was vandaag erg nat weer... en ons grasveld was daardoor erg modderig. Maar bij Sportstuif bedenken we dan altijd andere leuke alternatieven. Dus ondanks het weer stond er vanmiddag weer iets super leuks op het programma. Namelijk.... Bowlen!! Bij de bowlingbaan in Venray hebben wij vanmiddag één uurtje kunnen bowlen. De kinderen vonden het superleuk en er werden ook heel veel strikes en spares gegooid. Dat was een erg leuk alternatief! 

 

 

Vrijdag 27 januari 
In de ochtend waren er kinderen die al gezellig kwamen spelen bij onze BSO! We zijn toen naar Ballorig in Venlo geweest. Dat was leuk!! Daar konden we klimmen, glijden, fietsen in een helikopter aan het plafond, springen en rennen. Hier konden de kinderen hun energie wel even kwijt. Vanmiddag hebben wij gezellig samen met Sportstuif Venray MHCV de activiteit gedaan. Vandaag stond er namelijk trefbal op het programma. De meeste kinderen kennen trefbal al en vinden het erg leuk om te spelen. Het is de bedoeling dat je speler van het andere team probeert af te gooien, maar probeer zelf niet geraakt te worden. De kinderen waren fanatiek en het was dan ook super spannend, de teams gingen gelijk op. Wat was het weer een sportieve, gezellige week bij Sportstuif Venray SV! 

 

 



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches