Een erg leuke sportieve BSO waar veel aandacht wordt besteed aan sport en bewegen met kinderen. Goed om te zien dat Sportstuif zich ook in Limburg heeft gevestigd!

Davey Davey
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Rommel Piet, superbal en Ballorig! Week 49-2023

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Venray SV. Het was weer een week vol met leuke activtiteiten en uitstapjes! Benieuwd naar waar wij overal geweest zijn? Lees dan snel verder!

Maandag 4 december
Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sporstruif Venray SV. Net als alle andere schoolweken staan wij op maandag weer paraat op de schoolpleinen om de kinderen te ontvangen en mee te nemen naar onze buitenschoolse sportieve opvang. Op maandag is het altijd tijd om even bij te kletsen over het weekend, dit doen we tijdens het fruit eten. Na het fruit eten trekken wij normaliter allemaal onze jas aan en gaan wij met zijn alle naar buiten voor de activiteit, maar wij hebben vannacht bezoek gehad. Je zult vast denken van wie....? Rommel Piet is bij ons op de BSO langsgeweest en heeft een enorme bende achter gelaten. Toen de kinderen binnen kwamen lagen alle stoelen overhoop, lag er strooigoed op de grond, waren er spelletjes uit de kast gehaald en lag er een zak met een gedicht in de ruimte! Daarom hebben wij als eerste gezamelijk het gedicht gelezen en in dat gedicht stond dat alle kinderen gezamelijk moesten opruimen voordat ze in de zak mochten kijken. Natuurlijk gingen de kinderen meteen aan de slag met het opruimen van de ruimte zodat wij zo snel mogelijk een kijkje in de zak konden nemen. In de zak lagen allemaal zakjes strooigoed voor de kinderen die hun schoen hadden gezet. Hadden wij even geluk dat alle kinderen van Sportstuif zijn/haar geknutselde schoentje gezet hadden! Dat betekende dus voor iedereen strooigoed... wat een feest! Daarna was het nog tijd om drie cadeautjes open te maken! Wat zaten er weer leuke dingen bij, een unihockey set, een racebaan voor de auto's en keepers handschoenen wat een bofkonten zijn wij! Toen was het toch echt tijd voor de activiteit en de activiteit van vandaag was..... Sinterklaas en pieten tikkertje! Sinterklaas was de tikkers en de pieten de geheime verlossers. Sinterklaas moest proberen om iedereen te tikken en aan de pieten dus de taak om iedereen weer stiekem te bevrijden. Wat hebben wij een leuke dag gehad!

    

Dinsdag 5 decemeber
Weer een nieuwe dag bij Sportstuif. Alle kinderen waren weer opgehaald door de pedagogisch medewerkers en toen was het tijd voor iets lekkers. De kinderen kregen weer volle bakjes fruit op tafel en een goedgevulde beker met ranja. Daarna was het tijd om snel onze jassen aan te trekken en op bezoek te gaan bij onze buren... Sportstuif Venray MHCV. Hier gingen wij vandaag gezamelijk de activiteit doen! Het spel wat vandaag op het programma stond was Superbal. Bij superbal speelt iedereen tegen elkaar en is het doel om iedereen af te gooien. Ben je af? Dan ga je aan de zeikant staan. Onthoud goed wie jou heeft afgegooid, want als hij/zij ook af gaat dan ben jij weer vrij. Toen we eenmaal een tijdje bezig waren met de activiteit kwamen er ineens twee pieten aangelopen. Zij kwamen meedoen met de activiteit en hadden voor iedereen ook nog iets lekkers mee, wat een geluk! De pieten deden enthousiast mee met de activiteit en er was naderhand zelfs nog tijd om op de foto te gaan met de pieten. Dit maakte de activiteit vandaag wel helemaal af. Na de activiteit zijn wij ook weer direct terug gegaan naar onze eigen Sportstuif locatie want wij hadden nog genoeg te doen. Als eerste hadden wij nog een verjaardag te vieren en niet zomaar een verjaardag.... neee de verjaardag van onze stagiaire Hasret! Hasret loopt bij ons stage tot het einde van het school jaar en steld zich op onze instagram uitgebreider aan jullie voor. Hieperde piep... HOERA! Na de verjaardag was het ook nog tijd om onze laatse cadeautjes van Sinterklaas te openen. Vandaag hebben wij nog drie nieuwe spellen gekregen!

   

Woensdag 6 december
Vandaag is het 6 december de dag na pakjesavond. Inmiddels is de rust bij velen weer teruggekeerd en zijn alle scholen vandaag vrij. Dat houdt dus in dat er ook kinderen gezellig een hele dag naar Sportstuif komen! Op schoolvrije dagen zijn wij geopend van 7:30 tot en met 18:30. We zaten eens te denken 'wat zou nou eens leuk zijn om te doen vandaag tijdens de studiedag'... Een uitstapje natuurlijk. We zijn daarom de auto ingestapt en naar Ballorig in Venlo gereden. Ballorig is een binnenspeeltuin waar voor jong en oud vanalles te beleven is. Er is een voetbalveld, mega klimtoestel, glijbanen, helikopterfietsen, springkussens en nog veel meer. De kinderen hebben er lekker de gehele dag hun energie kwijt gekund. Wat een leuke studiedag!


Donderdag 7 december
Vandaag stond er weer iets superleuks op het programma. Nadat wij alle kinderen hebben opgehaald en naar onze sportieve buitenschoolse opvang hebben gebracht was het tijd om samen fruit te eten. Na het fruit eten hebben wij direct de jas aangedaan en zijn we naar buiten gegaan voor de activiteiten van vandaag. De activiteit werd vandaag gegeven door onze stagiaires Dennis en Joep, zij lopen tot het einde van het schooljaar bij ons stage. Op onze instagram en facebook stellen zij zich uitgebreider aan jullie voor. Joep en Dennis hadden wederom twee superleuke spellen bedacht. Bij Joep werd het spel Anne-Maria Koekkoek gespeeld. Dit is voor alle kinderen een wel bekend spel en ze pakte het ook allemaal heel snel op. Bij Dennis speelden wij Sportstuif tikkertje. Hierbij moet je op het moment dat je getikt wordt met twee armen in de lucht gaan staan. Op het moment dat er één arm naar beneden wordt gedaan door een vrije speler zeg je "SPORT". Wordt de tweede arm naar beneden gedaan dan zeg je "STUIF". Wat een dolle pret hadden wij vandaag!

 

Vrijdag 8 december
Het is alweer vrijdag, de laatste dag van de week is ingegaan. Vanaf twaalf uur werden de eerste kinderen opgehaald van de scholen. We begonnen zoals elke vrijdag met gezellig samen boterhammen eten. Al snel was het tijd om ook de andere kinderen op te halen. Met zijn allen hebben we vandaag bij Sportstuif Venray MHCV fruit gegeten. Tijdens het fruit eten werden alle leuke dingen van afgelopen week nogmaals doorgesproken en werden de plannen van het weekend uitgebreid aan elkaar verteld. Na het fruit eten gingen we aan de slag met de activiteit van vandaag genaamd Kerstman en Rendier. Alle kinderen stondern in een kring om een aantal voorwerpen heen. De kerstman werd even uit de kring gehaald zodat het rendier aangewezen kon worden. Daarna kwam de kerstman weer terug. Aan het rendier de taak om een voorwerp uit het midden te pakken, drie rondjes te rennen om de kring zonder getikt te worden. Werd je toch getikt? Dan won de kerstman. Stond je na drie rondjes weer terug op je plek? Dan heb je als Rendier gewonnen. Wat een leuke manier om deze week mee af te sluiten!



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches