Een super leuke BSO, waarbij de aandacht ligt op sport en spel activiteiten voor basisschoolkinderen in gemeente Venray! Enthousiast team met aandacht voor het kind!

Judy Verbaarschot Judy Verbaarschot
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Sportstuif Venray SV bestaat één jaar! Week 44-2023

Afgelopen week bestond Sportstuif Venray SV één jaar! Om dit te vieren hebben wij deze week allerlei toffe activiteiten en uitstapjes gedaan! Benieuwd naar wat wij deze week allemaal in petto hadden? Lees dan snel verder!

Maandag 30 oktober
Het is weer maandag en dat betekent dat onze jubileum week van start gaat. Tijdens de jubileum week pakken wij elke dag een aantal cadeautjes uit voor op de BSO en hebben we elke dag een te gekke activiteit op het programma. Net zoals iedere andere maandag stonden wij bij het klinken van de schoolbel weer paraat op alle schoolpleinen in Venray. Nadat wij alle kinderen hebben opgehaald van school eten wij gezamelijk fruit en drinken wij een bekertje ranja. Vervolgens was het tijd om allemaal klaar te gaan zitten voor de cadeau's. Twee kinderen kwamen aan de beurt om ieder één cadeautje open te maken voor de BSO. In het aller eerste cadeautje zat een nieuw springtouw en het tweede cadeau bevatten nieuwe strijkkralen. Deze cadeau's kunnen wij goed gebruiken bij ons op de BSO. Toen was het tijd voor de activiteit en niet zo maar een activiteit maaaaar, Nerfpistolen! Er werd door de kinderen een parcours gemaakt van voetbalgoals waarachter de kinderen konden schuilen. Telkens is er één kind aan de beurt om het parcours af te rennen terwijl de andere kinderen vanaf een grote afstand proberen het rennende kind te raken. Iedereen was voorzien van een eigen veiligheidsbril en een eigen nerfpistool. Wat konden de kinderen toch goed mikken, het leken net echt soldaten!

   

Dinsdag 31 oktober
Net als maandag mochten er ook vandaag weer twee cadeau's open gemaakt worden door de kinderen, maar voordat wij overgingen naar het opmaken hiervan waren wij eens benieuwd of de kinderen zelf wel wisten waarom er zoveel cadeau's zijn. Na goed na te denken kwamen de kinderen er samen achter wat de reden voor al die cadeau's is! Toen was het tijd om de cadeau's te openen. Nummer één was Fortnite-Jenga en cadeau nummer twee nieuwe stiften waarmee de kinderen weer nieuwe fantastische creaties op papier kunnen zetten. De cadeau's gingen nog even rond zodat iedereen ze goed kon zien en vervolgens gingen wij naar buiten voor de activiteit. Ook vandaag beschikten wij nog over de Nerfpistolen, daarom speelden wij vandaag het James Bond spel. Ook vandaag kregen alle kinderen weer een veiligheidsbril op en had iedereen een eigen pistool. Bij het James Bond spel moeten de lopers proberen naar de overkant te komen zonder geraakt te worden door de politie agenten met wapens. Ze kunnen naar de overkant komen door te schuilen achter opstakels en de pijltjes te ontwijken. Wat hadden wij een lol vandaag!

    

Woensdag 1 november
De woensdag begon vandaag vroeg in de gymzaal. Onze pedagogische medewerkers  gaven hier de peutergym die wekelijks word verzorgd, wil je hier meer over weten? ga dan naar samen bij Sportstuif. Rond 12 uur was het weer tijd dat we de kinderen gingen ophalen op de scholen. Na dat de kinderen opgehaald waren gingen we lekker onze boterhammetjes opeten en kletsen over de dag. De kinderen van Sportstuif Venray MHCV waren vandaag ook bij ons op bezoek want vanmiddag hadden wij een open middag. Tijdens de openmiddag konden ouders met hun kinderen langs komen om een kijkje te nemen bij onze BSO. Terwijl wij de ouders vanalles vertellen over onze BSO kunnen de kinderen lekker spelen met alle leuke spellen en springkussens die er klaar stonden. Er stond een groot springkasteel klaar om op gesprongen te worden en een stormbaan om stormachtig overheen te razen. Om 16:00 was de openmiddag afgelopen en hadden wij tijd om de cadeau's van vandaag uit te pakken. De spullen die er vandaag in zaten waren tennisballen en een badmintonraket. Omdat het vandaag de officiële dag is waarop wij één jaar geopend zijn vonden wij het reden voor extra feest! Alle kinderen kregen daarom een plak cake die ze zelf nog mochten versieren met vruchten of chocoladehagel. Wat was dat een feest!

  

Donderdag 2 november
Toen was het alweer donderdag, wat gaat de tijd toch snel! Na het ophalen van de kinderen en het gezamelijk fruit moment stonden er net als alle andere dagen weer cadeau's te wachten op de kinderen. Vandaag maakten we niet twee maar drie cadeau's open. Zonder de cadeau's open te maken mochten de kinderen eerst proberen te raden wat er in zat. Er waren zelfs een aantal kinderen die het al goed wisten te raden. De spullen die vandaag in de pakketjes zaten waren, stiften, badmintonrakets en badminton shuttles. Na het uitpakken van de cadeau's wat het tijd om met zijn alle te luisteren naar de uitleg van onze stagiaires Joep en Dennis. Zij gaven vandaag de activiteit aan de kinderen, maar omdat het natuurlijk de jubileumweek is was het niet zomaar een activiteit. Vandaag gingen wij namelijk met zijn alle lasergamen. Onze Sportstuif locatie werd omgetoverd tot een volwaardig parcours waar telkens twee teams met elkaar de strijd aan gingen. Met als doel om zo veel mogelijk tegenstanders uit te schakelen!

  

Vrijdag 3 november
Vandaag begonnen wij de dag met een studiedag van basisschool Focus/Spectrum. Op studiedagen zijn wij geopend van 7:30 tot 18:30. Ook de kinderen van Sportstuif MHCV die vandaag een studiedag hadden kwamen gezellig bij ons spelen. De hele ochtend hebben wij lekker met zijn alle buiten gespeeld. Buiten werd er vanalles gedaan, voetballen, wormen vangen, hutten bouwen maaaar vooral lekker gespeeld. Om 12 uur was het alweer tijd om de andere kinderen om te halen van school en gezamelijk onze boterhammen op te eten. Na het eten van onze boterhammen hadden de kinderen nog even tijd om lekker vrij te spelen. Om 14:30 waren ook laatste kinderen uit school en hebben we samen met Sportstuif MHCV fruit gegeten en onze cadeautjes uitgepakt. In de laatste cadeautjes van deze week zaten tennisrakets en nog een springtouw. Na het openmaken van de cadeau's gingen de kinderen van Sportstuif MHCV weer terug naar hun eigen BSO en pakte wij onze jas om op uitstapje te gaan. Wat is nou een leukere manier om de week mee af te sluiten, dan met een uitstapje. Onze reis ging vandaag naar JumpXL bij de riet in horst. Hier mochten de kinderen één uur lang springen op alle coole trampolines. Wat een superleuke week hebben wij gehad!

  



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches