Een erg leuke sportieve BSO waar veel aandacht wordt besteed aan sport en bewegen met kinderen. Goed om te zien dat Sportstuif zich ook in Limburg heeft gevestigd!

Davey Davey
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Padel clinic, MonkeyTown en Schaatsen! Week 1-2023

De laatste week van de kerstvakantie en de eerste week van het nieuwe jaar! Benieuwd naar waar wij het jaar mee zijn begonnen? Lees dan deze blog!

Wij van Sportstuif Venray SV willen iedereen een gelukkig, gezond en vooral sportief 2023 wensen!!!

 

Maandag 2 januari
We zijn het nieuwe jaar goed begonnen, want ook in 2023 gaan wij superveel leuke activiteiten en uitstapjes doen! Vandaag stond er daarom al meteen iets leuks op het programma. Namelijk een padel clinic. Nadat wij de ochtend rustig zijn begonnen met vrij spelen was het tijd om samen met de kinderen van Sportstuif Venray MHCV naar Padel centrum Noord-Limburg te gaan. Hier stond Twan ons al op te wachten. Twan ging vandaag met ons aan de slag om ons alles over padel en pickleball te leren. Hij begon met het uitleggen van de sport padel, padel werkt als volgt:

Padel is een combinatie van tennis, squash en beachball. Je speelt het 2 tegen 2 op een baan met 4 glazen wanden. Het gebruik van de wanden om de baan geeft het spel een extra dimensie. Net als bij tennis mag de bal 1x het oppervlakte raken voordat hij naar de overkant moet. Net als bij squash kan dit de grond of de wand zijn. De wanden maken dat een onhaalbare bal alsnog haalbaar wordt, maar ook dat gevoel en tactiek nog belangrijker zijn dan bij tennis.

Na het voordoen en het uitleggen van padel ging Twan verder met de demonstratie van pickleball. Hieronder lees je wat pickleball inhoudt.

Pickleball is een combinatie van badminton, tafeltennis en tennis. Het veld is een stuk kleiner dan een tennisveld en heeft ongeveer de omvang van een badmintonveld. De bal is qua afmetingen gelijk aan een tennisbal maar is van plastic en bevat gaten. Het net is wat kleiner dan een tennisnet en het racket, paddle genoemd, bevat geen snaren maar is hard.

Na de uitleg van Twan werd de groep verdeeld in twee groepen. De ene groep begon met het oefenen van padel en de andere groep begon met het oefenen van pickleball. Allereerst mochten de kinderen proberen rustig de bal met elkaar over te spelen om vervolgens ook voor het echt te gaan spelen. Alle kinderen probeerde zoveel mogelijk punten te scoren en deden erg enthousiast mee! Na een half uur wisselde de groepen om zodat iedereen de kans kreeg om beide sporten te doen. Na 1,5 uur bezig te zijn geweest was het weet tijd om terug naar Sportsuif te gaan. Eenmaal bij Sportstuif aangekomen hebben wij geluncht en de rest van de middag lekker vrij gespeeld. Er werd fanatiek gevoetbald, creatief geknutseld en vooral veel plezier gemaakt!

 

Dinsdag 3 januari
Vandaag kwamen de kinderen allemaal super enthousiast binnen, want ze hadden thuis al allemaal te horen gekregen waar wij vandaag naar toe gingen. Namelijk, Monkey Town! Monkeytown is een binnenspeeltuin in Venlo waar je allerlei verschillende dingen kunt doen, zoals voetballen, klimmen, glijden, springen op trompolines, trucjes doen in de schuimbak en nog veel meer. Voordat wij gingen hebben wij nog even de lunchpakketjes voor de kinderen gemaakt, zodat wij bij MonkeyTown lekken konden lunchen samen. In het totaal hebben wij er wel 5 uur gespeeld!! De kinderen vonden het superleuk en waren aan het eind van de dag ook allemaal erg moe..

 
 

Woensdag 4 januari
Ook vandaag stond er weer een leuk uitstapje op het programma, want wij gingen schaatsen bij de schaatsbaan in Boxmeer! Voor veel kinderen was het aan het begin weer eventjes wennen om op schaatsen te staan. Voor de meeste was het lang geleden dat ze geschaatst hebben. Na een tijdje kregen de kinderen het steeds beter onder de knie en werd er volop geschaatst. De kinderen die het nog wat lastiger vonden konden hulp krijgen van een zeehond. Ja je leest het goed, een zeehond. De zeehond biedt ondersteuning tijdens het schaatsen aangezien je de zeehond bij de staart kan vasthouden. Ook kan er nog één kindje op de zeehond zitten waardoor je gezellig met zijn tweën over het ijs kunt gaan. Wat een plezier! Na twee uurtjes geschaatst te hebben was het weer tijd om naar Sporstuif te gaan. Hier hebben wij gezellig met zijn alle geluncht en de rest van de middag gespeeld. 

 

 

Donderdag 5 januari
Toen wij deze ochtend compleet waren was het tijd om de bakkunsten van de kinderen op de proef te stellen. Wij gingen vanochtend namelijk koekjes bakken! De kinderen konden zelf aan de slag met het maken van het deeg, de koekjes in een vorm maken en het versieren. Maar voordat het tijd was om ze op te eten moesten wij eerst nog ergens anders naar toe. Wij gingen namelijk naar Sportstuif Venray MHCV waar wij vandaag mee mochten doen met de activiteit. De activiteit die ze vandaag in petto hadden was een bootcamp. De bootcamp bestond uit 15 verschillende onderdelen die kinderen afgingen. Elke ronde werd de tijd bij gehouden. Aan de kinderen de taak om de oefening waar ze in die ronde bij waren zo goed en zo vaak mogelijk uit te voeren. Als de tijd om was werd er doorgewisseld totdat ieder kind elke oefening had gehad. Na de bootcamp was het tijd om even uit te rusten. De kinderen mochten even lekker vrij spelen en er werd vooral veel buitengespeeld om nog lekker af te koelen. Na het vrij spelen was het tijd om terug te gaan naar onze eigen Sporstuif locatie. Onderweg hebben wij vandaag ook nog een winterspeurtocht gedaan! Zie jij de dennenboom? Waar is een dennenappel te zien? We hebben samen goed gezocht! Bij onze buitenschoolse sportieve opvang lag nog iets op ons te wachten toen wij terug kwamen... De koekjes die wij vanmorgen hebben gebakken! Die moesten natuurlijk ook nog geproeft worden. Ze waren super lekker en het was een leuke afsluiter van de dag!

  
 

Vrijdag 6 januari
De laatste dag van de vakantie is alweer aangebroken.. Ook op deze laatste dag van de vakantie maken wij er een leuke dag van. In de ochtend zijn wij gelijk naar Sportsuitf MHCV gegaan waar we in de ochtend begonnen met een leuk spelletje. Het kleurenspel, dit spel werkt als volgt... Er is één kind dat in het midden staat. Hij of zij telt tot 10 met zijn of haar ogen dicht. De andere kinderen renen allemaal naar één van de vier kleuren. Nadat de 10 seconde voorbij zijn zegt het kind in het midden een kleur terwijl hij of zij zijn ogen dicht heeft. De kinderen die dan bij de genoemde kleur staan zijn af. De andere kinderen spelen door totdat er een aantal winnaars over blijven. Na het spel was er weer wat tijd om lekker vrij te spelen. Na het vrij spelen was het tijd voor de lunch. We smeerden weer heel wat boterhammen, want de kinderen hadden grote honger. Na de lunch gingen we lekker naar buiten want het zonnetje kwam zelfs nog even kijken, heerlijk! Onder het genot van het zonnetje hebben we de sportbingo gespeeld. De kinderen waren verdeeld in groepjes van drie en kregen per groepje een blaadje met de plaatjes die ze moesten zoeken. Deze plaatjes waren goed verstopt over het terrein. Uiteindelijk waren er nog een paar groepjes die sommige plaatjes misten, dus ging iedereen elkaar helpen en zo hadden we uiteindelijk allemaal alle plaatjes gevonden!

  



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches