We hebben gekozen voor Sportstuif vanwege het sportieve concept. Kinderen kunnen lekker hun gang gaan onder hele leuke begeleiding van het team. Toppers!

Ruben Goossens Ruben Goossens
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Speurtocht, Nerf battle en tikkertje! Week 13-2023

Een nieuwe week bij Sportstuif waarbij we weer allerlei bewegingsvormen aan bod hebben laten komen. Benieuwd naar wat wij allemaal gedaan hebben deze week? Lees dan snel verder!

Maandag 27 maart
Weer een nieuwe week is aangebroken bij sportstuif en we beginnen de week goed door te kijken hoe het samenwerken de kinderen af gaat. Vandaag stond namelijk de materialen-estafette op het programma. De materialen-estafette gaat als volgt... De groep werd verdeeld in twee kleinere groepjes. Ieder groepje had dezelfde materialen tot zijn/haar beschikking. Het doel was om met de materialen aan de overkant te komen zonder de grond te raken. Je moest dus goed samenwerken en communiceren om er voor te zorgen dat je veilig aan de overkant kwam. Zagen we toch dat iemand de grond raakte? Dan moest je helemaal opnieuw beginnen. Als je aan de overkant was stond er nog een uitdaging te wachten. Namelijk het mikken van een bal door een klein poortje. Dit was erg lastig en bood ook het groepje wat op achterstand lag nog alle kans om te winnnen. Kort om was het een super spannend maar vooral leuke activiteit!

 


Dinsdag 28 maart
We stonden op het punt om de activiteit van vandaag klaar te gaan zetten, maar toen kwamen twee van onze kinderen met een fantastisch idee! Ze wilde graag een actieve speurtocht maken en deze vandaag doen als activiteit. Ze zijn daarom samen met pedagogisch medewerker Micky aan de slag gegaan om deze speurtocht uit te zetten. Binnen en buiten bij onze locatie waren allerlei kaartjes met getallen verstopt. Aan de kinderen de taak om deze te vinden. Als er een kaartje was gevonden moesten alle kinderen bij elkaar komen en de opdracht uitvoeren die op het kaartje staat. Ook het getal op het kaartje moest onthouden worden. Zo gingen we fanatiek met zijn alle van start en hebben we alle kaartjes weten te vinden. De opdrachten op de kaartjes waren allemaal sportgerelateerd, zoals "doe 20 jumping-jacks". Uiteindelijk kwam er met de cijfers een code uit. Met de juiste code kon je de prijs bamachtigen. Namelijk.... Een overheerlijk koekje! Wat was dit een succes!




Woensdag 29 maart
Samen met Sportstuif Venray MHCV zijn wij vanmiddag naar de woensdagmiddagactiviteit bij Sportstuif Horst geweest. Hier hadden ze een hele leuke activiteit klaar gezet. Ze hadden namelijk de nerfguns en een vet parcours uitgezet. Dit is altijd een groot succes onder de kinderen en de fantasie slaat er bij sommige ook heerlijk op los. Vandaag waren de kinderen omgetoverd tot James Bond, niet voor alle kinderen een bekende naam maar als we uitlegde wie James Bond is en wat hij doet werden ze al snel enthousiast. De teams met lintjes probeerden het team zonder lintjes af te schieten. Welk team met de meeste mensen overbleef had gewonnen. Na de nerfbattle was er nog tijd om een partijtje te voetballen, met stoepkrijt te kleuren en jeu de boules te spelen. Na deze leuke middag in Horst zijn we weer terug gegaan naar onze eigen sporstuiflocatie waar we nog fanatiek hebben geknutseld. 

 


Donderdag 30 maart
Als de scholen uit zijn zijn wij zoals alle andere werkdagen weer op alle schoolpleinen te vinden. We halen de kinderen op en brengen ze naar onze sportieve buitenschoolse opvang. We begonnen vandaag met het fruit eten en gingen daarna de jas aan doen om naar buiten te gaan. Er stonden vandaag twee verschillende tikspellen op het programma. Ziekenhuis tikkertje en octopus tikkertje. Bij ziekenhuis tikkertje heb je telkens een adere tikker. Want als de tikker jou tikt wordt jij de tikker. De plek waar de tikker jou heeft getikt moet je bedekken met één hand. Hierdoor werd het soms supermoeilijk om iemand anders te tikken. Want probeer maar eens iemand te tikken terwijl je één hand op je voet houd. Het spel octopus tikkertje gaat als volgt... In het begin zijn er twee tikkers. Zij proberen de andere kinderen te tikken. Ben je getikt? Dan wordt jij ook een tentakel van de octopus. Zitten er vier tentakels aan de octopus? Dan vormen twee tentakels samen een nieuwe. We speelde door totdat alle kinderen tentakels waren. Dit was echt super leuk!

 


Vrijdag 31 maart
Vandaag zijn wij gezellig gaan spelen bij Sportstuif Venray MHCV. Hier konden we meedoen met de toffe activiteiten van vandaag. De groep werd verdeeld in twee groepen. Zo is de ene groep begonnen met wc-tikkertje. Een tikspel waarbij de tikkers moeten proberen iedereen af te tikken, ben je af, dan ga je als gehurkt als een wc zitten, met je arm omhoog. Kinderen kunnen jou bevrijden door jou arm naar beneden te halen, ze trekken dan als het ware de wc door, klaar om weer verder te rennen! De andere groep begon met sjoelen. In plaats van een sjoelbak hadden wij buiten op het veld een vak afgezet met touw, hierin lagen 4 emmers met op elke emmer een ander getal. Dit was het aantal punten die je kon halen. Je probeerde de tennisbal in de emmer te mikken en zoveel mogelijk punten te behalen. De kinderen waren allemaal erg enthousiast en deden dan ook erg goed mee! Na leuk samen gespeeld te hebben met de andere kinderen gingen we weer terug naar onze eigen BSO hier hebben we nog even fanatiek verstoppertje gespeeld. Wat een leuk einde van deze week!

Ook werd vandaag de winnaar van onze paasei actie bekend gemaakt!! Het juiste aantal was: 122 paaseieren! De winnaar heeft een berichtje van ons gekregen en kan de gewonnen prijs zo snel mogelijk ophalen! wij willen iedereen bedanken voor het meedoen! 



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches