Sportstuif is een super leuke werkplek! Elke dag samen met de kinderen een sportactiviteit doen in de buitenlucht. Lekker op de ouderwetste manier buiten spelen.

Luc Seelen Luc Seelen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Roeffen Mart, JumpXL en MonkeyTown! Week 3-2023

Wederom een week bomvol leuke uitstapjes en activiteiten. Nieuwsgierig geworden? Lees dan deze blog!

 

Maandag 16 januari
Vandaag begonnen wij de week helaas met vies en regenachtig weer. Ondanks het vieze weer maken wij er bij Sportstuif altijd alsnog een feestje van! Vandaag hebben wij daarom twee super leuke activiteiten binnen gedaan. We begonnen met het spel steen-papier-schaar estafette. Bij steen-papier-schaar estafette begint er aan beide kanten van een hoepelslinger een team. De twee teams springen via de hoepels naar elkaar toe. In de hoepel waar ze elkaar tegen komen spelen de teams steen, papier, schaar. De winnaar vervolgd zijn route en de verliezer sluit achteraan. Het doel is om bij de hoepel van de tegenstander te komen zonder een keer te verliezen. Het tweede spel van vandaag was de stoelendans. Met stoelendans is bet de bedoeling dat je zo snel mogelijk een lege stoel zoekt zodra de muziek uit gaat. Iedere ronde verdwijnt er een stoel totdat er één winnaar over blijft. Ook kwam ieder kind aan de beurt om zijn/haar eigen liedje uit te kiezen. Er werd lekker fanatiek gedanst en gezongen. Wat een lol!



 

Dinsdag 17 januari
Toen wij de kinderen in onze mooie opvallende blauwe auto's hadden opgehaald en naar Sportstuif hebben gebracht was het tijd om fruit te gaan eten. We moesten wel een beetje opschieten want we wilde nog graag ergens naar toe. Toen we het fruit op hadden hebben wij de jassen aan gedaan en zijn we de auto in gestapt. Wij zijn vandaag namelijk naar Roeffen Mart geweest. Roeffen Mart is een super grote buitenspeeltuin waar de kinderen zich lekker kunnen uitleven. Gelukkig was het vandaag een droge dag met af en toe wat zon. De kinderen vonden het erg leuk en zijn allerlei verschillende klimtoestellen afgegaan. Er is geklommen, gerent, gegleden, gedraaid, van de kabelbaangegaan en vooral veel plezier gemaakt! 

 


Woensdag 18 januari
Op woensdag zijn een aantal scholen al wat eerder uit. Daarom zijn wij op woensdag vaak al eerder op de schoolpleinen te vinden. Nadat wij de kinderen hadden opgehaald en naar onze sportieve buitenschoolse opvang hebben gebracht was het tijd om gezellig samen met de kinderen te lunchen. Na de lunch hebben de kinderen nog even vrij kunnen buitenspelen. Daarna hebben wij met zijn alle onze jas aangedaan, want wij gingen op bezoek bij Sportstuif Venray MHCV. Na nog even bij Sportstuif Venray MHCV gespeeld te hebben was het tijd om ook de laatste kinderen uit school op te halen. Vanuit school zijn we met alle kinderen naar Horst gereden. In Horst staam namelijk een supergaaf trampolinepark genaamd: JumpXL bij De Riet. Hier hebben de kinderen één uurtje lekker kunnen springen. Er werden allerei verschillende dingen gedaan. Salto's werden geoefend, er werd verstoppertje gespeeld en vooral heel veel gelachen. Wat een super leuke dag was dit!

 


Donderdag 19 januari
In de ochtend hadden wij een studiedag van Basisschool Coninxhof. Tijdens vakantieweken en op studiedagen zijn wij geopend van 7:30 tot 18:30 uur. De kinderen zijn tussen die tijden van harte welkom. Samen met de kinderen van Sportstuif Venray MHCV die ook een studie dag hadden zijn wij naar MonkeyTown geweest. De kinderen vinden het altijd superleuk bij Monkeytown! Bij Monkeytown krijgen de kinderen de kans om lekker kind te zijn en zich lekker uit te leven. Er lag vandaag sneeuw.. Dat was leuk! Hier moesten we natuurlijk ook even naar kijken en even voelen hoe dat voelt. Koud!!! In de middag hebben wij nog allerlei verschillende spelletjes buiten gedaan. Waaronder het kleur-lijnen spel en WC-tikkertje. De zon scheen lekker dus het was niet te koud. De kinderen deden goed mee en er werd onderling goed samengewerkt!

  


Vrijdag 20 januari
Ook vandaag stond er weer een studiedag op de planning. Deze keer waren het de kinderen van Focus die een dagje vrij hadden. Samen met de kinderen van Sportstuif Venray MHCV die ook een studie dag hadden zijn wij in de ochtend naar BoegaFun geweest. Boegafun is een binnenspeeltuin in Venray. Bij Boegafun konden de kinderen lekker klimmen, glijden, springen, verstoppen en door het donkere doolhof lopen. In de middag was het tijd om ook de andere kinderen op te gaan halen vanuit school. Eenmaal toen alle kinderen bij onze sportieve buitenschoolse opvang waren aankomen hebben wij fruit gegeten en na het fruit eten hebben wij meteen onze jassen weer aan gedaan. Want ook vanmiddag stond er weer iets super leuks op het programma. Namelijk.... Bowlen!!!
Bij de bowlingbaan in Venray hebben wij vanmiddag één uurtje kunnen bowlen. De kinderen vonden het superleuk en er werden ook heel veel strikes en spares gegooid.
Wat een leuke afsluiter van deze week!

 
 



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches