Zeer leuke buitenschoolse opvang waar kinderen de ruimte krijgen om lekker te kunnen spelen

Niels Denteneer Niels Denteneer
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Pietenpret, Kruidnoten bakken en Cadeau's! Week 48-2023

Bij Sportstuif hebben we een jaarplanning vol met sport- en spelactiviteiten, passend bij de leeftijd en de interesses van de kinderen. Iedere dag bieden we diverse spellen aan voor onze beweeglijke kinderen. Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse opvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 48!

Maandag 27 november
Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sporstruif Venray SV. Net als alle andere schoolweken staan wij op maandag weer paraat op de schoolpleinen om de kinderen te ontvangen en mee te nemen naar onze buitenschoolse sportieve opvang. Op maandag is het altijd tijd om even bij te kletsen over het weekend, dit doen we tijdens het fruit eten. Na het fruit eten trekken wij normaliter allemaal onze jas aan en gaan wij met zijn alle naar buiten voor de activiteit, maar helaas was het vandaag enorm slecht weer. Als het zo hard regent of stormt bedenken wij altijd een leuke activiteit voor binnnen zodat alle kinderen toch lekker in beweging kunnen zijn. De binnen activiteiten die voor vandaag op de planning stonden waren Levend memory en Stoelendans. Bij levend memory vormen de kinderen tweetallen, binnen het tweetal bedenken ze een beweging die ze laterna gaan uitvoeren. De twee kinderen die op de gang staan komen terug in de kring en gaan alle kinderen af net als bij een normaal potje memory. Raad je de twee kinderen die bij elkaar horen? Dan krijg je één punt. Uiteindelijk wint degene met de meeste punten! In de andere ruimte werd er dus stoelendans gespeeld. Stoelendans is voor iedereen een bekend fenomeen en de kinderen pakte het daarom ook lekker snel op!

  

Dinsdag 28 november
Weer een nieuwe dag bij Sportstuif. Alle kinderen waren weer opgehaald door de pedagogisch medewerkers en toen was het tijd voor iets lekkers. De kinderen kregen weer volle bakjes fruit op tafel en een goedgevulde beker met ranja. Net als gisteren was het weer ontzettend slecht, gelukkig stondt er vandaag weer een leuke binnen activiteit op de planning. Vandaag gaan wij aan de slag met het knutselen van onze schoentjes voor Sinterklaas. Ook dit jaar mogen alle kinderen weer hun schoentje zetten bij Sportstuif! Er werd fanatiek gekleurd, geknipt en geplakt. Terwijl de ene helft van de groep hier mee bezig was, was de andere helft buiten aan de slag met de sport Lacrosse. Lacrosse is een teamsport waarbij je door samen over te spelen punten kunt scoren. Bij lacrosse hoort één bal en sticks. Op die sticks zit een soort vangnet bevestigt waarmee je dus de bal weer kunt vangen. Het was voor ons allemaal iets nieuws, maar we vonden het hartstikke leuk!

   

Woensdag 29 november
In de ochtend vond alweer de laatste peuterles plaats in de gymzaal bij basisschool Coninxhof. Er waren weer veel peuters aanwezig en er werd hard gesport. Het was namelijk ook niet zomaar een peutergymles, neeee..... Peuter pietengym! De gehele gymzaal was omgetovert in een mega parcours waarbij de kinderen als echte pietjes alle oefeningen af mochten gaan. Ook kwamen er halverwege de les ineens twee pietjes binnen. Zij deden samen met de kinderen gezellig alle oefeningen mee. We sloten de les af met nog één laatste dansje en dan zit de najaarsreeks er alweer op! Na de peuterles hadden we een korte pauze en toen was het alweer tijd om de kinderen op te halen. Samen met Sportstuif MHCV hebben we de boterhammen opgegeten en lekker wat gedronken. De kinderen mochten nog even lekker vrij spelen, er werd gevoetbald, geknutseld en met de kralen gespeeld. Toen was het alweer tijd om de rest van de kinderen op te halen. Alle kinderen hebben lekker een stukje fruit gehad, gedronken en even de dag doorgesproken. Toen iedereen was bijgekletst zijn we de auto in gestapt en naar de sporthal in het bruukske gegaan. Hier waren al heel veel stagiaires en medewerkers druk bezig met het opbouwen van de jaarlijkse pietenpret! Pietenpret is een sinterklaas evenement waar voor alle basisschool kinderen van groep 1 tot en met groep 4 zich op kunnen geven. Tijdens de pietenpret staat alles in het thema  van sinterklaas en zijn pieten. Er stonden dit jaar maar liefst acht echte pietenoefeningen die de kinderen in groepjes af gingen. Er werd vanalles op de proef gesteld, balanceren, mikken, klimmen, zwaaien, springen, rennen en ga zo maar door. Ook hier kwamen er weer twee pieten langs om samen met de kinderen de oefeningen af te gaan en te kijken of er al goede pietjes tussen zitten. Na een hele leuke middag gehad te hebben kregen alle kinderen nog hun pietendiploma en wat strooigoed van de pieten mee naar huis. Het was weer een geslaagde pietenpret editie!

    

Donderdag 30 november
Toen was het alweer donderdag! Na het ophalen van de kinderen en het gezamelijke fruit eten was het tijd om met zijn alle in een grote kring te gaan zitten. Er was namelijk iets afgegeven op onze BSO voor de kinderen. Voordat de kinderen op de BSO waren is er namelijk een zak met cadeautjes afgeven door één van de hulppieten van sinterklaas. In de jutezak zaten enorm veel cadeau's die wij met zijn alle mochten gaan uitpakken. Omdat er zo veel cadeau's in zitten lijkt het ons een goed plan om elke dag een aantal cadeau's uit te pakken zodat ook kinderen op andere dagen de kans krijgen om een cadeautje uit te pakken. Het was vandaag de eerste dag met cadeau's dus hebben wij er drie uitgepakt. In het eerste cadeau's zaten nieuwe loombandjes, in het tweede cadeau een basketbal en het laatste cadeautje was een speelmat voor de auto's. Na het uitpakken van de cadeau's gingen we over op de orde van de dag, de activiteit! Buiten gingen wij aan de slag met het spel ratten en raven terwijl de kinderen die nog een schoentje moesten maken deze binnen aan het knutselen waren! Wat een leuke dag bom vol verassingen.

 

Vrijdag 1 december
Het is alweer vrijdag, de laatste dag van de week is ingegaan. Vanaf twaalf uur werden de eerste kinderen opgehaald van de scholen. We begonnen zoals elke vrijdag met gezellig samen boterhammen eten. Al snel was het tijd om ook de andere kinderen op te halen. Met zijn allen hebben we vandaag bij Sportstuif Venray MHCV fruit gegeten. Tijdens het fruit eten werden alle leuke dingen van afgelopen week nogmaals doorgesproken en werden de plannen van het weekend uitgebreid aan elkaar verteld. Na het fruit eten mochten de kinderen nog even vrij spelen terwijl binnen de activiteit werd voorbereid. Vandaag gingen wij onze eigen kruidnoten bakken. De kinderen mochten zelf aan de slag met het maken en kneden van het beslag om vervolgens de gemaakte kruidnoten op de bakplaat te leggen. Daarna moesten ze 10 minuten in de oven. Even wachten en ... smullen maar! Wat een heerlijke afsluiter van onze week!

  



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches